Divat

Magas szabászat 2009/2010 I.

4196

Az elsőrangú Párizsi szabóművészet, a haute couture kollekcióit már bemutatták a legnagyobb divatházak. A Chanel, a Christian Dior, a Christian Lacroix és a Givenchy házak kreációiból szemezgettünk egy-egy galériányi anyagot. Mindegyiknél található egy-két ámulatba ejtő darab. Nektek melyik tetszik a legjobban?

Chanel

Karl Lagerfeld rokokó hercegnőket és ókori istennőket küldött a kifutóra. A csipkék, a redők, a fodrok terén nagyon gazdag volt a kollekció. A dekoráció monumentális volt, akárcsak a 2008-as tavasz-nyári shown. Most hatalmas "parfümös üvegek" körül vonultak a modellek. A Chanel hagyományos fekete-fehér színkombinációja mellett megjelent a mélykék és a tört fehér is. Ebből a kollekcióból a nagy kedvencünk a második képen látható harmincas éveket idéző fehér hosszú ruha fekete csíkokkal.

Chanel Haute Couture 2009/2010 ősz-tél itt!

Christian Dior

A Christian Dior divatház vezető tervezője, John Galliano most is hű maradt önmagához, szín- és formaorgiát láthattak a párizsi Fashion Week keretében tartott bemutató vendégei. Az olyan harsány színek domináltak, mint például a zöld, a mély rózsaszín, a lila vagy éppen a narancssárga. Az elegáns, habos babos My Fair Lady film kosztümjeihez hasonló ruhákat fehérneműkkel párosította. Melltartókat, fűzőket és harisnyatartókat tett Galliano felsőruházattá. Attól függetlenül, hogy magas szabászatról van szó a galéria első ruháját szívesen felhúznánk valami különleges alkalomra. Egyedül az örömlányos sminkkel, a sötét szemekkel és a vérvörös szájakkal nem tudunk mit kezdeni.

Christian Dior Haute Couture 2009/2010 ősz-tél itt!

Christian Lacroix

Christian Lacroix kollekciója a luxusról szólt, az arany és a fekete szín dominált minden kreációnál. A ruhák közül kiemelkedett a fehér anyagból hímzéssel és csipke díszítéssel készült menyegzői ruha. Lacroix tényleg a szabászat művésze. A legszebb alkotásnak a hatodik képen látható fehér masnival díszített sötétkék és fekete ruhát találjuk.

Christian Lacroix Haute Couture 2009/2010 ősz-tél itt!

Givenchy

Az 1995-ben nyugdíjba vonult Hubert de Givenchy helyét először John Galliano vette át, majd Alexander McQeen, de végül is 2005 óta Riccardo Tisci a vezető tervezője a háznak. Riccardo Tisci kedveli a kissé sötét, gótikus stílust, ez a mostani kreációin is jól megfigyelhető. A fehér, az arany és a fekete ebben a kollekcióban is főszerepet kapott. Voltak flitteres overallok, aszimmetrikus blézerszerűségek, és még a csadorból is merített inspirációt a márka. A Givenchy divatház tört fehér törökbugyis jumpsuitjába, amit fátyollal menyasszonyi ruhaként küldött a tervező a kifutóra, egyből beleszerettünk.

Givenchy Haute Couture 2009/2010 ősz-tél itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások