Közösség

Termék vagy!

4227

Tiszta lelki gyötrelem önmagad menedzselése. Nem szereted a kényelmetlen helyzeteket, amikor mustrálnak, amikor másoknak kell megfelelned. Kíméletlenül döntenek sorsodról, több potenciális versenyzővel együtt küzdhetsz (nem igazán van egészséges versenyszellemed), és fogalmad sincs arról, ha nem te leszel a kiválasztott, mi lehet az oka. Nehéz feladat álláshoz jutni (főleg, ha nincs hátszeled), úgyhogy megpróbálunk neked segíteni az álláskeresés zavaros világában, az első lépéssel kezdve, ami a legfontosabb nyitánya az egész procedúrának. Ahol eldől minden: hogy lehetőséget kapsz-e egy személyes interjúra, hogy meghallják-e kopogtatásodat, vagy zárva hagyják az ajtót előtted.

Érdekes történeti előzmények

Az önéletrajz (más névvel autobiography) görög eredetű szó, a gyakrabban használt és elterjedtebb curriculum vitae azonban latin, s az élet történetét jelenti. A resumé szó származása francia, ez egyoldalas önéletrajzot takar, és összefoglalást jelent. Ez utóbbit inkább a kanadai és az amerikai üzleti szférában használják. A curriculum vitae leginkább (CV) Európában terjedt el.

Az önéletrajz szót 1809-ben Robert Southey költő említette egy angol folyóiratban először, ám mint írásos megjelenési forma, egészen az ókorra nyúlik vissza. Ekkor még apológiának hívták az önigazolás jellegű dokumentációkat - Libanius szónok memoárját 374-ben alkotta meg, Szent Ágoston Confessions címmel publikált hasonló témában. A legkorábban ismert angol nyelvű önéletrajz a XV. századi Book of Margery Kempe című, melyben az író elmeséli zarándokútját a Szentföldre és Rómába. Benjamin Franklin első angol kiadású önéletrajza 1793-ban jelent meg. A XVII. század végétől már beszélhetünk szenzációhajhász és bulvárjellegű önéletrajzokról, melyek álnéven íródtak és fikciókon alapultak. Számunkra fontos, hogy József Attila 1937-ben írta meg személyes hangulatú és érintettségű Curriculum Vitae-jét.

Országok közti különbségek

Európa egyes régióiban a kísérőlevél fontosabb dokumentum, mint maga az önéletrajz, nálunk többnyire az önéletrajz a bemutatkozás magja. A franciáknál a kézzel írt kísérőlevél szokás, mivel a gallok sokat adnak az igényes, választékos nyelvezetre és az udvariassági formulákra. A pályázat nyelve mindig francia, ebből nem engednek.

Németország önéletrajz-írási aspektusból a konzervatívabb országok közé sorolható. A precíz pályázat kulcsszava a „Bewerbungsmappe”, ekkor egy egész mappát kell leadni az álláshirdetésre jelentkezőnek, és hagyománya van az előző munkáltató által kiállított bizonyítványnak is.

Angliában rövid és lényegre törő pályázatot várnak tőled, egyáltalán nem érdekli a munkáltatókat a családi állapotod vagy a vallásod, és fotó sem szükséges. Számukra inkább a jelölt személyisége és csapatba illeszthetősége a lényeg. Csak egy picit odébb, az íreknél nagy hangsúlyt kap az ajánlólevél (letters of reference). Svédországban pedig ne lepődj meg, ha rákérdeznek alkoholfogyasztási szokásaidra (társadalmi probléma), nőknél pedig a családalapítási tervekre, bár ez nem szép dolog, sajnos érthető.

Spanyolországban elvárják, hogy beszéld a nyelvet, ha regionálisan is nyomod, akkor komolyan sikeres lehetsz. A hollandok szívesen interjúztatnak telefonon, Indiában pedig kimondottan a hosszú típusú önéletrajzokat kedvelik.

Az amerikai önéletrajzok jelentős eltérése az európaitól, hogy a pályázónak ki kell emelnie, milyen hasznot hozott az előző cégének. Az USA-ban nagyon érzékenyek faji, vallási, korok és nemek közötti diszkriminációra, ezért tilos a fotócsatolás. Ha sporttrófeákkal büszkélkedsz, hatalmas előnyt jelenthet kiválasztásodban. Egyébként sem Angliában, sem Amerikában nem írják alá az önéletrajzot, a hely és idő megjelölés is felesleges.

Mire való az önéletrajz?

Az önéletrajz saját marketinganyagunk, portfóliónk, melyben a megnyerni kívánt álláshoz jól igazodó tulajdonságainkat és képességeinket sikeresen tüntetjük fel a potenciális munkáltató szemében. Neked önértékelési eszköz, a másik félnek kiválasztási módszer. Fő célja egy: a személyes találkozó.

Mindig, minden korban szüksége volt az embernek írásbeli bemutatkozásra. Ennek egyik legegyszerűbb módja a CV, amely összefoglalja a munkáid során szerzett tapasztalataidat és tanulmányaidat. Megírásának szabályai, szakmai szempontjai a divattal karöltve változnak. Az elmúlt évtizedben a világháló mint az álláskeresés új eszköze globálisan hatott a területre, megjelentek az online önéletrajzok, divatba jöttek a rövid bemutatkozások és a specifikációk (egyperces önéletrajzok, cyberspace).

Egypercessé vált életed

Nyilván szeretnéd, hogy önéletrajzod ne a kukában landoljon, de ne is egy adatbankban árválkodjon passzív status jelöléssel. Jó, ha tudod, hogy csupán egy perced van arra, hogy bizonyíthasd, és a többihez képest a legjobb vagy! Bár nincs általános recept a sikerhez, van egy-két olyan fűszer a polcon, melyet, ha beleszórsz a főzetbe, sikeres és egyedi lehet. Fogalmazz meg egy frappáns nyitósort, egy gondolatot, ezt pedig kulcsszóval illesd, mely alapján a személyzetis szakember kreatívnak, határozottnak, elkötelezettnek lát majd.

Jónak kell lenned!

Feltétlenül szabd „önmagad a pályázott álláshoz, jelöld meg a pozíciót vagy referenciaszámot, amit épp el kívánsz nyerni, mert e nélkül az anyagodat simán félredobják vagy elkeverik. Emeld ki mindazon tapasztalatodat, amik alkalmasságodat bizonyítják. A megfelelően irányított önéletrajz céljainkra, érdeklődési területünkre és motivációs tényezőinkre összpontosít, vázlatos, lényegre törő, vizuálisan és tartalmilag szeparált, és frissen illatozó.

Szavakkal tudsz mássá válni, értelmet, életet vinni az önéletrajzodba, erős tartalmú igékkel pedig növelheted a vezetői jellemvonásokat. Leíró szavakkal szakmai tapasztalataink státuszát emelhetjük, minőségjelzőkkel teljesítményünket fokozhatjuk. Ahol csak lehet, használjunk számokat vagy mennyiségjelzőket, mert figyelemfelkeltő erővel bírnak. Kerüljük a passzív szerkezeteket, a klisék és szóvirágok sem emelik sikerünket, ne tűnjünk túl szerénynek, de nagyon elszálltnak sem.

Csak ezt ne!

Felesleges rövidítések: ha azt írod bele, hogy te egy „SEM-specialista” vagy, már el is felejtheted, hogy behívnak. Biztosan nem fognak az után bogarászni, hogy mit is takar a szó pontosan. Nem az ő feladatuk a te értelmezésed.

Önfuttatás: a felsőfokú jelzők használatával legfeljebb a párkeresésben nyerhetsz.

Ha azt írod, hogy a „legjobb értékesítő” voltál a cégnél, elvész a viszonyítás lehetősége, biztos lehetsz benne, hogy megkérdőjelezik a szavahihetőségedet, felmerül a kérdés, kihez/mihez képest a legjobb. Inkább tényszerűen írd, hogy a legtöbbet fejlődő munkatárs voltál a területen, és számokkal illusztráld az eredményeidet. Nem létező tudásodról nem kell beszámolnod. Kerüld a tekervényes körmondatokat, nem fogalmazást kell írnod, inkább versképben gondolkodj. A rövid mondatok egyértelműek, határozott, tudatos képet sugallnak rólad.

Bátran legyél kreatív, de érezd a határt: a túlzott szárnyalás visszatetsző lehet. Az önéletrajzoknak valamilyen szinten homogéneknek kell lenniük, és éppen ezért el is várják, hogy bizonyos formai követelményeknek a beadott CV-k megfeleljenek. A modorosság bűn, a cicomázás külalakrontó.Végül, de nem utolsósorban: soha nem térj ki fizetési igényed megjelölésére, ez mindig béralku eredménye! Vannak ugyan olyan hirdetések, ahol előre kérik ennek megjelölését, de az általunk megkérdezett HR szakember szerint ez egyáltalán nem etikus a hirdető részéről.

A forma itt is fontos!

Az önéletrajz terjedelme legfeljebb két A4-es oldal lehet. Ne használj táblázatos formát, kizárólag szövegszerkesztővel dolgozz, következetesen használd a betűformákat és típusokat. Általában Arial vagy Times New Roman betűtípus a megszokott, és a 13-as méret. A helyesírás alapkövetelmény, kellemetlen, ha a munkáltató megnyitja a doksidat, és a helyesírás ellenőrző piros hullámaitól hemzseg a szöveg. Az önéletrajzok általában nem doc. formátumban érkeznek, sokkal inkább a pdf. file-ok váltak divatossá, hiszen így nem szerkeszthetők. Egy multinacionális vállalatnál dolgozó HR vezető ismerős szerint sokszor meg is határozzák az álláshirdetésben, hogy milyen formátumban kérik be a pályázati anyagot. Ha mégis word-ben érkezik be például egy mérnöki pozícióra az önéletrajz, átnézik, hogyan szerkesztette meg azt a jelölt (használt-e tabulátorokat, vagy helyette helytelenül szóközt nyomkodott, mennyire átlátható és dizájnos-e).

Tartalmi elemekre koncentrálj!

Személyes adatok: légy pontos adataid közlésében, régi telefonszámodat véletlenül se írd bele, és inkább több elérhetőséget szerepeltess. Viccesnek tűnő e-mail cím helyett próbálj olyat alkotni, ami valódi nevedet tükrözi, de ne cégeset. Születési dátumodat inkább betűkkel írd ki, úgy egyértelműbb, akár magyar, akár külföldi a CV. Mázlista vagy, ha figyelemfelkeltő névvel rendelkezel (Arany Napsugár), és már ezért behívnak egy interjúra. Karrier-cél: néhány reprezentatív sorban tájékoztasd leendő munkáltatódat hosszú távú szakmai terveidről, milyen terület az, amelyben jónak és hatékonynak érzed magad és ebben milyen képességeidet kamatoztatnád. A motivációs irányt már az elején meg kell fogalmaznod.

Iskolai végzettség, tanulmányaid: fordított időrendi (legfrissebbel kezdve) sorrendben említsd meg őket, figyelj a pontos dátumokra, az iskolák neveit sem illik rövidíteni. A kar, szakirány is fontos elem, ha a szakdolgozatodnak esetleg olyan témát választottál, amiről úgy érzed, hogy előnyt jelenthet az állás megszerzésében, feltétlenül írd le. Az általános iskolai (óvodai) előéletedet nyugodtan kihagyhatod. Érdemes kiemelni, hogy főiskolai vagy egyetemi szintű-e a megszerzett diploma vagy netán felsőfokú szakképesítés, nappali, levelező vagy távoktatás keretében tanultál-e? Jelenleg futó tanulmányaid esetén tedd hozzá a vele járó kötelezettségeket (sok szabadságot kell kivenned, hiányozni fogsz) és a tanulmányi szerződésedet, ha van. Főleg, mert ilyen esetben tandíj-visszafizetési kötelezettséged van, melyet az új céged átvállalhat, ha úgy alakul közös életetek.

Szakmai tevékenység: kezdd a felsorolást jelenlegi munkaköröddel. A dátumok fontosak, a munkaviszony kezdetét és végét öt évnél régebbi állás esetén csak évenként, frissebb pozíció esetén év/hónap formában érdemes megadnod. A hónap akkor lehet fontos, ha előléptetés vagy cégen belüli más területre rotálás történik, így egyből kitűnik, hogy milyen gyorsan építesz karriert. Való igaz, hogy a hézagok nem mutatnak túl jól a lapodon, de a hazugság úgyis kiderül, ezért felesleges kamuzni, de persze picit lehet azért árnyaltan csúsztatni. Szerepeltesd feladataidat, felelősségeidet részletezve - de elég három felsorolás-szerűen kiemelt részfeladat, fontos, hogy valóban felelőse voltál-e a projektnek, és hogy ezt tudod-e illusztrálni példával is az interjún majd. Így leendő munkaadód pontosabb képet kaphat arról, hogy melyek azok a területek, ahol már van gyakorlatod. Gyakornoki, rövid időtartamú állásokat is nyugodtan tüntess fel, mert ebből kitűnik, hogy nem vagy naplopó, hajtottad a munkalehetőségeket.

Készségek, képességek: olyan személyiségjegyeket írj le, melyekkel valóban rendelkezel, és úgy érzed, itt és most van létjogosultsága. Ha alapból zárkózott vagy, nehogy elsüsd, hogy nyitott a beállítottságod. Légy inkább őszinte, abból nagy baj nem lehet. Igyekezd kerülni a trendi kifejezéseket (például a kiváló kapcsolatteremtő- és kommunikációs készség), ezeket a HR szakemberek is rettenetesen unják már. Amúgy is, ezek a tulajdonságok egy vagy többkörös személyes interjú során kiderülnek, sőt vannak olyan személyiség-, munkapszichológiai tesztek, melyek eredményeiben teljesnek mondható személyiségtérképet kap a HR szakember.

Nyelvtudás: aktív ismereted a lényeg, nem a megszerzett bizonyítvány, nem úszod meg, ha elvárják, úgyis beszélned kell. Ha van róla papírod, de nem használod, inkább írd le őszintén, hogy tudják, ha mégis behívnak, mire számítsanak. Egyes cégeknél a behívást megelőző HR telefonos idegen nyelvű szűrés során minden kiderül, a HR szakember több olyan esetet is említ, amikor egy ilyen beszélgetés során az interjúalany hirtelen lemerül, metrón van, vagy egyszerűen színt vall, hogy nem tud megszólalni sem. Hogy jobb megítélés alá essél, kiegészítő információként hozzáfűzheted, hogy jelenleg is tanulod az adott nyelvet.

Számítástechnikai ismeretek: alapkövetelmény, úgyhogy felsorolásszerűen vázold, milyen programokat használsz és mely operációs vagy vállalatirányítási rendszereket ismered.

Érdeklődési kör: itt aztán tudsz robbantani olyan hobbival (persze valóssal), ami nem szokványos vagy kitűnően illeszkedik a pályázathoz. Emberi oldaladat is jobban láttathatod, hisz eddig csak száraz tényeket kaptak rólad a felvételiztetők. Ha nincs extrém hobbid, csak klasszikus dolgokat szeretsz művelni, nyugodtan írd le azokat. Ne találj ki feltűnő dolgokat, mondjuk azt, hogy életed a parkour - rosszabbul jársz, ha füllentesz. Ha szerencséd van, és a megbízónak hasonló a szabadidős tevékenysége, mint a tied, akkor tuti, hogy piros ponttal indulsz. Egy-két társadalmi tevékenység is jól mutathat, de ne vidd túlzásba, ne állítsd be magad Teréz anyának! Jól pozícionálhatod magadat egyetemi aktivitásaiddal, versenyeken elért helyezéseiddel, családi vállalkozásba történő besegítéseddel, nyári táborok szervezésével… stb

Tartalomhoz a forma

Mivel a HR vezetők, toborzási specialisták, szakmai vezetők több száz önéletrajzon átgyúrják magukat egy hirdetés során, az első látásra nyerő vizualitás nyerő komponens. Úgy tekintsd az önéletrajzod külalakját, mint egy jól megválasztott ruhát. A minimál stílus (fekete-fehér) a nyerő, ne használj kiemeléseket, egyéb színeket, kisvirágot, levendula illatú borítékot, ez ugyanis könnyen visszatetsző lehet. Az esetleges javítási korrektúrát tüntesd el, volt már olyan eset, amikor az illető ottfelejtette, és minden évszámot, pozícióváltoztatást tisztán lehetett követni és látni. Ciki.

Az önéletrajz típusai

Lehet klasszikus vagy kronologikus megközelítésű: a munkatapasztalat és iskolai adat listaszerű elrendezése az aktuálistól az elsőig. Ez a leginkább elterjedt forma, és időközpontú, mindenkinek általában ennek a képe ugrik be először. Bátran használd, ha szakmai életed folytonos és karriered felfelé ível.

A funkcionális önéletrajz az egyéni kompetenciákra helyezi a hangsúlyt, az addig betöltött pozíciókban megszerzett képességeidet helyezi előtérbe. Akkor használd, ha munkatapasztalatod egy korábbi szabadúszó állásból jött, önkéntes voltál vagy pályakezdő munkanélküli vagy. Ha jelenlegi munkahelyedre csak melegedni jártál be és most eljött pályaváltásod ideje, mehet!

A kombinált (vagy hibrid) önéletrajz az előző kettő egyvelege. Formájában kronologikus, tartalmában funkcionális. Akkor válaszd ezt, ha elvégzett iskoláidból vagy a betöltött munkakörökből nem egyértelmű a végzettséged illetve az, hogy milyen területen dolgoztál. Hangsúlyozhatod vele az adott munkakörben elért eredményeidet is. Ez népszerű forma, mert sokrétű lehetőséget ad a személyesebb bemutatkozásra.

Online változatban

Ha szörföző és profi álláskereső vagy, a következő típusú CV-vel rendelkezz, minimum két nyelven:

A kulcsszó vagy szkennelt típusú önéletrajz pdf. kiterjesztésű, megjelenése egyszerű, sok kulcsszót tartalmaz. A hagyományos stílusú önéletrajz doc. kiterjesztésű, formás, tagolt és személyes interjúkhoz használatos e-mail mellékletként. A web CV. htm kiterjesztésű, egyéni és kreatív megjelenésű, személyes honlapon való közzétételhez ajánlott, általában nem kedvelik a személyzetisek, erős tűzfalú cégeknél a veszélyforrást rejtő honlapokat nem is engedi megnyitni a cég internetes rendszere. Itt tuti, hogy elbukod összes esélyedet. Azonnali visszajelzést kaphatsz a fogadótól automatikus válaszüzenetben.

Nem érdemes a küldött önéletrajzot jelszóval ellátni, hisz az a célod, hogy a fogadó fél megnyissa és elolvassa. Nem jó megoldás a közvetlenül e-mailhez írt önéletrajz sem, hisz a sorok a megnyitás során könnyen elcsúsznak, az ékezetes karakterek elvesznek, a formázási elemek sem maradnak meg. Csatolmányként legfeljebb három darabot illessz (kísérőlevél, magyar-és idegen nyelvű önéletrajz) be.

Az interneten megjelentek új technikák, mint a videó önéletrajz - ez különösen a multimédia álláskeresők számára népszerű. A másik technológia újdonság a grafikai közvetítésű önéletrajz, mint a Visual CV. Önéletrajzodat juttasd el minél több adatbázisba, és reménykedj, hisz a nap bármely pillanatában ráharaphat egy éhes munkaerő-közvetítő konzuláns, vagy magasabb vezetői állás esetén a fejvadász. Ők kulcsszavas kereséssel szűkítik a szóba jöhető jelölteket, ezért koncentrálj arra, hogy frappánsan használj olyan specifikus szavakat, melyekre rákeresve megtalálhatnak téged.

Talán hallottál te is róla: az Európai önéletrajz (Europass CV)

Egységes európai önéletrajz-minta alapján készült, alapja az ún. Europass portfólió (személyi dokumentumcsomag). Az egyes állampolgárok számára mintát ad képesítésük és szakmai alkalmasságuk rendszerezett, időrendi és rugalmas bemutatására. Célja, hogy Európa egész területén értsenek téged.

A különböző mezőkre más-más utasítások vonatkoznak, illetve olyan példák, melyek segítenek a kitöltésben. Előnye, hogy eldöntheted, melyik mezőt töltöd ki, és törölhetsz is belőlük. Csak akkor használd, ha a kiszemelt cég vagy vállalat külön kéri ennek a formátumnak a használatát, vagy ha külföldre pályázol. Ez a viszonylag új, kötött és furcsán strukturált dokumentum itthon még szokatlan a munkaadóknak.

Az öt Europass dokumentum: Europass önéletrajz, nyelvi útlevél, mobilitási igazolvány, bizonyítvány-kiegészítő és oklevélmelléklet. Ezek segítségével átlátható, hogy mit tanultál, milyen eredménnyel, milyen készségeket sajátítottál el és milyen munkatapasztalattal bírsz.

Ami kísér utadon…

Elterjedt, hogy az önéletrajzod mellé motivációs levelet is kérnek. Ez kiegészíti, árnyalja, pontosítja a rólad alkotott képet a döntéshozókban. Veszélyes része a pályázati anyagnak. Különösen, ha túljutottál az első rostán, hisz csak akkor olvassák el. Itt aztán tudsz villogni, bűvölni, egyéniségeddel az összes ellenfeledet a szőnyeg alá söpörni. Végtére is ez a célod, nem? Fontos, hogy mind tartalmi, mind formai megjelenésében külön, független anyaggá gyúrd az önéletrajzodtól. Ide már készíthetsz fotót is, de azért ne kompromittálót vagy partizót, bár egyre valószínűbb, hogy a diszkrimináció miatt a fotók teljesen eltűnnek mindenhonnan. Hosszát tekintve nem érdemes 1200-1500 karakternél többet írnod, még a végén megijednek a mérettől és nem olvassák el.

A címzett nevét és titulusát érdemes kinyomoznod, hogy a kedvében járj. Az első mondatokban áruld el honnan, milyen forrásból tudsz a meghirdetett állásról. Formálj véleményt, érzelmeidnek is hangot adhatsz. Törekedj hitelessé és egyedivé válni, ne az internetről ollózd össze a mondatokat. Hidd el, a szakemberek úgyis ismerik az összes ilyen szájtot. A pályázott pozícióra helyezd a hangsúlyt, és a következő mondatokkal építsd harmóniába elbűvölő személyiségeddel. A közhelyes mondatoktól a szakembereket a hideg rázza, a „szeretem a kihívásokat, jó csapatjátékos vagyok, ambiciózus vagyok” megfogalmazásokat iktasd ki gondolatvilágodból. Mindig írd alá a kísérőlevelet! Válassz barátságos, közlékeny hangnemet, könnyed, modern stílust, ne pongyolát. Ha még humoros mondattal is megfejeled, akkor biztos lehetsz benne, hogy ha egyéb szempontoknak is megfelelsz, nemsokára csörögni fog a telefonod és interjúra mehetsz!

Mi a mostani helyzet?

A hazai munkaerőpiacra sajnos jellemző, hogy a jelentkezések jó részére semmilyen visszajelzés nem érkezik. Ez elkeserítő és felháborító, de nem tudsz ellene sokat tenni, legfeljebb finoman utánakérdezel. Azért egy profi cégnél számíthatsz automatikus válaszüzenetre.

A mostani gazdasági helyzetben sajnos többszörös túljelentkezésre számíthatsz. Ezért is fontos a CV-t úgy elkészítened, hogy az teljesen az adott pozícióra szabott legyen, a kopizott és fénymásolt önéletrajzoknak vége. Ha két hét után sem kapsz választ, és a hirdetés az adott felületről eltűnik, akkor sajnos újabb lehetőség után kell nézned. Lehet, hogy több időbe telik, míg megtaláljátok egymást a vágyott állással, de ne add könnyen fel! Hajrá!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások