Divat

Milánón, Párizson és New Yorkon túl

4412

A párizsi, milánói, New York-i és a londoni fashion weekek mellett számos más országban rendeznek évente kétszer bemutatókat. Persze ezeken az eseményeken nem világhíres, de azért elismert kreátorok mutatják be terveiket. Tény, hogy ezek a kissé félreeső divatrendezvények nem kapnak akkora publicitást, mint a neves divathetek, de azért érdekes bepillantani ezek közé is.

Egy-egy olyan tervező munkáit, akik a hazai piacra terveznek, és nem egy Chanel méretű nemzetközi divatház élén állnak, sokszor a nagyoknál sokkal jobban áthatja a helyi kultúra és tradíció. Míg egy Dior háznak a világ legkülönbözőbb pontjain élő gazdagokat kell kiszolgálnia, addig ezek a márkák csak egy-egy a szűk rétegnek szólnak, tehát megtehetik, hogy lokálisan inspirálódjanak.

Indonézia

Az indonéz tervezőkről sajnos nem sok információval árasztották el a világot, mindenesetre annyit sikerült megtudnunk, hogy Itang Yunasz kollekcióját Swarovski kristályok díszítik.

Indonéz Fashion Week!

Pakisztán

Pakisztánnak is van divathete, ahol még a modernebb szabású ruhákat is áthatja a hagyomány. A darabok uralkodó színei az arany, a vörös és a narancssárga.

Pakisztáni Fashion Week!

Brazília

A brazil tervezők éppoly színesek, mint maga az ország. A ruhák szexisek és vadak, persze vannak letisztultabb, klasszikusabb formában gondolkodó tervezői munkák is.

Brazil Fashion Week!

Mexikó

A mexikói divathétről talált fotókon két végletes kollekciót fedezhetünk fel: az egyik stílusában inkább a díszesebb haute couture-höz, míg a másik a ready-to-wear szettekhez hasonlít.

Mexikói Fashion Week!

Hong Kong

A kínai divathetet a minimalista ruhák uralták. Azokon a képeken, amiket átböngésztünk, méf csak nyomokban sem találtunk tradicionális kínai viselet ihlette darabokat, a szettek bármelyik nemzetközi kifutón megállták volna a helyüket.

Hong Kong Fashion Week!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások