Mi ez?

Mi ez? Goji

4292

A sok-magvú, skarlátvörös színű bogyó, a Goji-gyümölcs legendája ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Kevés olyan növényt ismer ugyanis a keleti vagy nyugati világ, amely mind C-vitaminban, mind vasban gazdagabb lenne a tipikus forrásoknál, mindamellett 18-féle aminosavat, és 21-féle ásványi anyagot tartalmazna. Az öregedést gátló, vitalizáló hatásáról ismert növény nemcsak kiegészítőként, vagy wellness-italként, hanem kellemes ízének köszönhetően akár a reggeli mellé fogyasztott juice-ként is beilleszthető az egészséges étrendbe.

A közönséges, vagy kínai ördögcérna, avagy lícium-cserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását: a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt, immunerősítő hatással bír, javítja az emlékezőképességet. Fokozza a férfierőt. Segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterin szintet. Enyhíti a fejfájást és a szédülést. Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét. Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Enyhíti a változó kori tüneteket. Erősíti a csontokat és az izmokat. Segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket. Segít megelőzni a korai öregedést.

Ráadásul a Goji-ital nemcsak egészséges, hanem finom is. Kifejezetten kellemes íze miatt alkalmas arra, hogy a reggeli gyümölcslé  helyett fogyasszák az egészségük megőrzése mellett kiálló fiatalok, idősek. A wellness-italok nem helyettesítik az egészséges életmód egyéb elemeit: a helyes táplálkozást, a testi és lelki egyensúlyt, a rendszeres mozgást, és az orvosi ellenőrzést nem pótló italok fogyasztása a megelőzésben, rehabilitációban, és az egészség-megőrzés kellemes megéléséhez nyújtanak hiánypótló segítséget.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások