Szépség

Mesés gardrób mindenkinek

4760

A szemfülesebbek már bizonyára tudják, hogy mi bizsereg az ujjainkban, mikor leírjuk: mesés gardrób. Persze, hogy Szex és New York és persze, hogy az az enyhén szólva pazar gardrób, amit Carrie kapott. Oké, csak hogy többségünknek nincs olyan Mr Big-je, aki csak úgy azt mondja: "Csináltatok neked egy gardróbot!" Nem is kell. Hogy miért? Mert mi is megcsinálhatjuk magunknak!

Rend a lelke mindennek

Ezzel az állítással kapásból vitatkozhatna bárki, hiszen igenis van úgy, hogy halomba hányva tároljuk a ruháinkat, sőt a cipőnk még véletlenül sem gondosan a párjuk mellé állítva pihennek. Ezt ideig-óráig lehet húzni, mígnem jól felidegesítjük magunkat saját trehányságunkon, mert annyi szent, hogy mindig azt nem találjuk, ami épp kellene. Utólag nem kis macera - és pénz - kiépíteni egy saját bejáratú gardróbot, így valami más alternatíva után kell néznünk. Ha szűkölködünk a kreatív ötletekben, érdemes szétnézni néhány divatblogon, mert ezek a csajszik nemcsak jól öltöznek, hanem ruháikat is szuper stílusosan tárolják. Itt az ideje leszoknunk arról a téves következtetésről, miszerint: ha valami jól néz ki, akkor biztosan drága. Hát nem. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a post, ami a stílusos ruhatárolás iskolapéldája. Szó sincs arról, hogy agyon kell bonyolítani a helyzetet, ezt már az elején tisztáztuk, hiszen nem tartozunk a Park Aveune-n élő unatkozó feleségek táborába, akik még a gardróbban is üveg ajtókat használnak. A már említett blogger csajszi a lehető legegyszerűbben oldotta meg a tárolás kérdését: alumínium váz, papírdobozok, egy polc és egy "lyukacsos" tároló. Úgy tűnik, hogy ma már a ruhatárolás nem egyenlő azzal, hogy a becses darabokat elrejtjük a szekrényben. Ha jobban belegondolunk miért is kellene rejtegetnünk a gönceinket, sőt mi több, az akasztós megoldás már csak azért is hasznos, mert így kész összeállításokat pakolhatunk egy vállfára. Az efféle tárolót már néhány ezer forintért megvásárolhatjuk valamelyik lakberendezési áruházban. Ezzel a stílus-sarok fő elemet ki is pipálhatjuk, hiszen már csak egy szimpla fa asztalkára van szükségünk, amin kedvünk szerint elrendezhetjük a dolgainkat. Ha szeretnénk helytakarékosak lenni, akkor érdemes beszereznünk egy, a képen látható tárolóhoz hasonlót, hiszen az üres résekbe megannyi cuccot bepakolhatunk: borítéktáskát, magazinokat, könyveket, dvd-ket, ékszereket, kozmetikumokat...

Az efféle sarok kialakításához nem kell túlságosan nagy tér, persze nem árt ha van felesleges két-három négyzetméterünk, amin összegyűjthetjük szeretett cuccainkat. Ha végeztünk a munkálatokkal örömmel elkönyvelhetjük, hogy az idegesítő keresgéléssel töltött drága perceknek lőttek, hiszen immáron minden egy helyen van. Néhány ezer forintból megoldhatjuk a rendezkedést, közben pedig jól próbára tesszük a kreativitásunkat, hiszen tényleg csak rajtunk áll, hogy melyik szöget hova ütjük be, és mit aggatunk rá. Bár elég jó érzés rábukkanni egy rég nem látott cipőre vagy táskára, de a kedvenc cuccaink azért megérdemlik, hogy szem előtt legyenek, nemde?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások