Divat

Gumiklumpa

4381

Nincs még egy olyan lábbeli, ami annyira megosztaná az embereket, mint a Crocs: vannak, akik a rajongásig imádják, és vannak akik szerint ennél undorítóbb papucs nincs a világon.

Egyik kedvenc bloggerünk, Gus nemrégen csak így jellemezte: "gusztustalan, gyomorforgató műanyag gané". Mi teljes mértékben Gus-szal értünk egyet, és értetlenül állunk a Facebookos hetvenezer fölötti taggal büszkélkedő rajongói klub előtt. Persze az ellenzőknek is van csoportjuk a népszerű közösségi site-on, a létszáma majdnem húszezer fő, sőt van egy I hate Crocs névre keresztelt blog is. Tehát valaki vagy imádja vagy gyűlöli, de mindenképpen heves érzelmeket vált ki,

Arról, hogy mi is lehet a Crocs népszerűségének a titka, igazából fogalmunk sincs, hiszen ez csak egy lyukas gumiklumpa, ami nem egészséges, nem esztétikus és nem kényelmes. Vagy mégis? Mit mondtok erről ti, Crocs rajongó cotcot olvasók? És mit ti, az ellenzők?

Biztos van valami, amiért imádható ez a cipő, hiszen George Bush, Brooke Shields, Steve Tyler, Violet Afflack, Morgan Freeman és Jack Nicholson is előszeretettel viseli, hogy csak néhány hírességet említsünk. Az sem lehet véletlen, hogy ma már minden bolt tele van a Crocs klumpa által ihletett papucsokkal, és ha már valamit hamisítanak, akkor az valóban népszerű.

Az, hogy ennyien viselik, jelentheti, hogy kényelmes, sőt, divatosságára is akad kellő bizonyíték: többek között bekerült a világ vezető divatmagazinjába is. A párizsi Vogue, 2008 szeptemberében közölt egy anyagot, amelyben a modell egy narancssárga Crocsot visel: az eset nagy visszhangot keltett, és heves vitákat váltott ki. A Vogue-ba való a Crocs?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások