Divat

Stíluskommandó

4710

Már korábban a villamosról szemlélődve én is felfigyeltem a táblával rohangászó emberekre, aztán megtudtam mi is ez az egész: a 2009-es évet az Európai Unió a Kreativitás Évének kiáltotta ki, ezért a Design Díjas Mazda összefogott több ismert, hazai stílus- és formatervezéssel foglalkozó bloggal, és köztéri kampányt indított, ami a városlakók stílusával foglalkozik.

A kampány célja, hogy a Kreativitás Évében végre elgondolkozzunk azon, hogy mennyire fontos a stílus, az öltözködés és a használati tárgyak designja, mivel ezek rengeteg dolgot elárulnak rólunk, ezzel is kommunikálunk a környezetünkkel. A szervezők nyilakkal ellátott táblákat lógatnak a járókelők fölé, amelyeken egy-egy kérdés olvasható, és ezek a kérdések a sokatmondó stílusjegyekre hívják fel a figyelmet mint például: Mit mondd el rólad a ruhád, a hajad, a telefonod, az autód? Az akcióról a mutasdmegkivagy.hu-n tájékozódhattok bővebben. A Mazda kezdeményezéshez a mi egyik kedvenc blogunkon, a Mindennapi Betevőn kívül csatlakozott még a Design Pumpa és az Artsypan is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
szept
17
saakena írta:
az autó meg a telefon szerintem inkább státuszszimbólum. az ilyen kütyük inkább azt mutatják mennyi pénzed van, hiszen egy új kocsi jóval többe kerül, mint egy új blúz. engem például egyáltalán nem érdekelnek az autók, annyi a lényeg, hogy ne kelljen rá túl sokat költeni, guruljon és ennyi. ha valami személyes dizájnnal ellátom akkor esetleg egy icipicit engem fog tükrözni, de talán még akkor sem. az öltözködés, a kiegészítők, a haj és a köröm sokkal többet elmond bárkiről, mint például a kocsija.
a magyarokra mondjuk ráfér a stíluskommandó. de kis táblácskáktól semmi nem fog változni.
11:45
2
szept
17
Welmi válaszasaakena írására:
Igazad van. De akiben ott bujkál, hogy szeretne egyedien, a saját stílusának megfelelően öltözni, az hátha beszáll a buliba. Mióta a The Sartorialist-et nézegetem, nekem is egyre több kedvem van divatolni (meg egyre kevesebb pénzem :). Egészen más szemmel nézem a ruhatáramat, merészebben párosítok, és kapom a pozitív visszajelzéseket.
12:09
3
szept
17
Laila írta:
A közgázas barátaim totál leszóltak, hogy bedőltem egy hihetetlen marketingfogásnak, az érintőképernyős mobilnak. Ezek után még én piromkodtam. Az elektromos ketyerék nem mondanak szinte semmit a tulajdonosáról, max annyit, hogy szeret nagyzolni a legújabb darabokkal, vagy éppen hogy a praktikumra törexik. Az autókkal hasonlóképp van, leszámítva, hogy lehet azért kisautód, mert könnyebben vezeted, vagy mert szűkre szabta a keret.
Az ember, mint individuum az életmódjával tudja leginkább kifejezni az egyéniségét, felfogását,pl. a hobbyjával, öltözködési stílusával, az általa használt kifejezésekkel, de még a hangsúlyával is.
A kedvenc gondolatom szerint nem az mondja meg, ki vagy, amit magadról állítasz, hanem amit és ahogyan másvalakiről beszélsz.
12:24
4
szept
17
saakena válaszaWelmi írására:
detto:) én is rákattantam az önjelölt divatdiktátorok blogjaira meg a street fashion oldalakra és azóta egészen más szemmel nézem a ruhatáramat, olyan színeket is hordok együtt amiket eddig nem. merészebb lettem kiegészítők és cipők terén is és ami a legjobb nagyon sok ötletet át tudsz venni másoktól és aztán a saját személyiségedre igazíthatod:)
most néztem, hogy 19 ilyen oldalt követek rendszeresen. ha érdekel priviben átküldhetem a linkeket:)
12:27
5
szept
17
hellomoncsi válaszasaakena írására:
hát, rólam néha sokkal inkább elmondja az Autóm, hogy ki vagyok, mint a ruhám. Szeretek nőiesen -hippisen öltözni, szóval tuti senki nem mondaná meg, hogy rockot hallgatok főleg. De az autóm vw Bogár, és ez számomra már szinte egy életstílus :)
12:52
6
szept
17
Welmi válaszasaakena írására:
Óigenkérlek.
12:56
7
szept
17
saakena válaszahellomoncsi írására:
de te nyilván szeretsz autókázni meg sokat is használod, így érthető, hogy teljesen Téged tükröz:)
jó is a rock zene:P múltkor metróra vártam teljesen nőcis cuccban, miniruha, magassarkú, minden ami kell és közben mp3-on hallgattam jóféle rock zenét maxon, mire odajött egy srác, hogy ne haragudjak, de én komolyan azt hallgatom-e amire ő gondol :D volt nagy elképedés mikor kiderült, hogy igen:D
12:58
8
szept
17
hellomoncsi válaszasaakena írására:
no igen, és ez külön jó benne :)
jaja, elég sokat furikázgatok, és szombaton megyünk életem első Bogár-talákozójára - izgulok :)
13:03
9
szept
17
Phitonissa írta:
Bizti az volt ráírva,h. holamellény Tooomi?
így nem vagy elég trendiiii.

13:47
10
szept
17
saakena írta:
biztos mert nem volt Nálad gitártok... :D
13:49
11
szept
17
chloe írta:
és szerintuk én az autóm vagyok? vagy a telefonom?? jöjjön csak szembe egy, esküszöm megtépem!
14:00
12
szept
17
Csillagszem válaszasaakena írására:
Küldjed, bébi!:)
14:14
13
szept
17
tiatia írta:
Hát már megint csak szponzorált akcióik vannak?
Nem hiszek ezekben, ha egy nagy gyártó áll mögöttük.
Lart pour lart!
15:30
14
szept
17
janeavril írta:
Kinek mi köze van a ruhámhoz vagy a telefonomhoz, vagy akármi más, tulajdonomat képező tárgyhoz. Könyörgöm....Mindenki foglalkozzon már egy kicsit saját magával.
16:22
15
szept
17
Sissi válaszasaakena írására:
Engem nagyon érdekel:)
Nekem is elküldöd őket?:)
17:10
16
szept
17
Sissi válaszasaakena írására:
Engem nagyon érdekel:)
Nekem is elküldöd őket?:)
17:10
17
szept
17
Tziazy válaszasaakena írására:
♥szakikaa♥ én is kérek abból a listából :$ :)
17:37
18
szept
17
ismeretlen írta:
Ez így van. Viszont ezt a fonalat követve elmondható, hogy van, aki ettől kívülálló és megpróbál tartós fogyasztási cikkeket vásárolni, kimaradni ebből a forszírozott tempójú mókuskerékből - ez is egyfajta kivetülése a személyiségnek. Magam is ilyen vagyok :) Egyébként egy autó sokat el tud mondani az emberről. Meg az, hogy hogy tartja: mennyire tiszta, mennyire hagyja leamortizálódni, rend van-e benne stb. Aki státusz szimbólumnak veszi, arról elmondja, hogy egy látszat csíra, vagy pöcspótlónak veszi a nagy fekete dzsippet :)

Én szeretem az elegáns, komoly és tartós autókat. Valamiért ezeket érzem magaménak, egy ilyenben érzem jól magam. Telefonból, ruhából is az ezekkel a tulajdonságokkal bíró darabokat választom (a lehetőségekhez mérten persze), mert írtózom a fogyasztói társadalomtól és ettől az egész művilágtól - aztán remetének meg mégse megy el az ember :)
17:49
19
szept
17
ismeretlen írta:
Egyébként ez a nyíllal mutogató faszkodás igencsak erőltetett dolog.
17:50
20
szept
17
NiKKiTa válaszasaakena írására:
Azokat a címeket én is szeretném. Köszi!:)
18:46
21
szept
17
Peti írta:
Mondjuk nem tudom mennyire díjazná az illető ha egy 44-es vasalttal mellbe rúgnám? Kurvára ne lógasson fölém senki táblát.
Igaz, az én ruhám azért utal rá, hogy ne lógassanak fölém táblát :)

"a 2009-es évet az Európai Unió a Kreativitás Évének kiáltotta ki, ezért a Design Díjas Mazda összefogott több ismert, hazai stílus- és formatervezéssel foglalkozó bloggal, és köztéri kampányt indított, ami a városlakók stílusával foglalkozik."

Nahát, rögtön magam alá rondítok. Köztéri kampány. Városlakók stílusa. Stílustervezéssel foglalkozó blog. És ismert! :)

Hát keresek egy ilyen köcsög táblás fickót komolyan.
19:06
22
szept
17
ez mekkora baromság... nyilvános megalázás kb:D jó, legyünk őszinték, fáj csúnya, igénytelen, rondán felöltözött embereket látni, de nehogymár pártoljuk ezt a mozgalmat. nekem kurvára mindegy, hogy az egyszer látott, szembejövő embernek van-e stílusa vagy nincs, csak azért mert nincs pénze/ízlése/lehetősége megvenni a legmenőbb telefont, ruhát, kiegészítőt.
19:08
23
szept
17
cicavirag írta:
Na ha nekem állna oda valaki egy ilyen táblával,én nem is tudom a hátába állítanám!Pont nemérdekel más véleménye rólam!Ha nem tetszik nem kell nézni!Ja és mivel stílusosabb az aki az ilyen táblákat lógatja?
20:59
24
szept
17
cickaa válaszatiatia írására:
Én is pont erre gondoltam...
22:46
25
szept
17
cickaa írta:
Meg erre.
Ma nincs kedvem sokat gépelni.:)
22:48
26
szept
17
wichita írta:
Én is szeretnék listát! :) Bár az érdeklődést elnézve, szerintem legjobb, ha itt közzéteszed...
23:26
27
szept
18
saakena írta:
elküldtem mindenkinek. ma extrajófej vagyok:))))
09:32
28
szept
18
mortisha válaszaLaila írására:
hihi.
Közgazdász vagyok, ráadásul marketing specen... És érintőképernyős telom van. Na bumm!
És akkor ez mit árul el rólam???
Csak annyit, h szeretek smst-t írni, és nincs kedvem egy betűért 6szor megnyomni a billentyűt, és a hatalmas kijelző imádnivaló
09:39
29
szept
18
ismeretlen írta:
Szóval állítólag a telefonomtól, a kocsimtól és a ruháimtól vagyok az, aki? Nem fordítva?
10:11
30
szept
18
ismeretlen válasza írására:
De
14:47
31
szept
21
Laila válaszamortisha írására:
Én is szeretem, és szintén nem buszmegállós paraszt-menőzés miatt vettem("nyomkodjuk kinyújtott karral, hogy mindenki jól lássa":) Gyors smsírás, könnyen meglátom a vaksi szemeimmel a képernyőt, csak egy a bajom, hogy valahogy mindig kioldódik a táskámban a billentyűzár(ehhez annyira értek, az összes eddigi telómnál is mindig ezt csináltam:D
12:59
Felhasználónév:
Jelszó: