Divat

Kedves szörnyecskék

4544

A tegnapi ékszeres cikkben bemutatott Etsy.com-on nemcsak külföldi designerek, hanem kreatív magyar fiatalok is árulják a cuccaikat, ilyen Sóvári Melinda is. Melinda eredetileg grafikus és csak pár hónapja nyílt ki számára a világ, mikor is munkáival a síkból kilépett a térbe. A grafikuslány mindig is szeretett kedves szörnyecskéket, elvont babákat rajzolni, amiket ma már meg is varr. Van egy-két baba, amibe mi is egyből beleszerettünk.

Melinda az érettségijét is egy művészeti iskolában szerezte, ezután elvégzett egy OKJ-s grafikus és egy stylist tanfolyamot, utóbbin egy kicsit varrni is tanultak. A gépi varrást sosem szerette, viszont a kézimunkáért, kötésért, hímzésért mindig is rajongott, így kezdte el megvarrni az elsőt a számtalan papírra rajzolt figurából, hiszen érdekelte, hogyan is nézhet ki a síkban megrajzolt baba a térben.

Először csak filc anyaggal dolgozott, hiszen azzal a legkönnyebb, de ma már más textilekkel is kísérletezik. Melinda arra törekszik, hogy a babák minél figyelemfelkeltőbbek, és különlegesebbek legyenek. Gegekre épít, hogy egy szörnyecske tökéletlen és nagyon szerethető is legyen egyszerre.  Vannak a Mazsu babákra jellemző visszatérő motívumok, mint például a hangsúlyos fogak és a jellegzetes orr. "A világom nevezhető groteszknek, a babáimat szerintem egy bizonyos "vájt szemű" réteg fogja értékelni."

Figurák itt!

Vannak babák, amikből több is készült, sőt egyedi megrendelésre is születnek figurák, amelyek egyszeri alkotások. A Mazsu néven futó figurák megvásárolhatóak a etsy.com-on és a meska.hu-n is, és a tervező reményei szerint hamarosan a WAMP-on is árusíthat. A babák ára modelltől függően három és hatezer forint között változik. A galériában található modellek mellett más babákat is láthattok a tervező blogján.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások