Divat

Vogue retró

4399

Az ausztrál Vogue idén ünnepli ötvenedik születésnapját, amiről méltóképpen emlékezik meg szeptemberi kiadásában. Több különlegességgel is készültek a szerkesztők erre az alkalomra.

A magazin születésnapi száma nemcsak háromszázhatvan oldalas terjedelme miatt különleges, hanem címlapjai miatt is - Cate Blanchette az ausztrál divatmagazin négy különböző fedőjéhez adta az arcát ebből az alkalomból. 

Bár a többféle borító már megszokott a Vogue-nál, hiszen például a 2008-ban huszadik születésnapját ünneplő spanyol Vogue négy különböző májusi fedőjén Kate Moss volt látható, de a rajzolt, kissé retrós címlap már újdonságnak számít. A harmincas-negyvenes években, ahogyan az angol Vogue honlapjának archívumában is látjuk, főleg az illusztrátorok készítették a borítókat, még jóval a digitális fotózás elterjedése előtt. Most kicsit ebbe a korszakba kalauzolnak el a David Downton rajzolta Cate Blanchette-t ábrázoló oldalak.

A szeptemberi lapszám augusztus 5-én jelent meg. A bővített tartalmú magazin mellett a Vogue kiadott egy keménykötésű In Vogue: Fifty Years of Style című könyvet is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások