Divat

Ribancnak öltözve

4303

Vannak a hivatásosak, és vannak nem hivatásosak, akik viszont előszeretettel öltöznek mégis annak. Hogy miről is beszélünk pontosan? Azokról a lányokról, akik egy laza hétfő délelőtt simán úgy indulnak el otthonról, mintha éppen a sarokra készülnének, közönségesen, kihívóan, útszélien. Legalábbis szerintünk, úgyhogy elmélkedtünk ezen egy picit, és nem jutottunk semmire

Persze mindenkinek szíve joga úgy öltözködni, ahogyan akar, ami a legjobban kifejezi őt. Mi is számtalanszor a védelmünkbe veszünk egy-egy extrémebb, elvontabb outfitet a street fashionben, ami közben nem a legpozitívabb kommenteket kapja. Alapvető elvünk, hogy mindenki hordjon olyan ruhákat, amilyeneket akar, amiben jól érzi magát, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy az adott korban, az adott társadalom szemében mi számít közönségesnek, mi a megbotránkoztató, és ezek után vagy bevállalja vagy nem.

De hol van az ízlésesség határa? Elkezdhetünk vitázni, hogy mi az ízléses és mi nem az, hiszen ezt is mindenki másképpen gondolja, de beszélhetünk egyfajta közízlésről is, amit a mindenkori társadalmi átlag határoz meg. Hosszasan vizsgálhatnánk azt is, hogy melyek azok a tényezők, amelyek a közízlést formálják, hogy korábban miért voltvalami elfogdott, ami ma nem az, és a jövőben miért válhat megint elfogadottá, de ez a kérdés akár egy külön cikket is megérne, így most nem firtatjuk. Maradjunk a címben említett stílusnál. És ekkor fogalmazódott meg a legnagyobb, és válasz nélkül maradt kérdésün: vannak egyáltalán kiemelhető jegyei a kurvás kinézetnek vagy valami más határozza meg a végeredményt?

Hosszas beszélgetés után az egyet jelenthetjük ki talán csak teljes bizonyossággal, hogy egy feszülős, mélyen dekoltált, rövidke, popsivillantós miniruhát neccharisnyával és dominacipővel párosítva a legtöbben kurvásnak találják, de hogy pontosan kinek hol van a határ, képtelenség megmondani. A galériában összegyűjtöttünk egy-két képet - több százat néztünk végig -, de szinte soha sem egyezett a véleményünk, hogy kurvás vagy nem kurvás éppen az adott szett, mert megvilágosodtunk, és rájöttünk, ebben az esetben a ruha egyáltalán nem választható el a tulajdonostól, sokkal inkább számít az adott személy kisugárzása a kérdést illetően. Aki közönséges, azon minden szajhás, aki nem, azon a legszajhásabb szett sem az. De segíthetnétek, mert fontos kérdés ez: szerintetek mi a ribancos, hol a határ a szexisen nőies és az ízléstelen, közönséges között?

Kurvás vagy nem kurvás? Még több képért klikk ide!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások