Divat

Nem elérhetetlen

4654

Nem is olyan régen néztük végig, hogy a nagy divatházak, a híres kreátorok milyen trendeket álmodtak meg nekünk a 2009/2010-es őszi-téli szezonra. A cikket természetesen más írásokban is folytattunk, hiszen a tömérdek információt képtelenség egy anyagba sűríteni. Tudjuk azonban, hogy csupán nagyon keveseknek van lehetőségük arra, hogy a Guccitól vagy éppen a Hermés-től vásároljanak, így a nagyok kollekcióiból ellessük az irányokat, majd az olcsóbb árfekvésű márkák kínálatából keresünk hasonló darabokat. Most ehhez nyújtunk egy kis segítséget!

Törökbugyik és jumpsuitok

A Givenchy-tól kezdve, Sonia Rykielen át, egészen a Chloe házig mindenki tervezett törökbugyikat és/vagy overallokat. Akadtak olyan kreátorok is, akik összegyúrták ezt a két ruhadarabot, és mélyülepű jumpsuitokat alkottak.

Bár az overallok és a háremnadrágok is régóta jelen vannak a divat palettáján, mégis sokan még mindig bevállalósnak vagy épp a túl extravagánsnak, no és persze slamposnak gondolják, ezért nem viselik őket. Pedig ez a két ruhadarab is számos stílusba beépíthető, lehet elegáns, csajos, vagány és laza egyaránt, sok függ a szabástól, az anyagtól, na és persze a hozzá viselt kiegészítőktől is.

Beszerezhető törökbugyik és jumpsuitok itt!

Szőrrel borítva

A két olasz nem sűrűn szokott tévedni, tehát ha Dolce és Gabbana műszőrme kreációkkal árasztották el a kifutót, akkor műszőrmében szupertrendik lehetünk idén télen. Ha nem hiszünk a tervezőpárosnak, azért nézzünk körül alaposan, hiszen a Valentino ház, a Prada és az Iceberg kollekcióiban is láthattunk műszőrmét.

Ahány műszőrme annyi stílus, hiszen választhatunk népies mellényt, hatalmas rózsaszín kesztyűt - míg az egyik az etno divat darabja, addig a másik sokkal modernebb és fiatalosabb. A valódi szőrme továbbra is tiltólistás, és reméljük örökké az is marad.

Beszerezhető műszőrmés cuccok itt!

Katonásan, férfiasan

A katonai egyenruhákból, az öltönyökből mindig is táplálkozott a női divat. A következő szezonra egyes tervezők több, míg mások kevesebb elemet emeltek át az uniformisok világából. A Chloe, Limi Feu, a Hermés és Giorgio Armani kollekcióiban is megtalálhatóak a katonás, férfias szettek, így biztosan nem lőhetsz mellé az alábbi vonallal a következő évszakban.

Hogyan is ültethetjük át a kifutón látott nem éppen hétköznapi és visszafogott szereléseket saját gardróbunkba? Egy katonai egyenruha ihlette blézerrel és egy elegánsabb szabású fekete nadrággal máris az uniformisok fegyelmezettségét csempésszük ruhatárunkba. Ha beszerzünk egy fekete lapos csizmát, és néhány katonazöld kiegészítőt - lehet az sál vagy táska -, tovább fokozhatjuk a hatást.

Beszerezhető katonás, férfias cuccok itt!

Hagyományos

Diane von Furstenberget, a Missonit és a Kenzót is megihlette egy-egy nép viselete, John Galliano pedig a cigányság tradicionális öltözködéséből merített az idén. Az etnó tehát divatos lesz a télen, de hogyan is csináljuk?

Nem kell matyóhímzett szoknyácskát magunkra húzni, ebből a stílusból is elég csak egy-két jellemző darabot becsempészni öltözködésünkbe. A kötött holmik, ha hagyományos szabásúak, akkor tökéletes elemei lehetnek a stílusnak, ugyanígy a fehér ingek és mellények. Fontos, hogy kerüljük az élénk, harsány színeket, inkább a föld tónusai közül válogassunk. A kockás és a virágmintás anyagok is kiválóan illenek az etnós képbe.

Beszerezhető hagyományos szettek itt!

Kiegészítők

Ugyan kinek van pénze minden szezonban teljesen új szettekkel feltölteni a gardróbját? Még szerencse, hogy léteznek olyan kiegészítők, amikkel több éves ruháinkat is az aktuális trendeknek megfelelővé varázsolhatjuk.

A legfontosabb, hogy a cipő és a táska passzoljon - nem feltétlenül színben, inkább stílusban, ha erre ügyelünk, nem lesz nehéz dolgunk. Ha cipő, akkor idén is csak és kizárólag csizma jöhet szóba. A bokacsizmák mellett a másik véglet, a combközépig érő modellek is megtalálhatóak az előttünk álló szezonban. A táskák nyugodtan legyenek minél nagyobbak a hétköznapokban, viszont az esti programra inkább egy kisebb retiküllel érkezzünk.

Beszerezhető kiegészítők itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások