Közösség

Azért a víz az úr!

4493

Arra vagyok kíváncsi, te hogy élvezed a vizet, illetve mikor? Szombat éjszaka, amikor kicsit becsípve hazaértem, semmi másra nem vágytam, mint egy forró zuhanyra, ami lelazít, és utána jól alszom. Közben azon agyaltam, mennyire élvezem, ahogy a tarkómra folyatom a vizet, és egész testemen érzem a víz hőmérsékletét. Eszembe jutottak az ausztrálok, hogy nekik vízhasználati tilalomhoz kell alkalmazkodniuk. És eszembe jutottak azok az emberek, akik pocsolyából szippantják fel a vizet, hogy némi utánpótláshoz jusson a szervezetük H2O-ból. Közben boldogan lubickoltam a vízsugár alatt, némi lelkiismeret-furdalással, de persze nem tudtam rávenni magam a csap elzárására, sőt azon kezdtem el morfondírozni, hogy melyek azok a tök felesleges, pazarló, de felettébb élvezetes dolgaim a vízzel kapcsolatban, amelyeket annyira, de annyira élvezek?

Imádom például azt, amikor a kertben a slaggal locsolom a játszópajtásomat, majd mikor már minden mindegy, és csuromvíz a ruhája visszatámad, kicsavarja a kezemből az öntözőcsövet és visszaadja a locsolást, amit én persze sikítva élvezek. Vagy azt, amikor tekerek be reggel a munkahelyemre és alig várom, hogy elérjem a Margitszigeten a kutat és igyak, igyak és igyak. annyira jó, amikor csurog le az államon a víz, és nem győzöm nyelni, mert hűvös és tiszta és annyira jól esik. Közben mindennap négyezer-ötszáz, öt év alatti kisgyermek hal meg a világon, mert nem jut ivóvízhez...

A héten van Stockholmban a Víz Világhete, ahol számtalan konferencia, workshop és előadás lesz arról - is többek között -, hogy miként lehetne egészséges vízhez jutattni Afria, Ázsia lakóit, hogyan tudnánk mi segíteni, innen Európából, hogy a számunkra már-már banálisan természetes éltető anyaghoz ők is hozzá tudjanak jutni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások