Test

Arcra mehet?

4550

Hogy kinek mi fér bele a szexualitásba, mondhatni magánügy, az a magánügy, amiről a legtöbbet beszélünk, és aminek kapcsán oly könnyű ítélkezni és kinyilatkoztatni. Belefutottam egy eszmecserébe, amiben a nők döntő többsége teljes egyetértésben szögezte le, az arcra élvezés egyrészt pornós, másrészt a nőkkel szemben tanúsított megalázó, s ebből következően kerülendő szexuális cselekedet. A nagy egyetértésben alig-alig hallatszott ki néhány olyan megjegyzés, ami ezt a kinyilatkoztatást elvetette, bár akadt ilyen is. 

Tény, hogy a pornó által tálalt helyzetek bizonyos százalékában ez - már csak a felvett testhelyzetből adódóan is - elnyomást, dominanciát és alázást, netán birtokmegjelölést mutat, ám felnőtt, okos emberek vagyunk, s tudjuk, hogy a pornó nem a való világ. Valaki ejakulátumát magunkba fogadni vagy magunkon érezni elfogadást és szeretetet feltételez, ami ezekből a jelenetekből természetszerűleg hiányzik. A képernyőn orrukat fintorító, szemüket összszorító, mosolyt magukra erőltető nők feltételezhetően nem életük szerelmének magját várják épp arcbőrükre hullani, így érthető a viszolygás. Pláne, ha ennél is mélyebb műfaji rétegekbe süllyedünk, mint például a szembeélvezés, ami még kifejezetten egészségkárosító is. Mindazonáltal az sem elhanyagolható tényező, hogy más magánéletébe nem látunk bele, szexuális játékaikba pedig még kevésbé, így akarva-akaratlanul véleményezzük és értékeljük magunkban, mivel operálnak a felnőtt filmek.

Hasonló a helyzet, mint a magazinoknál, tudjuk, hogy számítógéppel tökéletesített nőket mutogatnak, mégis frusztrál bennünket a látvány. A pornóval is így vannak sokan, sajnos köztük igen sok fiatal: ami ott van, az a szex, azt és úgy kell csinálni. Sokan pedig úgy vannak vele, hogy mindent elutasítanak, ami ott megjelenik, pontosan azért, mert az pornó, mert azok pornósok, és tisztességes nő nem tesz olyat. Semmiképpen nem élvezteti össze az arcát például - s úgy tűnik, ez a mozzanat valamiért jelentőségteljesebbnek tűnik a többinél. A nők egy része önbecsülésének lerombolását látja benne, más részük a szex játékosságát és a másik fél elfogadását.

A kérdés, amit ezennel kénytelenek vagyunk nektek is feltenni, nem más, minthogy akkor mehet vagy nem?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások