Közösség

Minden ingyen

4347

Mivel mindjárt itt a Sziget, meg talán a nyaralás és nyár van, meg recesszió, ezért ingyen murit ajánlunk a hétvégére. Nem szigorúan, de maximum leiható kategóriáig megyünk el. Nyáron egyébként sem nehéz belépőmentes övezetben táncolni, kulturálódni, szórakozni, de akár berúgni is lehet, pénz nélkül.

A legnagyobb dobás a városban, hogy az egyik szórakozó helyen, ahova egyébként sose megyünk, szóval velünk ott nem lehet összefutni, az a Morrison's 2, ahol hétfőn este kilenc és tizenegy között ingyen van a sör, más napokon meg délután öttől este kilencig is csak kétszáz. Szóval, elég merészen be lehet indulni. Akinek ez tetszik, hát tessék: van terasz, biliárd, karaoki, meg ilyenek.

Na, ennyit a mainstreamről, most jöjjön, ami nekünk tetszik. Filmezni jó, elvisz mások világába, idejébe, országába, hát a legjobb, ha ingyen van ez is és legális. A Tér, film, zene fesztivál még tart, irány a West End teteje, ahol olyan filmeket nézhettek meg a hétvégén, mint: Papp Gábor Zsigmond: Partyk népe – Plázák népe, In memoriam: Bacsó Péter – Majdnem szűz, Oliver Hardy – Néma film, Az ördög Pradát visel, Rövidfilmek az MTV archívumából, Keményffy Tamás: Mázli, és másokat. 

Ha érdekel benneteket az a fajta formatervezés, ami az elmúlt egy-két évszázadot jellemezte, és megnéznétek milyen műkincseket halmoztak fel, akkor irány a tizenharmadik Műgyűjtők Éjszakája, Budapesten, a Falk Miksa utcában (kedvenc pesti utcám), 2009. július 30-án, csütörtökön este öttől, az éjfélig zajló képzőművészeti eseményekben bővelkedő programsorozat számos érdekességet és újdonságot kínál a nagyközönségnek. Lesz zene, tánc és látvány. (Meglehet, hogy veszek egy eozint.)

Ha annyira szerencsések vagytok, hogy pénteken semmi kötelezettségetek nincs, akkor irány Siófok, ahol csütörtökön este PASO SS Contrast lesz. Ezúttal a PASO nem a színpadon várja a bulizni vágyókat egy koncerttel, hanem beköltözik a DJ pultba és ott pörgeti a lemezeket. Krsa, az együttes frontembere, élőben nyomja a SKA-t a DJ pultból. Pénteken éjszaka pedig: I love Deep! A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy teret biztosítson a deep hangzású zenéknek és a pörgésmentes klubarcoknak. Aki elektronikus zenére szeretne ellazulni a Balaton partján, ezen az augusztusi pénteken a Coke Clubban megteheti. Akik a bulit összehozzák: Budai & Vic, Madox, Nigel Snorter és a Badgirls team: James Cole, Shabam, Pat Duff.

A Budára vagy Pestre vet a sorsotok, akkor pénteken egy kis minimál, ami nekünk kedves. Az A38 tetőteraszán Hot X, Collins & Behnam, Sanfranciscobeat lesz, ötszázért, amiért kaptok egy kupont és teljes egészében leihatjátok a pultban. Végre egy jó kis minimál-érzés! A kemény, letisztult. meggyőző és elragadó dobok, groove-ok, pengepontos váltások, és az isteni Duna vize maga.

Szombaton kipihenjük a péntek éjszakát, egész nap filmet nézünk a kanapén, majd késő délután irány a Sziklakórház, ahol óránként tárlatvezetnek a titkos katonai kórházban és atombunkerben. Ezután egy jéghideg pilseni a Kiadóba, és irány megint a terasz, A38, ahol New York lemezpörgető barátunk és kedvenc pécsi DJ-nk (Nickodemus (US), Nappy G (USA), Infragandhi, Negro, Bodoo) zenél nekünk a Deck Attack partyn.A legfrissebb elektronikus zenék Európánk központjaiból, szegleteiből és a világ megannyi tájáról élő szettekkel és djk-kel, akik a fúziós és a hagyományos jazz, az etnó és a kortárs tánczene legremekebb koktéljével szolgálnak! A belépőből ötszáz lefogyasztható!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások