2009.08.24 - |
Ha van még olyan divat iránt rajongó, de főzni nem tudó olvasónk,
akit még a Juli suli számos cikke sem tudott megtanítani, azok közül a következőkben bizonyára többen megpróbálkoznak majd a konyha meghódításával. Hogy miért? Mert a legtöbb divatos könyvet kiadó Assouline-nál
megjelent a Council of Fashion Designers of America segítségével
létrejött szakácskönyv, ami az American Fashion Cookbook címet viseli.
A
szakácskönyvben száz tervezőtől olvashatunk receptet és nézhetünk ezekhez
illusztrációkat. Carolina Herrera, Donna Karen és például Zac Posen is
megosztják velünk kedvenc ételeik elkészítésének módját. A gyűjteményben
találunk ötleteket villás reggelihez, de romantikus vacsorához is.
A könyv az Amazon.com-ról kevesebb, mint huszonnyolc dollárért rendelhető meg, ami körülbelül ötezer forint. Azt hiszem nekem kell egy példány, csak a főzés során majd a félrefordításokkal kell vigyázni, mert akkor jó eséllyel lesz ehetetlen a kaja.
Nézzük, milyen receptet tartogat a számunkra a CFDA elnöke, Diana von Furstenberg.
Hozzávalók: egy egész csirke, egy fél citrom, zsálya, két evőkanál
mustár, két evőkanál tejszín, krumpli, rozmaring, olívaolaj
Elkészítés: A sütőt elő kell melegíteni. A csirkét megsózzuk, majd a fél citrom levét a csirke üregeibe nyomjuk. A mustárt, a tejszínt és a zsályaleveleket összekeverjük, és ezt is a csirke belsejébe töltjük. Meghámozzuk a krumplit, a csirke mellé tesszük a sütőtálba, az egészet megszórjuk rozmaringgal, majd meglocsoljuk olivaolajjal. Másfél óráig sütjük a legmagasabb fokozaton.