Divat

Nem hivatásosak!

4694

Bár nemrég írtunk a világ vezető magazinjainak főszerkesztőiről, akik a divatvilágot uralják és irányítják, ám fontos kitérni arra is, hogy ma már a nem hivatásosak szava is majdnem annyit nyom a témában, mint a nagyok ítétele. A bloggerek, akik divat témakörben három-négy éve írják internetes webnaplójukat, ma már magazinokban adnak interjúkat, és az sem meglepő, ha foglalt helyük van egy fashion week bemutatójának első sorában. Aki egy kicsit is érdeklődik a divat iránt, az manapság nemcsak vezető divatmagazinokból és ezek online változataiból tájékozódnik, hanem a bloggerek oldalait is rendszeresen végigböngészi. Aki pedig már több divatblogot is olvas, annak előbb-utóbb valamelyik a kedvencévé válik, ahova jól eső érzés vissza-visszatérni (nekünk is vannak ilyen bloggerjeink). Ezekben a divatfanatikusokban közös, hogy nem akarják ezt főállásban űzni, viszont mániájukat meg akarják osztani másokkal is. Összegyűjtöttünk nektek öt bloggert, akiket mi valami miatt érdekesnek, fontosnak tartunk, és akik közül többek is a kedvenceinkké váltak az elmúlt időszakban.

Style Bubble

A Style Bubble az egyik legismertebb divattal foglalkozó tematikus webnapló. A Style Bubble álnév mögött egy huszonöt éves kínai lány áll, aki Londonban él. Susie történelem szakon szerzett diplomát, és sosem akart divatkarriert, jelenleg is a reklámiparban dolgozik. Blogját még 2006 márciusában kezdte el, magát fashion outsider-ként definiálja. Oldalának jellegzetessége, hogy rengeteg magáról készített, és photoshoppal felturbózott, átvariált képet közöl. Ezektől a fotóktól nem azt várja, hogy a modellügynökségek felfigyelnek rá, mindössze arról van szó, hogy magát használja próbababának az olyan dolgok bemutatására, amiket már nem tudna szavakba önteni. A blog mellett Susie-nak van egy, az aktuális napi szettjét bemutató oldala, de a twitteren is követhetjük, valamint létrehozott egy londoni shopping térképet is.


Style Bytes

Agathe blogja volt nagyon sokak kedvenc oldala, de sajnos ma már nem frissül. Az Oslóban élő norvég lány még 2005-ben indította el naplóját, később sokakat az ő site-ja ösztönzött saját oldaluk létrehozására. Agathe becsüli azokat az embereket - még akkor is, ha nem ért velük egyet -, akik a saját útjukat járják a divatban. Szeret játszani a karakterekkel, ha a blogjában néhány postot megnéztek, láthatjátok, egyszer öreg hölgynek öltözik, míg máskor rockbigének. Agathe a legjobb példa arra, hogy kevés pénzből, kreatívan is lehet jól öltözni, mivel titkárnői fizetéséből nem telik luxusmárkákra, így főleg turkálókból és H&M-ből szerzi be szettjeit. Olyan nagy hírnévre tett szert, hogy 2008-ban még az Amica magazin is készített róla egy összeállítást. Agathe és a Style Bytes is fenn van a Myspace-en.


Kingdom of Style

A Kingdom of Style-t ketten írják, Michelle és Marie. A lányok az azóta egyre sikeresebb blogot 2006-ban indították, s hiába telt el már három év, még ma is rá-rácsodálkoznak a látogatottsági mutatókra. Michelle grafikus és Marie-nak is van főállása, nem szeretnék, ha ez lenne a hivatásuk, sosem volt ez a céljuk az oldallal, nekik ez menekülés a mindennapi mókuskerékből. Nekünk pedig öröm.


Karla's Closet

Karla blgojáért és stílusárét Rita rajong, nem véletlenül. Karlanak csodás képessége van a férfi és a női darabok keverésére úgy, hogy egy elegáns, sikkes megjelenés legyen a végeredmény. Karla Deras még csak húsz éves, és nappali tagozatos hallgató egy egyetemen. A kaliforniai lány blogját 2008 óta írja, de máris hatalmas sikereket tudhat magáénak. A Vogue Girl koreai kiadása a World Fashion Blogger című cikkében őt is bemutatta, majd egy későbbi anyagukban is szerepelt. Karla védjegye a férfias és nőies cuccok párosítása mellett az extramagas tűsarkú és platform cipők, és akárcsak Agathe-ra, rá is jellemző, hogy szettjei egy részét a bolhapiacról szerzi be.


Style Rookie

Utoljára hagytuk a divatbloggerek ifjú titánját, Tavit, aki a Style Rookie név mögött áll, és akivel már tizenkét (!!!) évesen interjút készített a Teen Vogue. A Chicagóban élő lány ma már tizenhárom éves, de blogját 2008-ban, hatodik osztályos korában indította. Már az oldal beindítása előtt is érdeklődött a divat iránt, ám a végső lökést saját site-ja beindításához a Fashion Robotos-os Stephanie-tól kapta. Tavi stílusa mentes az unalomtól, szereti a nyolcvanas éveket és a japán utcai divatot. Kedvenc tervezői között ott van Rei Kawakubo a Comme des Garcons-tól, Yohji Yamamoto, Alexander McQueen és Vivienne Westwood is. A többiekhez hasonlóan ő is egy fényképezőgéppel és egy állvánnyal dokumentája saját szettjeit. Amikor nem blogol, akkor egy tizenhárom éves teljesen átlagos életét éli - olvas, színészkedik, énekel és szívesen gitározik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások