Divat

Fiatal magyar tehetségek #09

4705

Johanna 3 éve foglalkozik sminkeléssel, előtte éveket dolgozott modellként, azonban hamar kiderült számára, hogy a szakma másik oldala vonzza. Gyermekként rajztagozatos általános iskolába járt, ahol festészetet, kerámiát és grafikát tanult, már ekkor eldöntötte, hogy később is valamilyen kreatív dologgal szeretne foglalkozni.

Hogyan kezdtél el sminkelni, mindig ezzel szerettél volna foglalkozni?
Öt éven át az iskola mellett alkalmanként modellként dolgoztam, a sminkesek munkáját figyelve eldöntöttem, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni. Az évek alatt a szakma több szegmensébe is sikerült bepillantanom, a fodrász szakma is vonzott, így munkáim során általában a hajakat is én készítem. A főiskolás évek alatt egy sminkiskolában tanultam meg a sminkelés alapjait, később fotózásokon más sminkeseket figyelve igyekeztem egyre több technikát elsajátítani. Sokat segített egy ismerősöm is, aki korábban sminkes volt, tőle kaptam ugyanis az első sminkcuccokat. Először Pejkó Gergő divatfotós mellett kezdtem el dolgozni.

Hol találkozhattunk eddig a munkáiddal?
Több jelentősebb hazai modellügynökség weboldalán találkozhattok munkáimmal: Visage, Ten Models, Netcasting, Trendattack, Attractive, Art Models,Image, E’clat, Modelbook. Sminkeltem már divatbemutatókon, különböző katalógusokban, magazinban. Legutóbb az Elite Model Look 2009 modellfelfedező verseny döntős lányainak fotózásán készítettem sminkeket.

Szabó Johanna munkái itt!

Van esetleg olyan technika, vagy irányzat, amihez ragaszkodsz, és ezáltal megkülönbözteti a munkádat a többitől?
Kipróbáltam már magam hétköznapi emberek sminkelésén át a glamourtól a fashion sminkekig, azonban főleg divatsminkesnek tartom magam. Leginkább azokat a munkákat élvezem, amikor új technikákat vagy anyagokat próbálhatok ki. A meghökkentő, figyelemfelkeltő, elborultabb sminkeket részesítem előnyben. Ebben a szakmában az egyik legfontosabbnak a folyamatos megújulást és a trendek követését tartom. Minden sminkesnek kialakul egy sajátos stílusa, azonban fontos, hogy ez ne váljon sablonossá, megszokottá.

Mely munkádra/eredményedre vagy eddig a legbüszkébb?
Mindig az adott munkára, főleg, ha a téma, a ruha, a stáb vagy a modell kellőképpen inspirál, és a végeredmény rengeteg pozitív visszajelzést kap. Leginkább akkor vagyok büszke, ha olyan embertől kapok elismerést, akinek sokat adok a véleményére.

A jövővel kapcsolatban milyen terveid vannak, mi az amit mindenképp meg szeretnél valósítani?
A jövőben szeretnék még rengeteget fejlődni és a lehető legtöbb technikát elsajátítani. Terveim közt szerepel sminkversenyen részt venni és később esetleg a maszkmesteri szakmát is kitanulni, mert a filmezés világa is vonz.Minél több olyan emberrel szeretnék együtt dolgozni, akik folyamatos új kihívást tudnak nyújtani számomra.

Köszi, mashKULTURE Juicy!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások