Test

Ugrál és tekereg

4184

Valószínűleg azt gondoljuk, hogy az ugráló kötél a gyerekek játéka. Pedig hasznos lehet felnőtt fejjel is (na, itt nem a tampon reklám “néhány szökkenés és kész…” szövegére gondolok).

Állóképesség növelő, zsírégető és mozgáskoordináció javító hatása van. Egyéb pozitívuma, hogy olcsó, kis helyen is elfér, és nem kell hozzá lemenni a konditerembe vagy a parkba a tűző napsütésbe. A hűvös szobában előkapod, ha kedved van mozogni, arrébb tolod a széket, figyelsz, hogy ne a csillár alá állj, és egy rövid bemelegítés után izzadhatsz is. Fontos, hogyha előkeresed a régi ugráló köteledet, akkor nézd meg a hosszát. Nem biztos, hogy kényelmes lesz a másfél méteressel ugrálni, és hónaljig felhúzni a lábadat minden szökkenésnél. Az ideális hosszt egyszerű megállapítani: ha a kötél közepére állva a fogantyú a hónaljadig ér megfelelő. Az egész testet átmozgatja, formálja a lábszár, a comb és a fenék izmait. Alapgyakorlat a páros lábbal, váltott lábbal, és összezárt lábakkal előre-hátraszökdelés. Illetve nekem ennyi megy, aki tudja, kombinálja tovább. Nem mondom, szenvedős a dolog, amikor úgy gondoltam előszedem, és megcsinálok ezret megsemmisítő érzés volt, hogy minden másodiknál bele akadt a lábam, de nagy nehezen összeszedtem százat, aztán aznapra is feladtam. Másnap a vádlim és az alhasam nagyon kemény izomlázban szenvedett. 

Hasonló alakformáló játék a hulahoppkarika. Zsírt éget, javítja a testtartásodat, kifejezetten a derekat és a csípőt karcsúsítja. Ezt is azért ajánlom, mert zenére, illetve tévézés közben is használhatjátok.A karika mérete akkora legyen, hogy ha magad mellé állítod, a has és a mellbimbók közötti magasságú legyen. Minél nagyobb, annál egyszerűbb használni, minél kisebb, annál gyorsabban kell tekerni, annál hatásosabb. Ha veszel egyet, akkor fából készült karikát keress, mert az nehezebb, mint a műanyag, és gyorsabban fogyaszt.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások