Közösség

Fél évig stíröljük a pasikat

4400

Általános megállapításaiban nem, csak pontos számaiban okoz meglepetést a Kodak Lens Vision Centers felmérésének eredménye, ami rámutat, a férfiak naponta negyvenhárom percet bámulják az idegen nőket.

Háromezer vizsgálati alany bevonásával állt össze a kép a stírölések pontos időtartamát illetően, ezek szerint a férfiak napi negyvenhárom percig legeltetik a szemüket, ami életük során durván egy teljes év folyamatos bámulást jelent. A nők gyakorlatilag felezik a számot, naponta csak húsz percet nézegetik az idegen hímeket, s ez az ivarérett korszakot nézve (18-50 között) fél évet jelent. Kicsit bele kéne húznunk, csajok.

Ami a legmegdöbbentőbb a felmérésben az az, hogy a pasik azt vallották, kedvenc mustrálgatós helyszínük a szupermarketekben a zöldségesstandok előtti placc, amit egyáltalán nem értek. Ezt követik a pubok, bárok, éjszakai szórakozóhelyek. És hogy mi van a másik oldalon, azaz mit vallottak a bámulva lenni kérdésben? A férfiak tizenkilenc százaléka élvezi, ha magán érzi a vizslató-méricskélő tekinteteket, míg a nőknél ez az arány mindössze kilenc százalék. Sőt, a nők tizenhat százaléka igen kényelmetlennek találja az ilyen pillanatokat, húsz százalékuk pedig egyenesen megalázónak.

Az alap, hogy a pasik inkább az alakra, a formákra koncentrálnak, a nők pedig a szemekre figyelnek föl, de mindkét nem zavarba jön, ha rajtapakják a stírölésen, s ez a felmérésben résztvevők felével már meg is esett. Az is ismerős lehet, amiről harmaduk beszámolt, ez pedig a partnerrel való összezördülés az ártatlan nézelődés miatt, sőt, tíz százaléknál már szakítás is lett az ügyből. Jó hír, hogy a kapcsolatok mintegy harmincöt százaléka egy kiadós szemezéssel kezdődik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások