Közösség

Úszunk a pisiben

4460

Egyszer már értekeztünk a férfiak vizelési szokásairól és minden azt övező titokról, de egy bőszítő kérdés még mindig bennünk maradt. Fájón éget, és ez az érzés egyre erősebb. Tudjuk, hogy megint általánosítunk, és persze mi is ismerünk olyan pasit, aki soha és olyan lányt, aki igen, de mindnyájan tudjuk, hogy most a kivételeken kívül ez egy valós probléma.

Miért gondolják a férfiak, hogy a város nyilvános vizelde?

Mindennap, ahogy kerekezek szépen az iroda felé, utam egy kis ligeten vezet át, ami valójában egy aprócska, elhanyagolt park a Margit-híd budai hídfőjénél. Ez a közlekedési csomópont egyébként is botrányos állapotban van, egy kisebb csoport alkoholista napközije ez fedett, és open air résszel, némi gyros szaggal és hatalmas mocsokkal. Az ammóniaszag állandó, mint ahogy a rosszarcú elemek is. Persze a városlakók sajnálatos módon ehhez már hozzászoktak, szinte nincs olyan közterület, park, aluljáró, ahol ne a kannásbor lenne az úr. A problémánk most nem is ezzel van (azaz van ezzel, nem is kevés, de most nem erről beszélünk.)

Térjünk vissza a kis parkhoz, amit kettészel a bringaút, s aminek jobbján egy buszmegálló helyezkedik el. A buszmegállóban gyerekek, nők és férfiak várakoznak, hogy eljussanak iskolába, munkahelyre, hogy tegyék mindazt, amit az állampolgároknak tenniük kell. De tesznek ennél többet is a férfiak, hiszen szinte nincs olyan nap, hogy valaki ne könnyítene éppen magán a bozótosba húzódva aktatáskával a kezében. Egész egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ha valaki elindul reggel otthonról, miért nem képes a hólyagját elvonszolni a munkahelyéig, ahol ismét kipisilheti magát. Időben mennyiről beszélünk? Fél-egy óráról? Neadjisten másfélről? És felnőtt emberek nem bírják egy órán keresztül visszatartani? Vagy ez valamilyen férfi betegség? Merthogy nőket nem nagyon látunk az utcán gubbasztva vizelni.

Éles ellentétben ezzel férfitársaink nem csak a parkokat és a fákat célozzák meg a vízsugárral, hanem a házfalakat is. A belvárosban egy hétvége estén nincs olyan utca, ahol ne kéne méterenként átszökellni a pisipatakokon, ne kéne csorgató férfiakat kerülgetni, ne kéne lélegzetetvisszafojtva közlekedni. Nem szeretnénk általánosítani, de tudjuk jól, a közterületen való vizelés majd' minden pasival megesett már (tisztelet a kivételnek.) Nem csak a hozzáállás háborít fel ebben, s nem csak a köztisztasági, egészségügyi oldala a jelenségnek, hanem az a mérhetetlenül farizeus magatartás, ami az ebtartókat komoly bírsággal sújtja, ha a kutyapiszkot nem szedik össze (jogosan), ami a kutyákat az egész Balatonból kitiltja, de az utcán hugyozás, na az mehet, azzal nincsen semmi gond. Rendőrök tucatjai járőröznek esténként, s büntetik a rossz helyen parkolókat, a lámpa nélkül bringázókat, szondáztatnak, igazoltatnak, de a pisilés az egy cseppet se zavarja őket. Nyilván ők is az utcán könnyítenek magukon...

Most, hogy a Sziget ismét dübörög, s hogy tudjuk, mert láttuk már eleget, sok srác a méterenként elhelyezett mobilpiszoárok helyett inkább a sátor oldalát használja vécének, utánanéztünk, hogy is szabályozzák mindezt a közterületen. Hosszas nyomozás után az körvonalazódott, hogy a közterületen történő vizelést minden önkormányzat a maga hatáskörében szabályozza, tehát minden településen más és más jogszabályok vonatkoznak erre, ha egyáltalán vonatkoznak. Mindez ugyanis nem kötelező, tehát akkor térnek ki a pisilősdire, ha a helyi vezetőség úgy gondolja, ez problematikus és szabályozandó kérdés településükön. A törvény általánosságban csak így rendelkezik: "Aki a közterületen vagy nyilvános helyen a közerkölcsbe ütköző magatartást tanúsít, tízezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható." Vagy így: "Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható." Esetleg: "Aki a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, illetőleg közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi, a felügyelete alatt lévő állat által az a) pontban megjelölt helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható." De hogy mi a közerkölcsbe ütköző magatartás, hogy mi a közösségellenes vagy éppen a szennyezés, az már más kérdés. Tapasztalatból annyit mondhatunk, hogy Balatonfüred az egyetlen olyan település, ahol láttunk már szabálysértési eljárást ebből kifolyólag. Budapest utcáin csak a vizelet folyását tapasztaljuk, s azt, hogy a szégyenfalnak sincs értelme.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Aug
13
steffie írta:
az a baj, hogy itt mindenki olyan szabadnak érzi magát, hogy egy kis utcánpisilés már meg se kottyan. sőt, természetes a pasik döntő többségének... szerintem.
11:34
2
Aug
13
miujsag írta:
A másik kedvencem.
helyszín: Balaton part

-Anya pisilni kell!
-Futás a vízbe!!!

jéééézusom!
A múltkor szóltam is egy ilyen anyukának hogy a wc kb 15 méterre van tőlük. nem inkább oda kellene menni?
Gondolom el tudjátok képzelni mennyire volt megsértődve :o)
11:45
3
Aug
13
Solange írta:
egyetértek h elég undorító úton-útfélen megérezni a szagot és átugrálni a tócsákat, de ne aggódjatok, ismerősöm már lányt is látott könnyíteni utca közepén. Engem igazából az érdekelne h hallottatok már tényleg olyanról h vkit megbüntettek demszkyvárosban mert nem vette fel a kutyaszart az állat után?
11:54
4
Aug
13
zsofi válaszaSolange írására:
igen
12:03
5
Aug
13
quika válaszaSolange írására:
jepp, én is.
12:07
6
Aug
13
amarie írta:
Úristen. Az mondjuk már nem is feltűnő, ha egy csöves áll neki közterületen könnyíteni magán, de hogy aktatáskás, jól ápolt emberek is... megint csak úristen.

Viszont ha a kutyaszar negligálásáért büntetnek, előbb-utóbb talán eljutunk oda is, hogy a hugyozásért büntessenek.
12:22
7
Aug
13
saakena írta:
tényleg gusztustalan. a boráros téren például egy lélegzettel szaladok át, mert állandó a durván erős pisiszag. felháborító.
barátnőm múltkor elkapta egy srác kapucniját és beküldte a közeli mekibe,h ott végezze dolgát, ne a villamos megállójában. a srác úgy meglepődött,h szót is fogadott egyből :D
nem tudom, hogy lehetne megszüntetni, de ez így ebben a formában gyomorforgató.
12:34
8
Aug
13
a legdurvább hely, ahol jártam, siófokon a coke club és a palm beach bejárata mellett lévő füves terület, konkrétan ott bokáig áll a hugy, és olyan szag van, hogy a toi-toi ahhoz képest ibolyamező, komolyan. nemmodom, mi is pisiltünk már egyszer-kétszer bokorban, előfordul sztem mindenkivel, szerintem még éjszaka "tűrhető" valamilyen szinten, ha parkban vagy, ahol kilométeres körzetben semmi wc, de nappal, és villamosmegállóban...
12:50
9
Aug
13
ismeretlen írta:
Egyébként én ezzel úgy vagyok, hogy inkább visszatartom... De ha annyira kéne és meki sincs közelben, akkor inkább az utcán pisilnék, mint ezeken a nyílvános vécéken, ahol kb. ugyanolyan kosz van, csak fizetős változata! Arról meg nem is beszélve én kevéssel találkoztm, ha meg van mégis be van zárva... Pff...
13:23
10
Aug
13
blablabla írta:
Az én apukámat pár éve megbüntették utcán való pisilésért pár ezer forintra. Azt hiszem, a rendőrség érte tetten, küldtek is szép büntetőlevelet, amiben nagyon körmönfontan fogalmazták meg a büntetés okát. Azt még hozzátenném, hogy ez nem Budapesten történt, hanem egy Pest megyei településen.
13:25
11
Aug
13
kiriosz írta:
Szerintem én "nyertem".Miskolcon egy parkolóban egy csöves a NAGYdolgát végezte.UNDORÍTÓ!De amikor látom hogy egy másik csöves a kukát akarja lepisilni,ahova vittem volna a szemetet,megálltam,néztem,észrevette magát,abbahagyta,odébbment,és remélem jól elszégyelte magát.
13:51
12
Aug
13
indala írta:
a nyugati környékét meg sem említem (főleg a felüljáró alját, khm...) annyira "evidens". de amit én észlelek, hogy az embereknek mintha meg sem kottyanna a tömény bűz...nekem egyszerűen könnybelábad a szemem és nem bírok levegőt venni (költői túlzás) más meg simán álldogál a bőzös helyen várakozva, ahol én egy levegővel száguldok át.
képtelen vagyok elhinni, hogy ezzel a problémával nem lehet mit kezdeni....hogy mikor fejlődünk odáig, hogy alapvető igényünk lesz a szépre és a tisztára???mert hogy büntetni kell, ez a legszomorúbb megoldás. úgy értem, hogy ennek annyira alapvetőnek kellene lennie...mi meg büntetéssel próbálkozunk (ha próbálkozunk) halál ciki.az egész városnak.
jesszusom de kiakadtam. engem ezzel és a csövestémával mindig rá lehet venni egy kis üvöltözésre.:)
13:56
13
Aug
13
zsofi válaszakiriosz írására:
na ilyet minden nap lathatsz az emlegetett csomopontnal
14:06
14
Aug
13
zsofi válaszaindala írására:
igen, de az a durva, hogy ezt nem csak csoesek csinaljak. mert nekik nincs hova menni. de bakker a pasik nagy resza barhol kicsavarja...
14:12
15
Aug
13
roller írta:
Ez az egész téma NAGYON A BÖGYÖMBEN VAN.... az egy dolog, hogy utcai cipővel már életveszélyes a saját lakásunkba begyalogolni a behordott kórokozók miatt..... DE:

Múlt héten az üzletünk ajtajában brunyált egy ötvenes fickó. Látta, hogy kihajolunk az ajtón, hogy "ugyan már, mi folyik itt"
aztán beköszönt az üzletbe " Elnézést hölgyeim, és nagyon köszönöm a lehetőséget" ...kb így!!!
Én nagyon kikeltem magamból. NAGYON... hiszen 2 vendéglátóipari egység is van a szomszédok között, ahova csont nélkül bemehetett volna. Nem. Ő a mi üzletünk portálját tisztelte meg fényes nappal Budapest Főváros V. kerületében
14:13
16
Aug
13
roller írta:
... meg a csövesek két parkoló autó közé szarnak... hogy az ember elsőre nem is tudja, vajon kutyaszarba, vagy csöves fekáliába lépett véletlenül.
A sok lilafejű mocsokban élő magatehetetlen roncs ember, akikkel ez a magára oly büszke társadalom nem tud mit kezdeni. Nincs rá eszköze? Biztos ez?

Okádék ez a város, mintha a középkorban lennénk, amikor a szennyvíz az utca közepén húzódó mélyedésben találta meg a menekülési útvonalat a fertőből :-)
14:19
17
Aug
13
roller írta:
igen, ez igaz.
Képzeld magad elé, amikor egy komplett turistabusznyi külföldi bevonul a Mc'Donalds wc-be :-) és ott rostokol tömött sorokban fél órán keresztül az étteremben. Szánalom.
Országimázs
14:24
18
Aug
13
sunnymadge válaszasteffie írására:
Szia régi hildes oszt.társam:)

Amúgy én nem tudom ,hogy ti hogy vagytok vele, de sztem a gödörnél nem lehet megmaradni a bűztől.
A másik meg, hogy gondoljatok bele, hogy milyen undorító, hogy azok a férfiak,akik az utcán pisilnek kézmosás nélkül szállnak fel a buszokra, stb... és úgy fogdosnak össze mindent!
Undorítóóóó
14:26
19
Aug
13
oleandros írta:
tetszik a kifejezés: "felügyelete alatt lévő állat"
14:27
20
Aug
13
Dzsiki írta:
Szerintem én viszem az érmet! A keleti pályaudvarnál (Baross téren) van egy aluljáró, melyet nagyritkán használnak normalizált emberek. Csövesek lakják, a szag, mely terjeng mind az aluljáróban, mind a környékén -felszínen nem lehet leírni. Kifordul az ember gyomra, persze senki nem tesz a szag ellen semmit.

Egyébként belvárosban lakom, nap, mint nap megfordulnak itt külföldiek is... nem elég, hogy éjjel üvöltözve mennek végig az utcán (nyáron napi szinten, fél percenként!), de még a nyomukat itt is hagyják a kapu elött, a ház oldalán, vagy csak lazán az ablak alatt...
14:47
21
Aug
13
Dzsiki írta:
Berni, akkor tudod miről van szó... :D
14:47
22
Aug
13
vma írta:
1. Balaton, strand - kiülős "étterem" tömve, mindenki eszik, WC vagy 50 méterre (elég messze) - cserepes virág... "anya, pisilnem kell" virág mellé zsebkendő leterít, gyerek rápisil, aztán otthagy 1 méterre a székemtől.

2. aug. 20. Koncert, macskakő - ugyanaz a szitu.. odébb kellett ugranom, hogy ne itatódjak át alulról gyermekhugytól.

3. Ballagás, iskolaudvar - gyereknek pisilni kell... biztos az iskolában nem volt wc.

Hozzáteszem, mind nő volt, aki ilyen inteligensen pisiltette gyermekét...
14:50
23
Aug
13
Dzsiki írta:
Tudnék még helyeket sorolni... :S De a legjobb, ha egy nagyon elegáns étterem elött terjengenek a szagok... Ocsmány. :S És persze, hányingertkeltő.
14:56
24
Aug
13
Dzsiki írta:
Tudnék még helyeket sorolni... :S De a legjobb, ha egy nagyon elegáns étterem elött terjengenek a szagok... Ocsmány. :S És persze, hányingertkeltő.
14:56
25
Aug
13
amiterasu válaszasunnymadge írására:
Gödör tényleg nagyon gáz.
Idén nyáron is szinte minden nap láttam, ahogy a fiúk hátra mennek pisilni az épület mellé...
Ott amilyen szag van... Anyám. Ráadásul bokáig ér a pisi, aki el akarna jutni a lenti WC-ig, vagy a ToiToi-hoz annak azon kell átgázolnia... én inkább megyek nagyobb kört.
A legviccesebb az volt, amikor két igencsak ittas "hölgy" jött a flip-flopjában, csak úgy csattogtak a "vízben", és ott, 100 ember előtt letolták a bugyikájukat, és a fiúk nyomdokaiba léptek. Szánalom, ne haragudjatok, de nő az ilyen?!
Más: WC valóban nincs. Ti a belvárosi feszten hol pisiltetek pl.???
15:02
26
Aug
13
JudiCute írta:
Végig olvasva a cikket, és a kommenteket, úgy érzem én sem maradhatok szó nélkül.
- Annak idején mikor iskolát kellett képzésem miatt választanom, komoly eltántorító tényező volt, hogy a Dohány utca és környéke nem járható... befele a suliba éhgyomorral se bírtam, hazafele, mikor meleg volt sem volt jobb, a hő még inkább kiemeli a szagokat.
- A Nyugati aluljáró az a hely, ahol van gyrosos, zöldséges, élelmiszerbolt, hercegnő pékség, meg még hambi gyorsétterem, van aki képes ott venni, enni bármit? Ugyanez az említett margit-hídi csomópontban?
- És ami minden utcán vizelésnél is jobban felháborít, hogy nincs olyan nap, olyan BKV járata, ahol mentesülhetnék a napi egyszeri tuti gyomorforgató élménytől...

Nekem elegem van... Az ingyenes wc használattal egyet értek, mindünk érdeke volna. Igaz a 130 -s wc használatkor a tisztítószer szaga is közel olyan rossz, mintha nem is takarítanának.
15:04
27
Aug
13
Hella írta:
Nekem a legdurvább az volt, amikor a déli pu.-n egy nő nem az aluljáró eldugott részében, hanem a déli kijáratánál a telefonfülkénél végezte a nagy dolgát...
Hát ige, én is gyakran öklendezek, ha hosszabb útra indulok Pesten.
15:07
28
Aug
13
ismeretlen írta:
Nem is olyan régen sétáltunk a pécsi belvárosban a férjemmel, mikor megláttunk egy egész jól szituált, fiatal srácot, ahogy egy mellékutcában mindenfajta szégyenérzet nélkül egyszer csak előkapta a cerkát egy kapualjban, és hajrá...
Azt hittem, ott helyben elhányom magam! :(

A másik kedvencem, mikor a hajléktalanok nem képesek a dolgukat a gazba végezni. Ott a föld másodpercek alatt elszívja a végterméket, utána nem marad poshadt húgyszag, mint a kapualjakban... Sajnos a lakásunktól marminc méterre is egy átjáróba rendszeresen odacsinálnak a csövik, nyaranta lehetetlen megmaradni arrafelé, és még eljárni is nehéz anélkül, hogy az ember gyanús tócsákat kerülgetne...

Hajrá, Magyarország, hajrá, férfikultúra!
15:19
29
Aug
13
saska írta:
Végigolvasva a kommenteket, azt hiszem, ez üt mindent:

még tavaly nyáron, az éppen felújított Keleti pu. metróállomás, a pályaudvar mellé vezető lépcsőjénél fent, a lépcsőtől 1 méterre egy tolószékes csöves maga alá csinált, ott, akkor, és elkezdte kézzel kiszedni maga alól a cuccot, nem zavartatva magát semmitől és senkitől. Odadobálta maga mellé a földre... az emberek pedig jöttek-mentek...

Az elején azt hittem, rosszul látok, de nem, sajnos ez ma Budapest.
15:42
30
Aug
13
pupakzsemle válaszamiujsag írására:
wááááááá!!!!!!!!!!hogy ez milyen undorító, az ilyen anyának a fejét kellene utána az esemény mellett a vízbenyomni. Hogy ez milyen undi!
16:23
31
Aug
13
lajhar11 írta:
http://bulvarvilag.hu/hopp/?id=52383 :D:D
16:30
32
Aug
13
Dzsiki írta:
Amúgy a "vicc" az az, hogy akármennyire is panaszkodik az ember, akárhány levelet, telefont, faxot, stb.-t küldözget a "nagyok" felé, semmibeveszik. Mert hát ők ugye nem tudják, milyen nap, mint nap végigmenni az utcán... ilyen körülmények közt. :)

Annyira szeretnék gazdag lenni, és egy eldugott szigeten éldegélni... :D
16:48
33
Aug
13
Dzsiki írta:
Az uszodába, strandon több bacit lehet összeszedni, mint egy tóba... :/ Pedig az elöbbieket FERTŐTLENÍTIK!!! :)
16:50
34
Aug
13
Dzsiki írta:
Azt nem mondtam, hogy nem tennék semmit. De lényegtelen. :)
16:52
35
Aug
13
Dzsiki írta:
Nem írom tele az oldalt, egyébként képletesen értettem az eldugottat.
De ha nagyon érdekel, későbbiekben leírhatom.
16:56
36
Aug
13
miujsag írta:
Gondoltam, hogy megmagyarázod, hogy miért nem gáz.......de valahogy inkább egy naptejpacába megyek bele mint egy "pisifolt"ba.....pppfff
ott az a nyomorult wc!!!!!
16:57
37
Aug
13
Iyn írta:
Szeged, buszállomás mellett helyi buszoknak/troliknak megálló, padon csöves félálomban, miközben csorog le a pad lécei között és gyűlik kis tócsába... vagy: zsúfolt koncerten a tömeg közepén holtrészeg srác előkapja és pisil, szívás, hogy mellette álltam és rám is jutott...fúj...legszívesebben pofán vágtam volna, de moccanni sem tudtam...:S

Más: egyik barátnőmmel már többször is előfordult, hogy ment az utcán és egy maszturbáló pasi jött vele szembe. Az se semmi... -.-
17:16
38
Aug
13
Iyn írta:
Részemről nincs férfigyűlölet, de azért tényleg gusztustalan, hogy az utcán ott végzik el, ahol rájuk jön a szükség. Keressenek egy bokrot vagy fát... Kétlem, hogy a saját lakásukban odapisilnének a bőr kanapéjuk vagy íróasztaluk mellé.
17:25
39
Aug
13
hajnalvirag válaszaamiterasu írására:
Tavaly nyáron voltunk a barátnőmmel a Romkertben. Persze a női wc előtt kígyózó sor.. Maca jellegű nőszemély a barátnőjével fogta magát, kitéblábolt a wc hátsó kijáratához és ott közvetlenül az ajtóban végezte el a dolgát. A normálisan wc-t használó emberek persze arra szerettek volna távozni, de nem működött, mert amikor kinyitottad az ajtót egy lány fenekét láthattad premier plánban... Guszta...És ezek nők voltak...
17:34
40
Aug
13
vivaespana válasza írására:
Pont Ausztirában?Pedig olyan tisztának láttam,amikor ott voltam.
18:06
41
Aug
13
vivaespana válasza írására:
Bocsi,én a pécsi-t bécsinek olvastam véletlenül.
18:07
42
Aug
13
bubzi válaszavma írására:
ahhahaha, zsebkendőre pisiltette a gyerekét???? dedurva! mert az úgy nem olyan parasztos, ha aládob egy zsepit? atyám, mindig sikerül meglepetést okozni nekem ilyenekkel.
18:26
43
Aug
13
törölt írta:
Én biztos voltam benne, hogy az a nagy mennyiségű ürülék (vizelet, széklet!), ami az utcákon van, az nem állattól származik! Még nagy testű kutyák sem tudnak akkorát/olyan állagút...

Érdekes, az "átkosban" tiszták voltak Budapest utcái.
Egy görbe este után még apámat is megbüntette a rendőr 1972-ben, teljesen jogosan! :P
19:54
44
Aug
13
Peti írta:
Ha nem bánod, e legutóbbi mondatodat terjesztés céljából ellopom.
20:07
45
Aug
13
Peti írta:
Nálunk odafigyelnek a rendőrök erre. Érdekes.
20:19
46
Aug
13
roseprincess válasza írására:
Az utcára pisilés valóban elég undi dolog, és valóban elég undorítóak a csövesek is. De ami a legundorítóbb, ha valami olyan dolog történik, akkor mindjárt azzal jövünk, hogy "ez Magyarország". Ízléstelenek a magyarok, az utcán vizelnek a magyarok, és persze a csövesek is csak Magyarországon vannak... és még lehetne sorolni... Akkor talán előbb vessünk egy pillantást a példaként állított, hatalmas és csodálatos USA-ra, gondolom ott soha senki nem vizel az utcán, és ott csövesek sincsenek... biztosan ott csak a hulla részegek szoktak télen megfagyni, vagy ha még is vannak csövesek, akkor ők bizony bekéreckednek egy magánházhoz vagy étterembe elvégezni dolgukat ahol persze örömmel látják őket, hogy a mocskos seggüket letegyék a naponta Domesztosszal tisztított WC-jük ülőkéjükre.
Röhejes... Csak szét kellene nézni a nagyvilágban, és látni, hogy ezzel nem csak itthon van gond, mindenhol vannak és lesznek csövesek. Az, hogy a cikk írója az itthoni helyzetről írt, nem jelenti, hogy máshol ne lenne meg a probléma, és tudjátok mi a legundorítóbb, amikor valaki ennyire lehúzza az országot, a saját hazáját!!! Ez a szánalmas...

Egyébként meg, addig nem fog változni a helyzet, amíg a szerencsétlen ember sétál az utcán, és ha rájön a gyomorgörcs nem tud hova bemenni, hogy dolgát végezhesse, mert sehol egy illemhely, ha van is akkor azért szép kis összeget tesznek zsebre és a WC úgy néz ki, hogy az ember inkább hányna és még egy bokor is jobb megoldásnak tűnik, mint az a hely. Mekibe meg már sok helyen nem lehet csak úgy bemenni és sz*rni egyet, mert kell a blokk amin rajta van a WC kódja, vagy ül egy bácsi a WC előtt és kéri a blokkot, hogy ott vásároltál, vagy egyéb helyekről kizavarnak, ha úgy mégy be és nem fogyasztottál semmit.
De ez nem csak itt van. hanem bárhova ha elmégy, sehol nem látják szívesen a nemfizető, csak WC-zni akaró embereket, a csöveseket meg egyenesen kihajítják, így nem marad mást, mint az utca, a parkok, a háztövek.
Lehetne segíteni a dolgon... Szóval ki az aki vendégül látja a csöveseket egy pisire, kakira?
20:58
47
Aug
13
roseprincess írta:
Mert Győr nem ennek az általad említett szar országnak a városa ugye?
Nekem ettől van hányingerem...
21:20
48
Aug
13
pirinyo írta:
Sziasztok!
Én is tudnék mit mesélni!
Kőbánya alsón,ahogy megyünk a buszvégállomásra, van 1 Skála, és annak az oldalán mindig ott dekkolnak a csövik,meg az alkeszek :S.Egyszerűen gyomorforgató bűz terjeng ott,meg a vizeletük csordogál minden felé :S.
Szintén Kőbánya alsón,ahol párommal élünk, a 10 emeletes panelok egyikénél van egy -már Isten tudja mióta nem használják- valamilyen izé.Régen fodrászat volt ott,meg hasonlók.Most csak egy zugkocsma üzemel,és az aluljáró részébe járnak hugyozni a csövesek és részegek.Ráadásul tele van szórva szeméttel.
Elmenni emellett a hely mellet,mikor hazatart az ember,katasztrófa :S!Sokszor olyan hányingerem van ott :S.
De az önkormányzat nem csinál semmit.Nem bontatja le....
Undorító!
21:54
49
Aug
13
ismeretlen írta:
Utálom Amerikát, és hetero vagyok. Nem jött össze az ötleted, bocs. És igen, gyűlölöm ezt az országot, mert az ország is gyűölö engem. Két hét múlva elköltözöm oda, ahová való vagyok. Remélhetőleg utána csak látogatóba fogok majd visszajárni.
21:55
50
Aug
13
ismeretlen válaszaroseprincess írására:
Azóta nem tartom Magyarországot a hazámnak, amióta hazaárulóznak, zsidóbérenceznek, cigánybérenceznek, komcsiznak, libsiznek úgy, hogy egyik sem vagyok ezek közül. Azt mondtam kb. nyolc éve, hogy "oké, ha ti így, akkor én meg úgy". Két hét múlva lépek innen... Én sajnálom a legjobban. Nagyon sokáig magyarnak tartottam magam, magaménak éreztem ezt az országot, gyerekként még a Himnuszon is elsírtam magam, akkora magyar és akkora hazafi voltam akkor is, ha származásilag csak félig, vagy tán annyira sem vagyok az. Aztán egyre több gyűlöletet kaptam teljesen ok nélkül, és azt mondtam, hogy elég volt... Kb. 15 éves korom óta nem tartom magam magyarnak, mert az állítólagos magyarok sem tartanak annak. Ha pedig mások nem tartanak magyarnak, akkor ez az ország nem a hazám. Ilyen egyszerű: lehazaárulóznak ,mert nem értek egyet az itteni dolgokkal, aztán meg számon kérik, hogy miért nem szeretem a "hazámat", és miért nem kívánok itt megrohadni. Mert itt csak megrohadni lehet, élni nem. Én megpróbáltam magyar lenni, nem sikerült. Nem gondolom, hogy az én hibám lenne.
22:07
51
Aug
13
LauraPalmer írta:
Hagy kérdezzem már meg, a férfi attól lesz férfi és férfias, hogy házfalra, aluljáróba, villamosmegállóba, bokorra hugyozik? Ha nem ezt csinálja, hanem talál egy wc-t/piszoárt, akkor már csak egy feminin kis köcsög?
Atyaég, és te szólsz le bárkit is...
22:15
52
Aug
13
DonG írta:
óh már megint a nyugat és jajj mi szegény elmaradott balkán... ezért ha nagyon kell és épp nincs semmi a közelben csak rét és bokrok, hát a férfiembernek könnyű dolga van... mint ahogy az összes dögdogösszehugyálja a város, kocsikerekeket...
megoldás, kicsit diszkriminatív, de amszterdamban, sőt a legutóbbi fesztiválon is alkalmazott mobil (3-4 slotos) pisildékkel megoldható lenne... az említett városban vannak ennek fix, amolyan strandátöltöző szerű változata is. ott nem is járnak a bokorba, ha már épp nincs nyitva fizetős illemhely...
http://m.blog.hu/he/hellokitti/image/amsterdam/amsterdamM%20007.jpg
http://lh6.ggpht.com/_2IestZUzxx0/SQ2WJQ6HQyI/AAAAAAAAAX4/slM4PH-YSVk/IMG_9805.JPG
http://lh6.ggpht.com/_R7egVWECXSg/RqCwjCrdw0I/AAAAAAAAA-I/InWOPHRuHYY/hollandia+1042.jpg
Ha ilyenek lennének itthon városszerte vagy csak a szórakozóhelyek környékén, nem kellene ammóniát szagolni és tócsákat kerülgetni... Éljen Demszkygrád! mert megint csak a sírás megy, a megoldások keresése, ugyanmár...
22:19
53
Aug
13
nemmondommeg válaszakiriosz írására:
Az semmi. A minap mentem a Rákóczi úton, araszoltam a dugóval. Elértem a Ferenciek teréhez, ott van ugye a buszmegálló, sok emberrel. Dobolom a zene ritmusát a kormányon, az automata tette szépen a dolgát, jól éreztem magam, elnéztem a buszmegálló felé, csak úgy. A látvány, ami elém tárult egészen bizarr volt. Állnak az emberek arccal az út felé, a buszra várva. Mögöttük a parkosított részen, ahol egy kőtalapzaton áll a zöldség (fák, gyep, virágok, kb. 70 centi magasan), egy dzsipó csöves guggolva kulázott, de mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az emberek sétáltak, kikerülték, elszörnyedtek, elfordultak. Akik észrevették. Sokkolt a látvány. Budapest, 2009. Jesszoké.

Hadd keljek egy picit a bulis estén az utcán brumzoló arcok védelmére. Előre leszögezem, hogy én mindig eljutok egy vendéglátóipari egységig, hogy könnyítsek magamon, ha már nagyon kell (a negyedik sör után már elég sűrűn járul az ember fia a piszoár elé), nagyon kevés kivételtől eltekintve, azért szégyellem is magam. Viszont amikor valaki tetemes mennyiségű sört iszik meg, akkor utána nagyon hirtelen, nagyon kell :) És a férfiaknak meg van az a szerencséjük, hogy nem olyan körülményes művelet a vizelés. Aztán persze jólneveltség kérdése, hogy az ember mennyire hugyozza össze a házfalakat és mennyire bírja ki (extrém esetektől eltekintve). Tényleg gáz dolog ez, az meg egyenesen szívlapátot érdemel, ha valaki reggel, aktatáskával, munkába menet brunyál a parkban. Élével, tarkóra.
22:21
54
Aug
13
roseprincess válasza írására:
Az nem az ország hibája, hogy vannak barom emberek és sosem az számít mások minek tartanak, hanem az mi minek érezzük magunk. Arról sem az ország tehet, hogy rossz emberek ülnek a parlament székeiben, attól az ország még csodálatos és szeretem. Régebben álmom volt, hogy majd elköltözöm külföldre és milyen jó lesz nekem, de mára már semmi pénzért el nem mennék.
Legfeljebb ha valaki rosszul szól, betörik az orra.
Ettől függetlenül, hogy elköltözöl innen, még semmi sem biztosítja, hogy ott ahová költözöl, nem lesznek ilyen emberek, és nem fognak majd mindenfélét összehordani. Ganéj emberek mindenhol vannak.
Na kissé eltértem a témától...
De akkor vissza a témához, biztos, hogy ott is lesznek csövesek, akik a háztövére vizelnek, és a padon alva, maguk alá csurdítanak...
22:24
55
Aug
13
DonG írta:
csövesek, örüljünk, ha épp nem a bkv-n ingyen utazva nem az ülésbe végzik el szüxégleteiket...

a rendőrök, biztonsági emberek meg sz@rnak az utcára pisilőkre magasról, mint azt láttuk pl. a BS-on... árokpartján, házakkal szemben

ha valaki legalább a természetben végzi, akkor vonuljon el, mert ahogy itt írták valaki ablaka alá, üzlete elé, fényes nappal megataplóság...
22:25
56
Aug
13
eowyn írta:
A balatonos hozzászólásokhoz: a mai napig több száz hulla van a vízben, rothadva... Tavaly nyáron tőlünk alig húsz méterre a nádasból szedtek ki egy szerencsétlent, a vízimentősök első ránézésre meg sem tudták állapítani, hogy férfi-e vagy nő az illető. A következő három napban ugyanazon a strandon, ugyanabban a vízben lubickoltunk...Mit nekünk akkor egy kis pisi...:o)

Amúgy szerintem sem kéne itt a pasikat szidni...Tényleg irtó kevés a nyilvános illemhely, de ez nem csak kicsiny hazánkban van így... Pár éve a bécsi karácsonyi vásárban nem találtunk nyilvános mosdót, a környéken lévő éttermekből meg rendre elzavartak minket. A legközelebbi benzinkútig kellett tartogatnunk... Lyonban, egy csodaszép parkban a nyilvános wc pár földbe ásott lyuk egy kis bódéban... Nem egy lány döntött úgy, hogy inkább a bokrokban könnyít magán tudva, hogy a következő pár órában nem lesz máshol lehetősége......
22:28
57
Aug
13
DonG válaszanemmondommeg írására:
petőfi hídnál az arab dm felől sétálunk a feleségemmel a Nehru part felé... a kocsma előtt az álványokon kívül a csöves az utca felé, ahol délutáni csúcs volt vizelt, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga... az aluljáróban lett volna wc, vagy a parti zöldben megfelelő bokor, de nem, gondolhatta majd a csatorna elviszi... mivel a járdán mentünk így szerencsére a hátát láttuk, meg a szag, meg a hang, de bőven elég is volt.
22:29
58
Aug
13
Raquel112 írta:

Na az ilyenektől akadok ki igazán. Fogadjunk, hogy nem Budapesten laksz, mert akkor nem lennél ilyen negatívan róla. Én személy szerint imádom Budapestet. És valóban vannak rossz részek, de rengeteg szép épület, park részek és még sorolhatnám mik vannak itt amitől ennyire tetszik ez a város. Estéként én imádok barangolni a belvárosba és csak sajnálni tudlak ha ezt gondolod a Fővárosról. Sose értettem, hogy aki más kis városba él miért gyűlöli a Fővárosba élőket?! Tisztelet a kivételnek. És miből gondolod, hogy aki a Balatonba vizel az Budapesti? Rá van írva a homlokára? Amúgy is lényegtelen, hogy ki vizel olyan helyre ahol nem szabadna. Ezt csinálja és kész akármennyire is tapló dolog. Tök mindegy lehet akár Budapesti, Győri, stb. A paraszt pedig te vagy ha így gondolkodsz. És csak, hogy tud te is ebbe a 'szar" országba élsz. Ha nem tetszik húz a picsába, mert aki ilyet mond azaz én szemembe nem igazi magyar. És kikérem magamnak és a Budapestiek nevében is, hogy ilyen jelzővel illetsz minket. Mi is emberek vagyunk, úgy ahogy te is. Mitől lennénk mások?. Könyörgöm, ne kezdjük már itt is a megkülönböztetést, úgy mint vallásnál vagy származásnál. A halas dologgal, amit írtál csak félig értek egyet. A Balatonba, ha valaki belevizel, akkor nem dől össze a világ. A halak és más élőlények is ezt csinálják, ebben igazad van. De pl.: strandokon, medencében azért nem kéne vagy kisebb tavaknál. Mert kisebb a víz, ezért kisebb vizelet is észrevehető. Töményebb verzióban.
22:29
59
Aug
13
nemmondommeg írta:
Úristen baszki. Téged tényleg nem zavar, amikor melletted a purdé belebrunyál a muterja karjáról a vízbe, miközben a pöttyös labdával röpiztek a Balatonban? Ez nem csak arról szól ám, hogy higiénia, meg lebomlik, meg mittudomén. Ezek olyan alapvető dolgok, mint hogy nem böfögünk ebéd közben. Egészséges, mert ha jön akkor jön, de akkor sem illik...
22:30
60
Aug
13
LauraPalmer írta:
Te most tényleg azon akarsz vitatkozni, hogy az utcán pisilést főleg férfiak művelik?
Megemlítették a nőket is, itt is volt rá példa, de nehezen tudnál meggyőzni, hogy a házfalakat forgalmas utakon főképp nők pisilik össze... Meg hát pl. kiskosztümös, magassarkús nőt még nem láttam közterületen pisilni, öltönyös férfiakat annál többet. Szóval sztem ez nem vitatéma, ez van és kész.

Abból a hozzászólásodból pedig nagyon is az jött le, hogy ez férfias, hisz a cikk ezt kifogásolja, te pedig ezt úgy látod, hogy feminizálni akarjuk a férfiakat. Tehát az feminizálás, hogy ne hugyozzatok össze-vissza. Ezen meg röhögnöm kell.

Ettől függetlenül én ezért ugyan nem gyűlöllek titeket, isten ments, és természetesen el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor ez az egyetlen megoldás (hosszú kocsiúton pl nem vártam el a pasimtól se, hogy tartsa vissza, ha egyszer benzinkút se volt, meg semmi, leálltunk az út szélére, ő bement a legnagyobb bozótba és kész. sőt, olyan is volt már, hogy én is inkább az út mellett guggoltam le pisilni, miután bementem egy kútra, vagy megálltam egy pihenőnél, és felmértem az állapotokat... inkább más opciót választottam - nade nem az út közepén pisiltem, meg nem más kocsijára - mert ez kb ugyanaz, mint más házfalára).

És az is teljesen evidens, hogy pl pesten nincsenek nyilvános, lehetőleg ingyenes wc-k, így csodálkozni sem nagyon lehet az állapotokon, de azért mégsem állatok vagyunk, hogy akárhol nekiálljunk pisilni/kakilni... Nekem legalábbis még sosem kellett annyira, hogy ne tudtam volna visszatartani addig, míg találok egy normális lehetőséget...
22:30
61
Aug
13
orange írta:
OFF Véletlen találtam ide. Nagyon komoly :D
Ennyi hülyét egy helyen. Vagy csak szimplán nők?

ON Ha nincs nyilvános wc nincs mit tenni!

22:31
62
Aug
13
roseprincess válaszanemmondommeg írására:
Már ahol nem illik böfögni... Egy angol vendégségében ne böfögj az asztalnál, tuti nem hívnak meg többet se vendégségbe és még tiszteletlen is leszel. Úgy vérig sérted a házigazdát, hogy azt öröm nézni.
22:33
63
Aug
13
nemmondommeg írta:
Valóban probléma a kevés slózi. Biztos, hogy nagyon megkönnyítené a dolgokat és tisztábbá tenné a várost, ha elhelyeznének a kritikus pontokon néhány tojtojt. A Gödörnél megtették, aztán valamiért megfelezték a rötyik számát, és emiatt kb. 10 percet kell sorban állni, ezután meg ott vagyunk, ahol a part szakad.

Egyébként párhuzamot vélek felfedezni a "ne brunyálj az utcán" és a "ne járj autóval" felkiáltás között. Puffogni lehet, mert azt egyszerű, gondolkodni már nehéz.
22:35
64
Aug
13
nemmondommeg válaszaroseprincess írására:
Akkor költözz ki Londonba és böfögj. Én itt élek és az itteni kultúrához tartozom, és ezt tekintem mértékadónak. Herótom van már a nyugatmajmolástól.
22:36
65
Aug
13
DonG válaszaDonG írására:
Még néhány találat, főleg a zöld fém, az öltöző style!
http://www.euroterm.hu/wp-content/uploads/2009/05/vizelde-amsterdam.jpg
A hivatkozásból ítélve ez már nem Hollandia, de jééé még portugáliában sem húzzák le a pisiléssel az embert...
http://m.blog.hu/cs/csurtus/image/Portugal/Urinol_2.JPG
+1 ismeretlen lehetőség...
http://img0.tar.hu/utak1/size2/36955459.jpg
22:37
66
Aug
13
roseprincess válaszanemmondommeg írására:
Én nem majmozom nyugatot, és eszem ágában sincs kiköltözni Londonban, egyszerűen csak mondtam, hogy nem mindenhol van így. Szóval ez nem mindenkinek alapvető. De bocs, lehet gyűlölni, mert éppen csak megjegyeztem valamit...
22:42
67
Aug
13
LauraPalmer válaszaeowyn írására:
Én nem akarom a pasikat szidni, de a nőknek is ugyanolyan kevés illemhely van

Mégis vissza tudják tartani.

Ez szól még egyébkét orenge-nek is: a nőket hülyézed,mert ez zavar minekt? Miért? Nők miért nem hugyoznak a főutak mellett? Ők mégis hogy a picsába tudják megoldani? Vagy más a húgyhólyagunk, vagy ti nem tudjátok visszatartni vagy mégis mi??? Igazából annyi, hogy ti bárhol elő tudjátok kapni, és midnen szégyenérzet nélkül, a nőkbe meg azért _áltlában_ szorult valamennyi...

Nemmondommeg, ez neked is szól, én is szoktam sörözni, ha az első korsó sör után elmegyek pisilni, utána 10 percenként kell:D :P Általában kínok között érek el hazáig ilyenkor, és már szinte fáj, de akkor is hazaviszem... Mondjuk én szégyenlős vagyok, az a legvégső eset, hogy leguggoljak valahova:)
22:45
68
Aug
13
törölt válaszasaska írására:
Nyikoroghatna bárki bármit Strassbourgban, meg akárhol...
Én ezeket a sem embernek, sem állatnak nem nevezhető véglényeket begyűjteném egy helyre, golyózápor, oszt jónapot! :(

Nem lehet velük mit csinálni. Marad a drasztikus megoldás.
22:46
69
Aug
13
nemmondommeg válasza írására:
Magyarország mindig a hazád marad, mert ide születtél és ez az anyanyelved. Nem kell a mártírt játszani szerintem, de hát a te dolgod. Idővel úgyis vissza fogsz jönni. Mert lehet tiszta az utca Svájcban, lehet jókat biciklizni Amszterdamban és lehet jó munkát találni Londonban, de ott sose leszel otthon. Tökmindegy, hogy itthon mit vágnak a fejedhez. Tudod, kicsit szürke, kicsit poros, de a mienk. Azt gondolom, hogy nem megoldás lelépni. Az a megoldás, ha itt maradsz és megpróbálod jobbá tenni a hazádat. Rendes értékrend szerint az itteni kultúrát építve élni, hogy a te gyereked egy ennél jobb helyen nőjön fel. Könnyű aszondani hogy "ez már nem a hazám" és dobbantani. Csak éppen nem túl gerinces és jellemgyengeségre vall. Lehet, hogy ezzel mellélőttem (ez esetben elnézést), de általában azok szokták mondani hogy dobbantani kell és azok szoktak lelépni, akik csírák :P

A pocskondiázók pedig kit érdekelnek? Vagy ha a közvetlen környezetedben folyton kikezdenek veled, akkor miért vagy ott? Mármint nem az országra gondolok, hanem kisebb léptékre.
22:48
70
Aug
13
nemmondommeg válaszaroseprincess írására:
Nem gyűlöllek, de basszus, itthon vagyunk, Budapestről volt szó, senki nem beszélt másról. Az írek meg finganak az asztalnál, és akkor mi van? Attól még nálunk ugyanúgy ocsmány dolog marad :)
22:49
71
Aug
13
eowyn válaszaLauraPalmer írására:
Én ezt mind nő létemre mondtam... S tegyük hozzá, hogy én sem szoktam utcán vizelni, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy erről ekkora vitát kéne nyitni. Legalábbis én, mint vidéki elvétve találkozom ilyen jelenséggel, szóval látok nagyobb megoldásra váró kérdéseket....
22:51
72
Aug
13
törölt válaszaIyn írására:
"vagy: zsúfolt koncerten a tömeg közepén holtrészeg srác előkapja és pisil,"

LOL!

Egyszer a Városligeti műjégpályán valami ingyenes koncert volt, jó nagy tömeg. Én a hídról néztem az eseményt, alattam rengeteg ember állt. Egy csöves-punk-rocker srác annyira részeg volt, hogy kísérletezett vele, hogy ott mindenki előtt elővegye...
De még az sem sikerült neki, szétröhögtem magam! :) Kb. fél óráig kínlódott... Aztán a rácsokkal elkerített betonra hugyozott, ott nem állt senki, de a hídról premier plánban lehetett látni mindent.
22:54
73
Aug
13
Cameron írta:
kecskeméti vagyok, reggelenként iskolába menet az egyik kereszteződésben mindig látok egy srácot, leszáll a buszról, majd percre pontosan és mindig ugyanannál a fánál pisil. aztán átmegy a zebrán szemrebbenés nélkül.
22:54
74
Aug
13
LauraPalmer válaszaeowyn írására:
tudom:)

én is vidéki vagyok, itt nincsenek is ilyen állapotok, csak elég sűrűn járok pestre, ott meg látok érdekes dolgokat.
Mondom, én ezért nem gyűlölöm a férfiakat, csak néhányan olyan hülyeségeket írtak, hogy azzal húztak fel, nem a téma idegesít annyira.
Mondjuk itt is találkoztam már ilyennel, házunkkal szemben kocsma van.. volt, hogy jöttem haza, és az utca szélén pisilt egy srác, de még nem is a kocsma falára, hanem az út felé fordulva. Rányomtam a kocsin a reflektort, egyből elrakta, úgy meglepődött:D
De mondjuk azt sem értettem, hogy ha egyszer a kocsma vendégei, akkor miért nem lehet bent pisilni...
22:55
75
Aug
13
törölt válaszaRaquel112 írására:
-ba/-be -ban/-ben

Hiányoztál nyelvtan órán?
22:58
76
Aug
13
eowyn válaszaLauraPalmer írására:
Én szerencsére (nem szeretem azt a várost, nekem túl nagy Budapest) nem sűrűn járok fenn, de Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Pécs állandó törzshelyem, s ezekben a városokban még nem nagyon volt alkalmam nyílt színen vizelő embereket látni. (nem mintha hiányozna:) Bár az én drága falumban nem nagyon szokott ez gondot okozni a fiatalságnak... Főleg ha buli van...:o)
23:00
77
Aug
13
Raquel112 írta:
tanár vagy? A mondanivalóját nézd ne a helyesírását! Szar dolog, ha csak ennyit fogtál fel belőle...
Biztos te is nagyon odafigyelsz a helyesírásra, ha kapkodva, indulatosan írsz egy kommentet.
Majd következőleg átolvasom csak a te kedvedért, kijavítom és még nevet is adok neki, nehogy valamibe beleköss! Addig pedig fejleszd a felfogásod, mert komoly gondjaid lehetnek vele, mint ahogy azt előbb bebizonyítottad.
23:07
78
Aug
14
chloe válaszaDzsiki írására:
ez milyen igaz, fotózkodnak is míg a házfalra csurgatnak, ez még a jobbik eset, mert simán van, hogy az erkélyről a konkrétan a körútra hugyoznak (ahol azért éjjel-nappal van gyalogosforgalom ugye).
00:21
79
Aug
14
chloe írta:
amúgy mint fővárosi teljesen rezignált vagyok, alap, hogy minden négyzetcentiméter le van köpve, le van hugyozva, rá van verve, hozzádörgölőzött a hajléktalan, stb., rövidtávon megőrülnék, ha ilyesmin fenn kéne akadnom.
00:28
80
Aug
14
majtika32 írta:
áá nálunk az utca végén van egy kis kocsma, megy haza a részeg, és csak nagy lazán letolja a nadrágját és a házunk elé szarik, ezt me csinálta többször, eg szer láttam szóltam apumnak, de mire kiért, addigra már elment, de h még wécépapírt is hoz magával... én nem tudom, h a kocsmában miért nem tudja elintézni. Mindez egy kisvárosban, ahol élek..
01:25
81
Aug
14
jenga256 írta:
Én bevallom pisiltem már utcán NŐ létemre. Nem munkába menet vagy hasonló, mert mielőtt elindulok itthon azért elmegyek és szerintem is gáz az a szag, amit egyes aluljárók árasztanak, de egy éjszaka buli után se meki, semmi nem volt nyitva. Nem egy óráig kellett visszatartanom és ugye az alkohol meg is hajt. Ezért, ha ciki ha nem én is az úton végeztem a dolgom méghozzá azért mert SEHOL nincs wc...illetve van csak hatalmas rácsok védik mindenhol, vagy olyan undorító, hogy a gyomrom kifordul. Előbb talán ezen kéne változtatni,tőlem kérje el a 150ft-ját pisilésre, de RENDES és TISZTA wc-ket kéne építeni és fent tartani, amik éjjel is működnek minden metró megállóba és a város több helyén. Azután, hogy ez megvalósult lehet keményen bűntetni a szabálytalankodókat.
04:53
82
Aug
14
SunsetGirl írta:
Én meg azt hittem a cím alapján, hogy megint valami pisi-felhasználós cikket írtatok :D
Igyuk meg, kenjük a bőrünkre, most meg ússzunk benne..... :D Jó, mondjuk ehhez azért nem kevés mennyiségre lenne szükség... :D De a bőrnek biztos jót tenne és úszás közben még le is nyelnénk pár kortyot... XD Nem is értem, miért nem erről szól a cikk... XDDD
07:14
83
Aug
14
steffie válaszasunnymadge írására:
heló:)

08:05
84
Aug
14
steffie írta:
szerintetek ez a módja? :/ mintha már nem egyszer felhívták volna a figyelmünket, hogy esetleg viselkedni kéne a fórumokban. :/
08:07
85
Aug
14
miujsag írta:
Azért, hogy legyen mit kérdezned és hogy ki tudd fejteni a bölcsességeidet :o)
08:40
86
Aug
14
DonG válaszatörölt írására:
budapest parádén a tömegben fel sem tűnik senkinek, csak akinek nedves lesz a lába... de ez mondható az összes szórakozóhelyre, már Siófok-Széplakon is történt meg ilyen eset... a nehezen megszerzett jó pozikat nehezen adják fel egyes emberek, kellő illumináltsággal.
08:51
87
Aug
14
miujsag írta:
Az az igazság, hogy én pl pesti vagyok de vidékre jártam főiskolára ill egyetemre.
És pont az ilyen "fajták" mint Te, mindenféle ismerettség vagy bármi nélkül: persze mert a "pesti kurva".........soha az életben nem hagyta el a számat olyan hogy vidéki suttyó.....de Nálad azért elgondolkodtam! Ha vidéki nem is vagy de suttyó az biztos!
08:55
88
Aug
14
DonG válaszajenga256 írására:
az a helyzet és sajnos gyakorlat kishazánkban, hogy minden területén az életnek előbb a büntetéseken gondolkoznak, ha egyáltalán felmerül a valódi megoldás keresésének halvány kérdése is... pisilnek az utcán szétbüntetni, wc-t nem nyitni, sok az autó bp-en szmogriadó, kitiltás, nehogy már P+R-eket építsünk és fejlesszük a bkv-t, etc... ez egy ilyen ország, miközben CSAK a nép, az őket eltartó NÉP jár rosszul, egyre rosszabbul, a birka nép...
08:58
89
Aug
14
ismeretlen írta:
A magyar nyelv egy gyönyörű nyelv, nagyon szeretem, mert igencsak technikás. Örülök, hogy az egyik anyanyelvem. :P
De az, hogy ezen a gyönyörű nyelven minden második szó káromkodás, amit hallok, már nem tetszik. Erről meg nem a nyelv tehet, hanem az azt beszélő nép. Nekem nem a Mátrával meg a Tiszával van bajom, hanem az itt élő emberek mentalitásával. Persze, az a hely, ahová költözöm, szintén teli van pl. alkeszekkel, akik adott esetben tényleg ide-oda pössentenek részegen, de azt lefogadom, hogy az emberek nem gyűlölik egymást.
Amiért elmegyek, az nem más, mint hogy akármerre járok széles e országban, mindenki panaszkodik, mindenki átkozódik, aztán ül tovább a ratyiban (amit esetleg ő maga csinált). Ha azt merem mondani, hogy "figyi, magadnak okoztad az egészet" - akkor bunkó vagyok, és nem értem meg őt. Ha azt merem mondani, hogy az ország így ebben a formában egy csődtömeg, akkor hazaáruló vagyok. Valószínűleg te nem tudod, milyen úgy élni, hogy hiába akarsz megfelelni a nagy többségnek, nem fog sikerülni, mert már genetikailag is "más" vagy. Tehetsz akármit, viselkedhetsz akárhogy, a tisztelt "nemzeti radikális" oldal rögtön a családfádat, a bőrszínedet, vagy akármit vesz elő, ha valami baja van veled, és rád vetíti az összes létező sztereotípiát. Az egész ország zsong a cigánygyűlölettől, a zsidógyűlölettől, és ha nem vagy hajlandó utálkozni és külső ellenséget keresni, akkor biztos komcsi vagy, meg libsi, és máris megy az anyázás. Nem is tudom, hányszor varrták már a nyakamba a szovjet megszállást, miután a nagyapám a Vörös Hadseregben harcolva jutott Magyarországra. Mintha az én hibám lenne az egész... Kösz, ebből nem kell több.
Az a hely, ahová költözöm, a különböző nemzetiségek békés egymás mellett élésének paradicsoma. Mindenki felelős a saját sorsáért, nincsenek ingyenélők (mert nem engedhetik meg maguknak az ingyenélést), és az emberek emberként beszélnek egymással akkor is, ha más a bőrszínük, vallásuk, szociális helyzetük, anyanyelvük... Ez az, ami Magyarországról hiányzik: hogy emberként beszéljenek az emberrel. Kíváncsi vagyok, mi történne, ha egyszer valaki betiltaná az anyázást: szerintem a magyar lakosság fele megnémulna...
10:35
90
Aug
14
janeavril válaszaamiterasu írására:
A belfeszten fel volt állítva egy wc-kocsi, hát ott. Nagyon gusztustalan volt, de volt. Oldalt.
11:24
91
Aug
14
zsofi írta:
muhhhahah. jesszusom ember, veled mi van?
11:50
92
Aug
14
vanquish írta:
nagyon-nagyon tisztelem a nyugalmadat azidegenbajnok!
nekem már többször kinyílt a bicska a zsebemben egy-egy kommentet olvasva...

illetve DonG elutóbbi kommentjében is van vmi... az egész probléma talán megoldható lenne egypár wc-vel, ami ugye a hatalmon lévők dolga lenne, akiket pedig választáson választottak meg. szóval sok-sok probléma minden 18 éven felüli magyar állampolgáron, azaz választópolgáron múlik... DonG-ot idézve: a birka nép...
11:53
93
Aug
14
vanquish írta:
bocs, elutóbbit irtam legutóbbi helyett
11:54
94
Aug
14
vanquish írta:
bocs, elutóbbit irtam legutóbbi helyett
11:54
95
Aug
14
nemmondommeg válasza írására:
Nincs igazad. Itthon a sajtó táplálja, hogy zsong a zsidó- és cigánygyűlölet. Felfújt lufi az egész, semmi több. Máshol sincs kevesebb. Olyan érdekes, hogy itthon ezen rugózik mindenki, miközben az emberek elmennek amellett, hogy Szlovákiában verik a határon túli magyarokat és nyelvtörvényt hoznak, kirekesztendő a magyar kisebbséget. És még itthon van rasszizmus? Baszki...
12:26
96
Aug
14
janeavril írta:
Általában egyetértek Veled. Most is, abban, hogy miért nem költözöl el. Én sem tudnék. Egyre inkább azt veszem észre, hogy azok az emberek, akik tudnának itt kezdeni valamit, kiköltöznek. Na de akkor ki marad itt? Aki utolsónak megy el majd kapcsolja le a villanyt és etesse meg a disznót.
A WC-zésről meg annyit: Bírjuk már ki! Persze, vannak extrém esetek, na de a betonra pisilés durva dolog.

Neked pedig még ennyit: Tényleg sarkítottak olykor ezek a cikkek, de a "pisi-buliban" tényleg inkább a férfiak érintettek, egyszerű biológiai okokból kifolyólag. Tehát nem kell mindig oroszlánmódra védelmezned a nemed,mert lassan kezdem azt érezni, hogy te kifejezetten a balhét keresed ezen az oldalon.
Nézz be mondjuk egy férfi oldalra is - ott meg a nőkről festenek eléggé egysíkú képet.
Mindezek ellenére tényleg szeretem a hozzászólásaidat, főleg a helyesírás megléte miatt-ez ugyanis ritka ezen az oldalon.
u.i.: nem azért olvassuk ezt az oldalt, mert abszolúte objektív, pontos megfigyeléseken alapuló tudományos cikkeket akarunk olvasni, ezt lássuk be.
12:34
97
Aug
14
picuri írta:
Ha a néni valóban inkontinenciában szenved, akkor nem szükséges legugolnia sehol, mert úgyis kifolyik belőle, ilyenkor már egy km-ről lehet érezni a szagukat.
12:49
98
Aug
14
Solange írta:
létezik számukra fürdési lehetőség a Gyáli úton, "ahol a tisztálkodás mellett a hajléktalanok igazolást kaphatnak arról, hogy nem rühesek vagy tetvesek. Utóbbi azért is fontos, mert sok szállóban elvárják tőlük, hogy felmutassák ezt az igazolást"... de kiwi lennék, hány % él is vele... hisz a szállók is panganak még kemény télen is.
13:31
99
Aug
14
juditkaaa88 írta:
Engem is mélyégesen felháborít ez a jelenség, de nekem most mégis egy vicc jutott róla eszembe, remélem most kivételesen sikerül jól elmesélnem.
Isten zsákjában már csak 2 tulajdonság van. Megkérdezi Ádámot és Évát: ki kéri az állva pisilés tulajdonságát? Erre Ádám: Én, én akarom! Isten Ádámnak ajándékozza ezt a tulajdonságot. Utána megszólal: Hát Éva, már csak a többszörös orgazmus maradt neked...
15:16
100
Aug
14
tunderbogar válasza írására:
Hidd el maximálisan meg tudom érteni mi is a problémád,habár nekem mindkét szülőm magyar.
Sajnos nagyon is igazad van amikor az örökös rinyálást és ratyizást említed,mert ezt én is elismerem,és nagyon ügyelek rá hogy ne legyek ilyen!
Voltak/vannak olyan barátaim,akik egyrészről magyar másrészről egyéb nemzetiségűek,és persze lehettek akármilyen példás hazafiak mindig perifériára tették őket és persze idegenek voltak a saját országukban,ezt nagyon méltatlannak tartom.Az egyik ismerősöm magyar-német házasságból született és Németországban kiútálták,merthogy nem "árja német",Magyarországon úgyszintén merthogy "náci bunkó",na most ezek után ha sehol nem lehet otthon, hol legyen otthon a szerencsétlen?erről ennyit.
Sajnos nemcsak Mo.-on hanem bárhol a világon sokszor az egyént teszik felelőssé a származása miatt és neki kell kiállnia a gyűlöletet a nemzetisége, a bőrszíne, a vallása stb miatt.Nekem kicsi koromban anyukám mindig azt mondta,h ha ilyen helyzettel állok szemben gondoljam meg mit érez az a szerencsétlen,amikor cukkolják (akármi is legyen az),hiszen ha válaszhatott volna,lehet hogy nem ezt választja (ismervén a következményeket).
Fenti véleményem miatt sokszor megkaptam hogy nem vagyok igaz magyar meg ilyenek,pedig sztem az vagyok csak közben nagyon kritikus,de toleráns.
Neked pedig Eamane sok szerencsét és sikert kívánok bárhová is költözzél a világon,remélem ott megtalálod a számításod,én nem hiszem hogy attól kevésbé vagy magyar mert máshova mész :)!
Na nem épp a pisilésről írtam de egye fene..:P
16:18
101
Aug
14
ismeretlen válaszanemmondommeg írására:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__oldal-1

Olvasgasd ráérő idődben!
21:24
102
Aug
14
ismeretlen válaszatunderbogar írására:
Kösz! :P Végre valaki, aki megért... Nagyon ritka ám ez ebben az országban! :(
Igen, ez a baj... Itthon "büdöskomcsiruszki" vagyok, apám hazájában, Ukrajnában meg "köcsögmagyar", aki még ukránul sem tud rendesen. Mintha az én hibám lenne, hogy a nagyapámat besorozták a seregbe, aztán jönnie kellett németet irtani... Ha nem engedelmeskedik, agyonlövik, ennyi. És ha már itt volt, elvett egy ide menekült ukrán lányt, akivel legalább egy nyelvet beszéltek. Tovább nem tudtak menni, vissza a Szovjetunióba meg nem akartak visszamenni, mert gulágra kerültek volna...
Aztán ahogy megszülettem, és valamicskét már felfogtam a világból, jött a rendszerváltás, és hirtelen ötévesen én lettem az első számú közellenség. Valamiért a saját (egyébként nagyrészt svábok lakta) falumban azt gondolták, hogy a katonákkal együtt majd mi is megyünk "haza"...
Akkor elkezdtem gyökértelennek érezni magam. Nekem ugyanis három anyanyelvem van: magyar, német, ukrán. Hatévesen kábé ugyanolyan jól beszéltem mindhármat, aztán egyre inkább a magyart preferáltam, annak ellenére, hogy a német iskolában, ahol jártam, felfigyeltek a nyelvtehetségemre, és szinte németet akartak belőlem nevelni úgy, hogy közben meg ruszkiztak meg pogányoztak (én voltam az egyetlen nem katolikus gyerek a faluban, kaptam is ezért hideget-meleget) magyarok és németek ugyanúgy.
Úgyhogy kb. 15 éves koromra tökéletesen elegem lett ebből az országból, azóta az a célom, hogy elmenjek innen. Most pedig sikerül...
19 évesen egy ösztöndíjjal eljutottam oda, ahol az emberek végtelenül kedvesek, elfogadóak, és ahol senkit sem érdekel a származásom. Ott éreztem magam otthon, de sajnos vissza kellett jönnöm onnan. Ahogy leszálltam a repülőről, és bebuszoztam Kőbányára, az aluljáróban megcsapta az orrom a szemét, a bűz, az elhanyagoltság szaga... És, igen, fekália-szag, amit abban az ötmilliós városban, ahol voltam, sehol sem éreztem, pedig állítólag szegényebb ország, mint a miénk... A káromkodás, az ordítozás, a gyűlölet. A plakátokról visított a sok politikai kampány-hazugság (választás előtt voltunk), a sok álszent politikus, és hirtelen nem csak azért éreztem magam marslakónak, mert novemberben rövidujjúban mászkáltam (borzasztó meleg volt, majdnem húsz fok :P). Azt éreztem, hogy legszívesebben abban a pillanatban visszafordulnék, szállnék vissza a repülőre...
Szabályos honvágyam van azóta is, és egyre gyilkosabb, egyre erősebb. Nehéz ezt elmagyarázni, de tudom, hogy én nem vagyok idevaló. Ha pedig nem vagyok idevaló, akkor csak önkínzás, hogy itt vagyok.
21:46
103
Aug
14
vanquish írta:
Bocs' de én mégis szeretnék kicsit mutogatni "Nyugatra". Én voltam az USÁban egy pár éve egy kisvárosban. Azóta is az az ideálom kábé... tavaly volt ott anyám is és ő is azóta is arról beszél.
Itt nálunk is, ha azt mondod, h Magyarország, nem a nyolcker legrosszabb zugaira gondolsz, ugyanígy ott pl. a vendéglátóim szinte hülyének néztek amikor felvetettem programnak, h menjünk New Yorkba, mert azt mondták, h az szinte nem is amerika...
Hiába látjuk a médiában, hogy amerika nagyvárosaiban mien rossz helyek vannak, ha az az egésznek egy kicsi százaléka, a túlnyomó rész pedig nagyonis jó hely!

Másik külföldi vonatkozás, hogy kissé a témához szóljak...:
Utaztam autóval egészen Angliáig (kb egy hetes utazás volt). És útközben mindig (Ausztria - Németo. - Hollandia - Belgium - Franciao.) volt hol pisilnünk, volt rendes nyilvános vécé. igaz sokszor fizetős volt, de az úgy, h kaptunk egy jegyet amit utána elkölthettünk a boltban.
Nem is volt sehol utcánpisilés!
23:54
104
Aug
14
vanquish írta:
A hajléktalanszállókról pedig azt hallottam, h a csövesek nem szeretnek odamenni, mert a többi csövesben nem bíznak meg. Ellopják egymás cuccát meg ilyenek...
23:56
105
Aug
15
vanquish írta:
eamane!
Ne gondold, hogy mindenki gyűlöl mert ez nem igaz :)
De ne ítélj el senkit azért, mert csodálkozik (esetleg megbotránkozik) azon, h elmész. az első pár kommented alapján úgy tűnt, hogy kb. csapot-papot itthagyva elmész kitudjahová. Az alapján a pár sor alapján nehéz lenne megérteni az egész eddigi életedet.
Csak annyit tudok kívánni, h ne bánd meg a döntésedet!
00:07
106
Aug
15
tunderbogar válasza írására:
Igen valahogy sejtettem,hogy ez a helyzet,mikor írtad,hogy a nagypapa a Vörös hadsereggel jött.
Én is olyan faluból (és annak közvetlen környezetéből) származom ahol sokféle nemzetiség köztük sok sváb/német lakik, szerencsére én ilyet nálunk nem is tapasztaltam,pedig a mi falunkban is maradtak orosz katonák és a leszármazottak a mai napig itt élnek Mo.-on teljes békében és egyetértésben.Persze hogy úgy mondjam nálunk nem is lehetne felróni senkinek a származását mert mindenki keverék,bennem is van magyar-sváb-horvát-kitudjami vér szal olyan szinten keveredtünk,hogy vicces lenne a másikat ezzel piszkálni :D ennek ellenére mindenki bőszen vallja, gondolkodás nélkül rávágja hogy ő elsősorban magyar,a nemzetiség csak másodlagos szempont ezek után,hisz a magyarság tarja össze a közösséget.Én is német suliba jártam,sváb zeneiskolába is,nagyon kedvesek voltak velem,elbűvölten hallgatták ahogy németül beszélek és együtt zenéltünk,meg nevetgéltünk, állítólag 3-4 éves koromban annyira meg voltam zavarodva a magyar és a német között hogy nem értették mit beszélek :D (mi már az oviban is tanultunk németül).Ilyen szempontból jó helyre születtem és sajnálom,hogy neked nem ez jutott,elkezdhetném fejtegetni én is hogy biztos nem mindenki gyűlöl itt,ami nyilván igaz,de te is tudod meg én is hogy aki bántani akar téged az úgyis megtalál és akkor megint csak neked lesz rossz,ez sajnos nagyon így van.ezért nagyon megértem hogy mehetnéked van,és ha egyszer ott,ahova most készülsz már megtaláltad az otthonod akkor sztem teljes nyugalommal menjél,merthát mindenkinek joga van ott élni ahol neki a legjobb,na nem nyújtom, még egyszer sok szerencsét!
de azért maradsz a cotcot-ban továbbra is?;D
08:10
107
Aug
15
Solange írta:
Édesapám épp eleget járt hajléktalan szállókon a munkájából kifolyólag. Télen meg pont a fentebb említett lopások miatt nem mennek be, inkább megfagynak az utcán.
15:02
108
Aug
15
Solange válasza írására:
picit irigyellek h elhagyod ezt a pusztulásra ítélt helyet és szívből kívánom, találd meg boldogulásod és számításod ott, ahova mész :-) és osztom, írj majd még ide azért :)
15:05
109
Aug
16
törölt válaszaRaquel112 írására:
Még neked áll följebb? :P
18:06
110
Aug
16
törölt válasza írására:
Sajnos igazad van.

Azért a cigók egy részével tényleg súlyos problémák vannak, ezt kár is lenne tagadni... :X
18:12
111
Aug
16
törölt válaszaSolange írására:
Ugyan már, mit lehet egy hajlékonytól ellopni? Hisz pont azért hajlékony, mert nincsen semmije! :(
18:13
112
Aug
17
kakukk írta:
Apósomat imádom. A házuk előtti kis fás részre járnak a szemközti kisbolt fogyasztói kirakni a felesleget. Ő lemegy és elküldi a pocsába. Vagy kilövi csúzlival. :) A rendőrséget sajnos, el lehet felejteni.
13:40
113
Aug
17
kakukk írta:
-o, +i
13:40
114
Aug
17
kakukk válaszatörölt írására:
Sajnos némelyeknek az egyetlen kabátjára is úgy kell vigyáznia, hogy bármikor ellophatják...
13:42
115
Aug
18
Solange írta:
legtöbbjének nem a cipője lesz a legfőbb kincse, hanem a pia és a cigi. láttam már kéregető csövesnél egész doboz piros malbit (annyit csak nem tud lejmolni) és jobb mobil volt a kezében, mint nekem akkoriban (ok, az enyém tisztességes úton jutott hozzám).
12:08
116
Aug
19
Lunatic válaszaLauraPalmer írására:
Hagyd rá, még magával is vitatkozik, nem még mással.
02:17
117
Aug
19
Lunatic írta:
Ahogy a vita állását olvasom, most az a kijelentés, hogy a férfiak többet pisilnek utcán, mint a nők, férfigyűlöletre utal.

Hát... én nem gyűlölöm a férfiakat, igazán. Csupán kevés igazi férfit ismerek. Hím nemű homo sapiens sapiens egyedet annál többet! :D
Mellesleg azt hiszem, sem igazi nő, sem igazi férfi nem vizel az utcán. Ez nem ilyen "túlhigiénikusvagyok" dolog, csupán ez is egy egyszemélyes magánügy, nem tartozik a nyilvánosságra. Mindamellett, hogy egy minimális kultúrával is megsózott ember nem csinál pöcegödröt a környezetéből. Öltönybe disznót is beledughatunk éppen. Bár a disznó az egyik leghamarabb szobatisztaságra nevelhető állatfaj. Úgy tűnik a Homo Sapienssel már nehezebb! :D
02:25
118
Aug
19
Lunatic válasza írására:
Kedves Eamane!

Nagyon sajnálom, hogy el kell költöznöd a sok hülye miatt. A kommentjeid alapján szimpatikus vagy. Viszont azt is mindent nagyon megértek, amit a magyarokról írtál és arról, hogy már nem tartod Magad magyarnak. Én magyar vagyok, de néha én is hányingert kapok magunktól. Ok. Máshol is vannak rossz, gonosz, gyűlölködő emberek. Tudom én, nagylány vagyok. Csak épp sosem értettem mért kell valakit bőrszín, náció, vallás miatt gyűlölni. Talán azért is érzek Veled ennyire együtt, annak ellenére, hogy engem e probléma személy szerint nem érint, mert rengeteg félvér barátom van. Van köztük yemeni-magyar, aki iszlámhitű, van brazil-magyar, kubai-magyar, és bulgár-magyar. Meg persze van cigány és zsidó is, és van a szélrózsa minden irányából. Jó kérdés honnan, így alakult. És közülük a yemeni-magyar és a bulgár-magyar barátomat is rokonléleknek, kvázi testvérnek tekintem!

Van egy szám, Mester Tamásé, amiben arról énekel, hogy ha nincs miért meghalni, úgy mért élsz. Hát... néhány hete vitatkoztam egy ismerősömmel a néger-kérdésről, mert ugye nekem van pofám a négereket is egyenrangúnak tartani. Akkor jöttem rá, hogy nekem ez az, amiért meghalnék. Az álomért, amiről Martin Luther King is szónokolt. Én nem állítom, hogy bármely adottságokkal megáldott vagy éppen megátkozott ember jobb vagy rosszabb lenne, csakhogy egyenlő. És ha arra kerülne a sor, hogy meg kell halnom ezért az elvemért, hát megtenném. Mert túl sok olyan barátom van, akiket a vak gyűlölet lemészárolhatna! Sajnos gyűlölet és rasszizmus mindenhol van, az ember a legrosszabb állat. De őszintén kívánom, hogy talád meg azt a helyet, ahol végre boldog leszel. Addig meg megkísérlem kitalálni, hogy mirefel ilyen rasszista a magyar, mert ugye elvileg épp arra vagyunk olyan nagy mellénnyel, hogy milyen szépek a magyar nők, - és ugye pont azért olyan szépek, mert sok nemzet keveredett, akkor mért akarnánk ezt tönkretenni?!

Az meg hogy gyűlölködők... no comment. Most jöttem vidékről, ugye nem kell ragozni? A tanult tehetetlenség és a sápitozás meg generációról-generációra öröklődő nevelési hiba. Szerencsére ismerek pár olyan embert, akik már nem ilyenek. Én is kezdek róla leszokni.

Még egyszer: nagyon sajnálom, hogy elüldözött ez az ország! Remélem az új hely, ahová költözöl beváltja a hozzá fűzött reményeket. És azt is remélem, hogy maradsz a cotcot-kommentelők között!
02:52
119
Aug
19
Lunatic válasza írására:
Az engem is érdekelne melyik ez az ország. Lehet alkalmasint én is oda menekülnék! :D
02:57
120
Aug
19
Lunatic válaszatunderbogar írására:
Teljesen igaz! De ezt már részleteztem, fentebb, mindegy. Úgy tűnik többnemzetiségű barátok kellenek az elfogadáshoz.

Amúgy a Blue-eyed nevű kísérletsor bizonyította, hogy az egész rasszizmus úgy hülyeség, ahogy van! Ha bárki lehet a gyűlölet tárgya, akkor gyakorlatilag mindenki gyűlölet tárgya, és senki sem. Szerintem.
03:02
121
Aug
19
tunderbogar válaszaLunatic írására:
Igen,úgy tűnik egyetértünk ebben a kérdésben (154.hsz.-ed).Ennek a Blue-eyed kísérletsornak meg még utána nézek,még nem hallottam róla,de érdekel.
09:39
122
Aug
19
Solange írta:
akkor megítélem az alapján, akik a volt ált. sulimba jártak be minden nap kajáért, mert lágyszívű volt az igazgatónő és hagyta h húgy- és szarszagúan bemászkáljanak a konyhára(!) a gyerekek és kismamák között... nos, eme házaspár csodásan szép nagy házzal, biztos egzisztenciával büszkélkedett, de túlságosan szerették az alkoholt, hát szép lassan lecsúsztak... de azt is aláírom, hogy léteznek, akik kevesebbet tehetnek a helyzetükről. mégis úgy gondolom, többen vannak, akik önhibájukból jutnak oda, ahova.
13:00
123
Aug
19
omycica írta:
Ez az egész rasszizmus dolog tényleg egy kalap hülyeség...és igazából a "magyar helyzet" nem a bőrszínből eredendő. Ez tisztán politika, melynek segített befutni a média is. Ezért nem nézek tv-t, teljesen átmossák az agyunkat. Az emberek 70%-a azt gondolja, ami épp a tv-ben van. Persze vannak kivételek!
21:01
124
Aug
20
Lunatic írta:
Azért látsz egyoldalúnak, mert egyoldalúnak akarsz látni. És mert nem tudsz tovább olvasni. Heteken át lehetne csak erről az egy témáról vitázni, vitáztam is már, arra érdemesebb emberekkel.

És kb senki nem érdekel, nekem az a véleményem, hogy minden ember egyenlő. Egyenlőtlenségeket szememben csak a jellem teremt.
00:25
125
Aug
20
Lunatic írta:
Mért gondolom, hogy Te mindenkinél okosabbnak HISZED magad? Amúgy nagyon ellenszenves tulajdonság, kiváltképp, ha nem vagy az. :)
00:31
126
Aug
20
majora írta:
Abszolút gusztustalan szokás... Miért nem lehet az ilyesmit az arra kijelölt helyen elintézni? Komolyan, szerintem már az ősember is kiment a barlangjából a dolgát végezni, mert rájött, hogy nem kell mindenki orra alá tenni...
00:38
127
Aug
20
csillag0 írta:
Azért a tóban való pisilés alábbhagyott,régebben "divatos" volt,most a szex a "trendi" te meg ott úszkálsz időnként véletlenül iszol is belőle keveset,ökörködés közben.....
Még az is lenyeli aki egyébként nem :-)
01:06
128
Aug
20
Lunatic írta:
Hiába. Látom a problémákat, az igazságtalanságokat, de ez nem jogosít fel arra, hogy a sebeimet nyalogatva, hogy de rossz nekem, ujjal mutogassak másra, hogy miatta rossz. Valószínűleg neki is ugyanolyan rossz. Mindenkinek vannak égetett billogai, amiket nem fedhet el. A szemed színe, a hajad színe, a bőröd színe, az alakod, a státuszod, a diplomád, a kutyád, a macskád, a vallásod, az öltözeted. Mind lehet oka vagy ürügye annak, hogy gyűlölet tárgya légy. Csakhogy ettől még nem lesz jogod arra, hogy viszonozd a gyűlöletet. Hát most őszintén: attól jobban érzed magad, ha gyűlölködhetsz? Mert én nem. Ha az ember sír és kesereg a rossz dolgokon, ahelyett, hogy ezen energiáit a rossz dolgok megváltoztatásában fektetné, attól jobb lesz? Kötve hiszem. Nem lehet megváltani a világot. Emberként nem. De attól még megpróbálhatjuk. A tökéletesség is elérhetetlen, ám attól még törekedni kell rá. Ilyen egyszerű. Talán nem tudja magából senki sem kiírtani a gyűlöleti magvakat, de attól még megpróbálhatja. Még akkor is, ha a környezete homlokegyenest mást forszíroz.
04:07
129
Aug
20
Lunatic válaszatunderbogar írására:
Rákerestem közben a neten, hogy mit lehet erről találni. Hát nem sok értelmeset... úgyhogy röviden ideírom, miről is szólt ez.

Egy pszichológus nő fejéből pattant ki az ötlet, hogy óvodás gyermekkel végezzen szociopszichológiai kísérletet. Bement az oviba és kijelentette, hogy ma bűntetlenül lehet bántani a kék szeműeket. Eltelik fél óra, úgy látszik megbukik a kísérlet, mert nem bántják a kék szeműeket. Aztán eltelik még egy kis idő és kezdik piszkálni, gúnyólni a célcsoportot, az idő előrehaladtával egyre durvábban.
Hogy ilyen eredményre jutott, a pszichológus nő folytatt a kísérletet. Másnap bement az oviba, kijelentette, hogy ma a barna szeműeket lehet bántani. Az események lefolyása ugyanaz volt. Milyen érdekes...
Én erről egy barátnőmtől hallottam, aki rasszizmusból írta a szakdoliját. Lehet, hogy nem TELJESEN pontosak az adatok, de kb. ez történt.
Később, ha jól tudom megismételte ezt felnőttekkel is, meg persze ott vannak a híres börtönkísérletek, amely ugyanez, pepitában. Ezzel kapcsolatban egyébként más kísérleteket is végeztek. Volt egy spektrum-sorozat, az emberkert, annak egy része is erről szólt. Hogy mennyire befolyásolható az ember a csordaszellem által. Rémisztő... megjegyzem.
04:21
130
Aug
20
tunderbogar válaszaLunatic írására:
Ó köszönöm szépen,tegnap kerestem,de nem találtam én se túl sok minden konkrétat...
Amúgy én is azt gondolom,hogy a rasszizmus tárgya bármi lehet,melynek oka minden esetben az emberi hülyeség....sajnos
09:39
131
Aug
21
Lunatic írta:
Ezzel csak az a bajom, hogy elvileg - mivel Roma ország nincs - a cigányság nem kéne, hogy kissebbség legyen. Főleg, miután magyar állampolgársággal születnek. Jó, tudom, hogy kissebbségnek számítanak. Azt is, hogy mi a szitu. És vágom, hogy ha így értelmezem, akkor kvázi állampolgár és állampolgár között tesznek különbséget, ami talán még nagyobb gáz.

A hozzáálláson viszont valóban változtatni kéne. Minden fronton. A vezetőgárdán meg pláne. TELJES cserével.
00:38
132
Sep
06
Chamea írta:
Nem csak a férfiak gondolják így, íme egy példa(szigorúan 18 éven felülieknek):
http://www.goldengate.hu/video/102115-Szemtelenseg-felsofokon

Erről a csajról a neten fellelhető néhány hasonló videó, ideje lenne lépni.
02:30
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés