Szépség

Bénábbak is elkezdhetik

4459

Január óta két üveg körömlakkot elhasználtam. Az esetek kilencven százalékában piros lakkal mázolom a körmömet, máskor feketére vagy vagy sima körömerősítőt kenek rá (ez utóbbinak semmi, de semmi értelme). Mivel eddig olcsó - pár száz forintos - festékeket használtam, most úgy döntöttem nem vacakolok, veszek valami középkategóriásat, hátha nem kell naponta kétszer áthúzni. A szín után a második legfontosabb tulajdonsága egy körömlakknak a gyors száradás. Első blikkre úgy gondoltam, ezt nem lehet tesztelni, pedig de. Bementem a drogériába, és kipróbáltam öt körömlakkot. Persze a biztonsági figura már ott ólálkodott körülöttem, arcán a szokásos vizslató tekintettel, hogy mégis mi a csudát csinálok, tán csak nem lopok?! Mire már annyira közel volt, hogy simán lebukásveszélyben voltam - nem szabad lakkozni -, ránéztem és megkértem: "Legyen szíves hozni egy normál OB tampont, ha már ennyire ráér!". Kicsit lesütötte a szemét, majd felfúja magát, mert rájött, hogy gúnyolódom és visszaböfögött: "Ott van elől a második sorban!". Mire ez a kis intermezzo végetért, a középső ujjamon megszáradt az Astor Quick'n Go körömlakk. Nem, nem mutattam meg neki, kecsesen felemelve az öklömet és kinyújtva a középső ujjamat pedig, de megtettem volna...

Szóval a kiválasztott az Astor körömlakk lett. Miután beértem a szerkesztőségbe, muszáj volt kipróbálnom, és megdöbbentem. Az történt ugyanis, hogy míg máskor legalább tíz percet elszórakoztam a körmeim kilakkozásával, most egy perc alatt készen lettem. Az ecset ugyanis úgy van kialakítva, hogy lekerekített a vége, és ahogy rátesszük a körömre, pont akkora legyezőben nyílik szét, amennyire széles a köröm. Eszméletlen jó! Egy ecsetvonás, és kész. Persze az üvegére ráírták, hogy egy rétegben szépen fed, de ez ne tévesszen meg minket, kétszer át kell húzni, hogy szép legyen. Viszont a két lakkozás között nem kell várni a száradásra, mert mire a tizedik körmünkhöz érünk, az első rég megszáradt.

Ezzel a körömlakkal bátortalanok is pepecselhetnek, mert nagyon könnyű kezelni, és ha mégis a körömíven túlcsúsznánk, pikk-pakk megszárad, le lehet kaparni. Ja, és az ára is nagyon baráti, ezerötven forint.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások