Közösség

Micsoda formák!

4228

Neked mi az álomautód? Ferrari, Lamborghini? Esetleg egy kis bogárhátú? Mi most elmondjuk, milyen típusú verdákra vagyunk csajként rápattanva. Nagyjából elmondható, hogy az esztétikai kitüremkedések, amelyek legtöbbünket befolyásolnak, persze a biztonság is fontos.

Henci

Álmaim autói többen vannak. Mindig is vonzódtam a régi, vasból készült masinákhoz, Volkswagen bogárhoz, a hírhedt, még a tengerentúlon is kedvelt népautóhoz - na ebből egy kabrioletet bevállalnék, még akkor is, ha negyven lenne a kora. Piros lenne, fekete bőr tetővel, piros, sport bőrülésekkel, sport kormánnyal. Jaj, de szeretném. Persze, ha arra gondolok, hogy bringával tök jó a városi lét, és a bevásárláshoz nem éppen egy kis bogarat kéne beszerezni, no meg a családalapításhoz, akkor valószínűleg egy Volvo lenne a legtutibb befektetés, valami hibrid, nagy, kényelmes és szuper biztonságos! Esetleg egy konnektorról tölthető kis autó, ami az elveimhez és az igényeimhez is passzolna. Persze, ha egészen a végéig megyek a vágyaimnak, akkor az autóm sehonnan máshonnan nem jöhet ki, mint a Bayerische Motoren Werke gyárból. Persze, ha már XXI. század, akkor szintén hibrid, és ez a kettő. A BMW-k nagyon régóta legmegbízhatóbb verdák, és szintén nagyfokú biztonsági mutattókkal rendelkeznek. Életem során elfogyasztottam egy kormányváltós Wartburgot, egy Mazda 323-ast, egy Skoda Fabia MPI-t. Két éve nincs autóm. Most még nem hiányzik.

Pici, mert bogár...

Lilla

Igazából teljesen hidegen hagynak az autók, sokáig még a jeleket és a neveket sem tudtam összepárosítani. Ma már a márkanevekkel tisztában vagyok, de a fajtákkal nem. Nem tudom megmondani, hogy milyen egy Suzuki vagy milyen egy Ford, és hogy egy bizonyos Honda éppen milyen fajta... Ez biztos valami fogyatékosságom vagy a témával szembeni teljes érdektelenségem az oka, nem tudom. Azért persze van egy álomautóm nekem is, de a rózsaszín bogár kék virágokkal csak egy vicces vágyálom, nem hiszem, hogy valaha is birtokolni fogok egyet. Persze, ha lenne, akkor teljesen új motorral szeretném, hogy száguldozni azért lehessen, mert szeretek gyorsan menni. Szóval mindent felújítanék benne, csak a kasznit hagynám meg, azt a csodaszép és kedves formát, ami olyan bájossá teszi ezt a kisautót.

Pink legyen, ez a lényeg!

Rita

Nagyon szerencsés vagyok, hiszen már többször is végighallgathattam jónéhány tipikus pasis beszélgetést, amik naná, hogy legtöbbször az autókról szóltak. Ezek az apró momentumok arra sarkalltak, hogy mára teljesen ignoráljam ezt a témát, de persze egy nagy szerelmem nekem is van: Mini Cooper S osztály, egyszer élünk ugyebár. Technikai részletekről ne faggassatok, azt tudom, hogy iszonyú dögös hangja van ennek a kiskocsinak, ami tudtommal csak külsőleg kicsi, mert autópályán pofátlanul lenyomja a hasonló női autónak tűnő, Peugeot-kat vagy Nissanokat. Ha már Mini, akkor csak égszínkék és fehér kombója jöhet szóba, ez utóbbi a tetőre felpattintva. Persze ha hozzám vágnának egy egészen más színkombinációt, valószínű, hogy nem hajítanám vissza a slusszkulcsot, de az égszínkékhez már évek óta afféle katartikus szál fűz. És hogy belül milyen legyen? Hidegrázásom van minden beltéri lányos hülyéskedésből, tehát szőrös kormányvédőről, plüssmacikról, rózsaszín illatosítóról szó sem lehet.

Kék...

Zsófi

Ma már tuti nem vennék autót, inkább a car sharingbe szállnék be, ha lenne itthon. Városban kizárt, hogy beleüljek, városon kívülre pedig mindig lehet kölcsönkérni valakitől. Ettől függetlenül viszonylag képben vagyok a kocsikkal, legalábbis egy-két évvel ezelőttig az összes modellt ismertem, sőt, olyan is volt, hogy autós magazint vettem. Hozzáteszem, sosem voltam autótulajdonos. Hatalmas kedvencem az Audi RS4-es volt sokáig, talán még ma is ez. Nem azért mert Audi, hanem mert nagyon rendben van. Egyáltalán nem látod kívülről, hogy mennyire brutális az, ami benne van. Mivel egy Subaru fanatikussal jártam két évig, volt szerencsém párszor ki a nagyobb kan a városban - gyorsulgatásokhoz aszisztálni, s ünnepnap volt, mikor egy RS4-be futottunk bele. Mondjuk egyes Saabok is rendben vannak, de abból is a gyorsabb fajták. Nem vagyok tuningmaca, nagyon nem, de ha valaki már vezetett olyan autót, aminek a gázpedáljára lépve elindul a gép, az érti, miért. BMW, Mercedes kizárva, ezeket kifejezetten utálom. Ha már autótulajdonost akarna csinálni belőlem valaki, akkor maradnék az RS4-nél vagy a Toyota IQ-nál, ami menőbb mint a Smart, és legalább kicsi. Vagy VW kisbusz, a régi fajta, hippifestéssel. Ha pedig használhatatlan szerelem, akkor fityó, azaz a kispolszki. Az jöhet. Ja, és bármelyiket kapom, legyen rajta bringatartó...

Nagyon rendben...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások