Divat

Macinaci

4711

Van egy teljesen hétköznapi dolog, amit akkor teszel vagy nem teszel, amikor hazaérkezel. Átöltözöl, vagy nem öltözöl át. Én, amint belépek a lakásba, lerúgom a cipőmet, és mire a lépcsőhöz érek, hogy felcsattogjak a fürdőbe, már nincs rajtam ruha. Rögtön átöltözöm, legyen akár hétköznap vagy szabadság. Én úgy érzem, attól vagyok otthon, ha kényelmesen vagyok egy olyan közegben, ahol teljesen mindegy, hogy van rajtam ruha vagy épp nincs, de ha igen, akkor milyen... az kit érdekel? Lehet szakadt, kinyúlt, foltos, a lényeg, hogy kényelmes legyen.

Nagyon sok ismerősömet megkérdeztem, hogy átöltözik-e amikor hazaér. Meglepődtem, amikor olyan válasz is érkezett, hogy nem. Marad abban a szerában, amiben egész nap volt. Persze ezt egy srác kommentálta a kérdésemhez, akinek nem kell budit savaznia. Mi csajok általában belebújunk valami kényelmes pamutnadrágba, hosszú pólóba, lehetőleg olyanba, ami puha és nem lóg ki belőle a derekunk. Az évszakok változása természetesen az otthoni szettjeinkbe is változást hoz. Sokan zoknit húznak, ha beköszönt a hűvösebb időszak, amit én el sem tudok képzelni. Onnantól vagyok igazán otthon valahol, amikor levetem a zoknimat. Télen is levetem sőt, amikor nagyon fázik a lábam, és valaki azt mondja, hogy húzzak zoknit, ha szót fogadok, akkor még inkább el kezd fázni a tappancsom, sokkal jobb mezítláb lenni.

Biztosan van olyan köztetek, aki azt mondja, hogy a csaj otthon is legyen szexi. Számtalan glossy cikk szól arról, hogy az együtt élő párok azért ábrándulnak ki egymásból, mert otthon macinaciban flangálnak egymás előtt, és igenis tessék kis csipkés kombinéban súrolni a kádat! Bár sosem követtem ezt az utasítást, mérhetetlenül ellágyult a szívem amikor néhány napja tök kócosan, egy szürke, szakadt, kinyúlt pólóban azt a bókot kaptam, hogy szexi vagyok. Biztos, hogy nem a ruha teszi az embert.

De miért öltözünk át? A legfontosabb talán a kényelem és a funkcionalitás. Amikor otthon vagyunk, a legkevésbé sem szeretnénk keresztbe tett lábakkal pózolni a kanapén, neccharisnyában és blúzban, de ha nem is ez a stílusunk, akkor is kényelmesebb egy bugyi-póló kombó, mint az utcai viselet. Persze vannak fokozatok a házi rucik között is: van az a viselet, amelyben akár a boltba is leszaladhatunk, van az amelyet csak takarításhoz, vegyszerezéshez, hajfestéshez öltünk magunkra, és van a felhívás szexre - egy szál semmi - öltözék. Biztosan sokaknál neveltetés kérdése az egész. Amikor kisgyermekként hazaérkeztem, szüleim mindig megkértek, hogy öltözzek át. Praktikussági és óvatossági szempont vezényelte őket, hiszen a játszós ruha nem baj, ha annyira maszatos lesz, hogy kimoshatatlanná és hordhatatlanná válik, de a csini kis kimenős ne menjen már tönkre egy virgonc délután alatt. Tehát két cél vezérelhet minket abban, ha hazaérkezés után átöltözünk: a kényelem és a védelem.

Te átöltözöl? Vannak otthoni szettjeid? Mik azok?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások