Divat

Magas szabászat 2009/2010 II.

4207

Nemrég mutattuk be nektek a Chanel, a Christian Dior, a Christian Lacroix és a Givenchy házak 2009/2010-es szezonra megálmodott haute couture kollekcióit, most a Valentino, a Jean-Paul Gaultier és az Armani divatmárkákkal folytatjuk a sort.

Valentino

A Valentino ház két olasz tervezője, Maria Grazia Chiuri és Pier Paolo Piccioli az átlátszósággal és a csipkékkel játszottak a tervezéskor. Az uralkodó szín itt is a fekete, de az aranyos csillogás is felfedezhető egy-egy szettnél. Rövid koktélruhák és földig érő nagyestélyik is helyet kaptak a kollekcióban.

Valentino Haute Couture 2009/2010 ősz-tél itt!

Jean-Paul Gaultier

A hangsúlyos vállak főszerepet kaptak a Jean-Paul Gaultier divatháznál. Ami még feltűnő, hogy a márka tervezője nem fél újat húzni a PETA-val, hiszen szőrme és bőr is felhasználásra került a kollekcióba. Láthatunk például egy szürkés kék krokodilbőr kantáros nadrágot, amit szőrmekabáttal párosított a kreátor, pedig ma már mennyi más anyagot lehet használni...

A kollekció legszerethetőbb darabja a különleges gallérral készült ballonkabát, és a militaris "dressz" combközépig érő csizmával, bár nincs tippünk, hogy utóbbit milyen alkalommal lehetne viselni, de tény, hogy jól néz ki.

Jean-Paul Gaultier Haute Couture 2009/2010 ősz-tél itt!

Armani

Az Armani ház a harmincas évekből inspirálódott. Láthatunk fehér inges, nadrágtartós nőiesített gengszter szettet, de a bárénekesnők flitteres csodái is felvonultak a kifutón.

Armani Haute Couture 2009/2010 ősz-tél itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások