Divat

Hagyományosan

4547

A tervezőket mindig is inspirálták a hagyományok, a világ különböző népcsoportjainak viseletei. Minden szezonban megfigyelhető, hogy néhány tervező beépít egy-egy innen, vagy onnan vett motívumot a kollekcióba.

Hagyományos divat ihlette szettek itt!

Diane von Furstenberg a kalapok ötletét meríthette egy hegyi törzstől, hiszen pomponos sapkákat már korábban is láthattunk a Discovery-n. Diane bátran bánt az anyagokkal és a mintákkal is, igazán sokszínű kollekciót kreált.

Kenzo modelljeinél nem volt annyira erős a népies hatás, de némi oroszos beütés vitathatatlanul érződött.

John Galliano a cigányok és a mongolok tradicionális viseletéből merített egy jó nagy adag inspirációt. Gallianonál új helyeken jelennek meg az eredetileg kendők szélére varrt érmék, és a ruhákat sokszor díszítik hímzések. A fehér parasztos, felül bő, csuklónál szoros ujjakkal készült ingek, a harang alakú szoknyák is az inspirálódás eredményei. A lábbelik bár platform talppal készültek, alapanyaguk fa, így tökéletesen harmonizálnak a ruhákkal.

Missoni kollekciójában a között holmik kaptak főszerepet, a mintáknak is etnos stílusuk van. A kötött anyag mellett a szőr, a szőrme is hagyományos módon jelent meg.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások