Divat

Fiatal magyar tehetségek #06

4515

Kóti Réka Ágnes az elmúlt éveket diákként Milánóban és Londonban töltötte, emellett önkéntesként járta a világot többek között Calabria - Párizs és Dél-India érintésével. Hazatérte után a Stalter György és Kerekes Gábor nevével fémjelzett ASA fotósképzésen, majd Almási J. Csaba divatfotós stúdiójában kezdte el tanulni a fotográfia alapjait.

Mikor kezdtél fotózni? Hogy kerültél a fotózás közelébe?
A tsunami után egy hónapot dél Indiában töltöttem. Egy húsz fős önkéntes csapat tagjaként árvaházakban dolgoztunk és mindannyian lenyűgözve álltunk a csodálatos indiai gyerekek szépsége és misztikuma előtt. Miután csak nálam volt kamera az utazásunk dokumentálása és az arcok megörökítése egyfajta misszióvá és felelősséggé vált, a gépben volt a csapat emlékezete és egyértelmű volt, hogy ez az utazás és ezek a találkozások így ebben a formában megismételhetetlenek. India után évekig nem fényképeztem, és csak most decemberi hazatértem után formálódott meg bennem a gondolat, hogy szeretném tanulni és jobban megérteni a fotográfiát.

Kóti Réka képei itt!

Hol találkozhattunk a munkáiddal?
Az Indiában készült képekből az utazás után a Tűzraktárban tartottunk kiállítást. A londoni alternatív divathétről készült fotóriportom a bphashion.hu oldalán látható, legutóbb pedig a Laarka (Csömör Boglárkát pár héttel ezelőtt már bemutatta nektek a mashKULTURE Juicy Nektek) nevű fiatal és tehetséges divattervező lánnyal készítettem egy sorozatot.

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Szeretem ha egy kép bír egyfajta időtlenséggel. Így nem határozható meg hogy tegnap készült–e vagy egy évtizeddel ezelőtt. Szívesebben fotózok a szabadban, természetes fénynél és kísérletezek nagyra becsült lomográf kisgépemmel.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?
Nagyon szeretek fotózni, így minden pozitív visszajelzést vagy motiváló kritikát sikerként élek meg. Örülök, hogy vannak felkéréseim, és hogy egy–egy korábbi sikeres fotózás további együttműködéseket eredményezett.

Ki a kedvenc fotósod? Vannak példaképeid?
A hazai fotósok közül szeretem Perlaki Márton és Dobos Tamás képeit. Emellett nagyon tetszenek a 60-as és 80-as évek között készült neovantgárd tendencia kísérleti fotói főképp Vető Jánostól, Attalai Gábortól és Stalter Györgytől.

Hol látod magad tíz év múlva?
Csak úgy, mint most is teszem, a jövőben is szeretném azt fotózni, amiben tényleg hiszek esztétikailag és ami valóban megfog és érdekel. Szeretnék még több technikával megismerkedni és elegendő tudást szerezni ahhoz, hogy a fejemben megszülető képeket létre tudjam hozni.

Köszi, mashKULTURE Juicy!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások