Test

Nedvesedünk

4245

Hőség van, izzadunk, ragadunk, csúszunk, bűzlünk, és a városban ezt jól egymásra is dörzsöljük. Pfúj. A kánikula jó, mert erről szól a nyár, de az élet sajnos nem áll meg, és ahelyett, hogy mindenki valami parton vagy hegyoldalon hűsölne, csinálhatjuk ugyanazt a robotot, mint mindig. Közlekedünk, dolgozunk, jövünk-megyünk, és közben nedvesedünk. Az, hogy időnként szalonképes állapotba hozd magad, nem is olyan egyszerű, de azért vannak megoldások.

A legkézenfekvőbb a zuhany, de ez ugye nem mindig elérhető. Mázlista, akinek a munkahelyén van tusolási lehetőség, és egy negyven fokban való tekerés vagy buszon összecuppanás után fel tud frissülni. Tapasztalatok azt mutatják azonban, ha van is, akkor sem feltétlenül használják az emberek. Pedig mini kiszerelésű tusfürdő és mini törölköző is könnyen beszerezhető, s az asztalfiókban, táskában is simán elférnek. Ezekkel az eszközökkel persze egy cicamosdás is könnyen megoldható a mellékhelyiségben.

Ha ez nem szimpi, akkor ott van mindenki legjobb barátja, a taknyosnyálas, azaz a nedves törlőkendő. Ebből nálam mindig van az intim fajtából, de simát is bárhol vehetünk. Ha kiül rád az a tapadós nedvesség, egy ilyen kendőcske sokat segíthet, gyorsan áttörlöd magad vele itt-ott, és megszűnik a tapadás, a ragadás és még illatos is leszel. Dezodort lehet utána nyomni hónaljra, ha ott is megtörölgetted magad. A dm-ben akadtam rá egy szerintem pont ere az időjárásra kitalált termékre, ami ugyanilyen nedves törlőkendő, de dezodorral van átitatva, így kettő az egyben termékként funkcionál. Kipróbáltam, bevált. egyesével csomagolt, Balea márkájú és deo tuch a neve vagy valami hasonló.

Aki nagyon izzadós, annak sokat segíthet a sima hintőpor, én erre Ázsiában szoktam rá, ahol - bár nem az a típus vagyok, akiről folyik a víz, - a negyven fok és a nyolcvan százalékos páratartalom megtette a hatását, és egy merő paca voltam egész nap. Reggelente és sokszor nap közben is egy picike hintőporos dobozból szórtam magamra, kiváltképp a melleim alá és a hasamra, mert a mellektől indul mindig az az alattomos kis csepp, ami végigfolyik a testeden. A hintőpor ezen segít, és a ragacsos érzést is megakadályozza egy időre. Értelemszerűen fekete ruhához nem annyira szerencsés.

Segíthetnek a frissítő test- és arcpermetek is, amik sokszor ilyen-olyan forrásvizet tartalmaznak a szöveg szerint, de szerintem teljesen fölöseges tonnányi pénzeket kiadni erre. Mint ahogy arra a találmányra is, ami flakonba zárt zuhanyként hirdeti magát. Ez a Rocket Shower. A borsos összegért megvásárolható szettben van spray, amit izzadt testedre fújsz, majd némi hatóidő után a mellékelt kendővel letörölsz. Csomó olyan cuccot tartalmaz, amik segítenek a felfrissülésben - borsmenta, grapefruit, alkohol, baktériumölő, dezodoráló anyag -, de tíz dollárra jön ki egy ilyen instant zuhany, ami még akkor sem éri meg, ha működik. Pedig úgy tudjuk, működik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások