Szépség

Arcomba fektetek

4490

Néhány hónapja voltunk Árpa Karolinánál sminksuliban, szépen be is számoltunk róla, hogy mennyi mindent tanultunk, nagyon hasznos volt, azóta is minden reggel eszünkbe jut, hogy miként kell(ene) jól megcsinálni az arcunkat. Én két óriásproblémába ütköztem a sminkelés alatt, amik inkább kozmetika gebaszok voltak. Az első, hogy radírozni kellene rendszeresen az arcbőrömet, a másik pedig az, hogy nem használok arckrémet.

Legyalullak!

Először is egy jó kis arcradírt kellett beszereznem, mert apró kis hámlások tarkították a bőröm felszínét, amik csak akkor voltak jól láthatóak, amikor pont nem szerettem volna, hogy látszódjanak, tehát a tuti smink hatására. Pontosabban az alapozó és púder voltak azok, amik kiemelték a bőrhibáimat. Mivel nagyon érzékeny az arcom, nem eshettem neki bármivel. Egyik barátnőm rajong a Lush termékekért, ő az Ocean Salt arc- és testradírt használja, így hát kipróbálhattam az övét, hogy nekem az jó lesz-e. Nagyszerű érzés volt, amikor először leradíroztam az arcbőrömet vele. Friss volt mégis krémes érzetet adott. Lime- és grapefruitlevet tartalmaz, mindez pedig kókusz- és avokádóvajban úszik. Imádtam, és imádta a bőröm is, így az első adandó alkalommal be is szereztem egy tégellyel. A kettőszázötven grammos kiszerelés majdnem ötezer forintba kerül, de hihetetlenül kiadós, így jó pár hónapig elég lesz, ráadásul elég hetente egyszer használni. Mivel tengeri sót is tartalmaz, beteg bőrre - nekem psoriasisom van - is remek. 

Betemetem az árkokat

A fentebb említett bőrbetegségem miatt nagyon érzékeny a pofim, nem is nagyon találtam még olyan arckrémet, ami ne csípte, marta, verte volna ki az arcbőrömet. Régebben ftorokortos kenőcsöt használtam hetente néhányszor, ami tökéletes volt húszas éveim elején. Mivel már harminc is elmúltam, muszáj volt valami olyan kenőkét beszereznem, ami a ráncaimnak is ad egy maflást és a vízhiányos bőrömet is táplálja. Sok-sok keresgélés után rátaláltam a Nivea Expert Lift elnevezésű krémre. Kicsit ijesztően hatott, hogy a Nivea oldalán fellelt tájékoztató a következő mondattal kezdődik: "50 éves kor után az arcbőr veszít feszességéből és a kontúrjaiból." Persze, hogy elbizonytalanodtam, hiszen közel sem vagyok ötven! Ki kellett próbálni. A Népszínház utcai dm-ben van egy eladólány, aki mindig nagyon kedves, így hát megkérdeztem tőle, kaptak-e ebből a termékből mintát, amit kipróbálhatnék. Láss csodát, a válasz igen volt. Kipróbáltam, nem csípett, láthatóan jól esett az arcbőrömnek, így befektettem. Igen, befektetés volt, mert az ötven milliliteres kiszerelés kicsit többe került, mint ötezer forint, ami nem olcsó. Viszont az ár/érték aránynak nagyon jót tesz, hogy egy kis mogyorónyi mennyiség elég az arcomra - könnyen eloszlik, valamint szemmel láthatóan helyrerántja a bőrömet. Ma reggel több nap szigetelést követően eléggé megviselt volt az arcszerkezetem: a nevetőráncaim a Mariana-árokkal kelhettek volna versenyre, hát gondoltam adok egy kis gyógyírt neki. Bekentem, újra megtekintettem magam, jó alaposan, és tessék: a ránc már-már eltűnt. Nem kell ennél több.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások