Divat

Méretes példány

4391

Úgy tűnik nemcsak amerikai mozipremierje lesz az Anna Wintourról készült The September Issue - A szeptemberi lapszám című dokumentumfilmnek. Korábban az alkotók úgy tervezték, hogy idén ősszel kizárólag a New York-i divathéten mutatják be az alkotást, míg a világ más országaiban csak DVD-n lesz elérhető.

Anna Wintourral nem olyan régen foglalkoztunk, az ő életébe, pontosabban az ezzel szorosan összefonódó, a világ vezető divatmagazinjának, az amerikai Vogue-nak a mindennapjaiba pillanthatunk be. A filmhez felhasznált anyagot a Vogue 2007-es szeptemberi számának szerkesztése alatt forgatták. A szóban forgó őszi magazin, nyolcszáznegyven oldalával és két és fél kilós súlyával a legnagyobb kiadvány a Vogue történelmében.

A mozi plakátján, egy Annától idézett mondat olvasható: "Fashion is a religion. This is the bible.", tehát "A divat egy vallás. Ez a bibliája." Milyen igaz, hiszen Anna élet és halál felett uralkodik a divatiparban: könnyűszerrel sztártervezőt csinál bárkiből, emellett persze a legnagyobb neveket is képes tönkretenni.

A plakáton a következő szöveg is látható: "Az igazi ördög Pradát visel". Nem véletlenül, hiszen végre megtudjuk, milyen is az eredeti Anna, aki a filmbéli Mirandát ihlette. A dokumentumfilm minden bizonnyal válasz a 2006-os Prada-mozira, amit Anna enyhén szólva bojkottált: állítólag bukással fenyegette a filmben közreműködő tervezőket.

Ennek a nagyhatalmú nőnek, a divatbemutatókkal, modellekkel, divat hetekkel és fotózásokkal tarkított világba nyújt bepillantást a film. Ha szereted a divatot, akkor ezt imádni fogod, az már biztos! Kedvcsinálónak itt az előzetes!


szólj hozzá: The September Issue

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások