Közösség

Patiszon, de ne edd meg!

4401

Most komolyan akad olyan magyar ember, aki Robert Pattinson nevéről nem a tökfélére asszociál? Szerintem nincs, már csak azért sem, mert a fiatalember a nevén túl az arcszerkezetében is enyhén a zöldségre emlékeztet. Ehhez képest a fél világ épp belé szerelmes. Akkor nézzük, milyen furcsa infókat találtunk a Twilight ifjú titánjáról!

Robert 1986. május 13-án született. Édesanyja egy modellügynökségnél dolgozott, apja pedig régi autókat importált Amerikából, mert hát nem amerikai, hanem brit családról beszélünk. A tizenkét éves kissrác, édesanyja kapcsolatainak hála, viszonylag korán debütált a modellszakmában, ahol osztatlan sikert aratott. Ez nem meglepő, hiszen a lányos arcú Robert volt az első gyerekmodell, aki nagy hírnévre tett szert, pont akkor, mikor az androgün külső egyre felkapottabb lett a divatszakmában.

Az Alkonyat Edward Cullenjének megformálása korántsem volt rizikómentes feladat, hiszen a könyv alapján a rajongók egy egészen más karaktert képzeltek el a főhős srác szerepére. Ahhoz képest, akkor most mire ez a nagy siker?

Két idősebb nővérével nőtt fel, Lizzyvel és Victoriával, akik saját állítása szerint terrorizálták. "A nővéreim egészen tizenkét éves koromig lányos ruhákba öltöztettek és Claudiaként mutattak be, akárhová mentünk." - nyilatkozta egy interjúban. A változást egy koedukált iskola hozta meg a fiatal srác életében, ahol bizonyára feltűnt neki, hogy a világon rendes lányok is vannak. A Pattinson család tagjaitól egyébként nem áll messze a siker, hiszen az egyik nővér, Lizzy már tizennyolc évesen felkapott énekesnő volt. Nyugi, még mi sem hallottunk róla.

Kijelenthetjük, hogy 2008-ban Robert bezsebelte a legnívósabb külsőségekre hajazó díjakat: a Yahoo által alapított az év szívtiprója díj; a Rolling Stone magazin, Legdögösebb férfi színész díja; az Entertainment Tonight által kibocsátott, Legklasszabb srácnak járó kitüntetés; és végül nem kisebb magazin, mint a Forbes illette a becses "Év felfedezettje" jelzővel.

Egy befutott színésztől rendszeresen megkérdezik, hogy melyik filmcsillag hatására választotta színészmesterséget. Persze Robertnek is feltették már az ominózus kérdést: a színészre Jack Nicholson hatott elsöprő erővel, méghozzá a Száll a kakukk fészkére című moziban. Saját elmondása szerint tizenhárom évesen látta először a kultfilmet, ami olyannyira magával ragadta, hogy betanulta a Nicholson-i akcentust, sőt öltözködésében is hasonlítani próbált a nagy öregre.

A sármőr vámpírfiú gyakorlott búvár. Ne gondoljátok, hogy hobby merülésről van szó, hiszen Robert a Harry Potterben megformált karaktere, Cedric Diggory miatt tanult meg merülni. Maradjunk a Harry Potter filmeknél: Robert a varázslós meghallgatáson úgy próbálta lehengerelni a producereket, hogy hatalmas foci, illetve snowboard rajongónak adta ki magát, pedig a valóságban inkább a dartsot és a biliárdot kedveli. Mennyivel izgalmasabb lett volna, ha ezeket említi, nemde?

Robert rajongók népes táborával büszkélkedhet, akik között nem ritka az igazi eszelős fajta. Bizonyára ők azok, akik napi szinten küldenek "Ha nem nézed meg velem a High School Musical második részét, megölöm magam!" szintű leveleket a mindig rezignáltnak tűnő srácnak. Ugye evidens, hogy ezek az irományok teljesen hidegen hagyják a békés vérszívót?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások