Étel+Ital

Divatos főzőcske

4514

Ha van még olyan divat iránt rajongó, de főzni nem tudó olvasónk, akit még a Juli suli számos cikke sem tudott megtanítani, azok közül a következőkben bizonyára többen megpróbálkoznak majd a konyha meghódításával.  Hogy miért? Mert a legtöbb divatos könyvet kiadó Assouline-nál megjelent a Council of Fashion Designers of America segítségével létrejött szakácskönyv, ami az American Fashion Cookbook címet viseli.

A szakácskönyvben száz tervezőtől olvashatunk receptet és nézhetünk ezekhez illusztrációkat. Carolina Herrera, Donna Karen és például Zac Posen is megosztják velünk kedvenc ételeik elkészítésének módját. A gyűjteményben találunk ötleteket villás reggelihez, de romantikus vacsorához is.

A könyv az Amazon.com-ról kevesebb, mint huszonnyolc dollárért rendelhető meg, ami körülbelül ötezer forint. Azt hiszem nekem kell egy példány, csak a főzés során majd a félrefordításokkal kell vigyázni, mert akkor jó eséllyel lesz ehetetlen a kaja.

Nézzük, milyen receptet tartogat a számunkra a CFDA elnöke, Diana von Furstenberg.

Szombat esti csirke - Diana von Furstenberg

Hozzávalók: egy egész csirke, egy fél citrom, zsálya, két evőkanál mustár, két evőkanál tejszín, krumpli, rozmaring, olívaolaj

Elkészítés: A sütőt elő kell melegíteni. A csirkét megsózzuk, majd a fél citrom levét a csirke üregeibe nyomjuk. A mustárt, a tejszínt és a zsályaleveleket összekeverjük, és ezt is a csirke belsejébe töltjük. Meghámozzuk a krumplit, a csirke mellé tesszük a sütőtálba, az egészet megszórjuk rozmaringgal, majd meglocsoljuk olivaolajjal. Másfél óráig sütjük a legmagasabb fokozaton.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások