Divat

A tűsarkak atyja

4595

Sokan Roger Viviernek tulajdonítják a tűsarok feltalálását, de a huszadik század nagy kreátora "csak" a fémmel megerősített sarkakat alkotta meg. Vivier mindig is híres volt gyönyörű topánjairól, amelyek műalkotásoknak hatottak a sok gyöngy -, selyem- és kristálydíszítés miatt. A ház atyjának halála után sincs ez másképp, hiszen utódja, Bruno Frisoni is szoborszerű cipőket alkot a haute couture kollekciók tervezése során. A galériában a 2009-es tavasz-nyári darabokat láthatjátok, míg a két másik képen ízelítőt a magas szabászat modelljeiből.

Roger Vivier cipők itt!

Ki is Roger Vivier?

Roger Vivier 1907-ben született francia divattervező, ő alapította a Roger Vivier cipőmárkát, aminek 2002-től Bruno Frisoni a vezető tervezője.

1937-ben nyitotta meg saját üzletét, aztán karrierje szépen ívelt felfelé, hiszen Vivier cipőt viselt II. Erzsébet, a Beatles tagok, Liz Taylor és Brigitte Bardot is. Christian Diorral működött együtt tíz éven keresztül, 1953 és 1963 között készített cipőket a kollekcióihoz, de a Balmain háznak, Nina Riccinek, a Balenciaganak és Ungaronak is kreált lábbelit a Roger Vivier márka. Ma már New Yorkban, Milánóban, Párizsban és Hong Kongban is van boltja.

Acél megerősítéssel forradalmasította a sarkak magasságát és vékonyságát, kreatív, olykor-olykor talán már túlburjánzó díszítésével pedig művészi szintre emelte a cipőtervezést.

Haute Couture

Haute Couture

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások