Test

Friss sperma, jó sperma

4182

A cím elég tömören összefoglalja a sperma minőségét illetően folytatott legújabb kutatások eredményeit, mik azt bizonyítják, hogy a sok szex, a napi orgazmus javítja a spermák minőségét. Egy átlagos ausztrál pár két-három naponta szexel, de nem jól teszik ha gyereket akarnak, mivel az ennél gyakoribb együttlét egészségesebbé teszi a spermákat. A gyakori ürtkezés következtében csökken a DNS károsodás - állítólag a meleg közeg és a szabad gyökök hatására.

Száztizennyolc férfit teszteltek, akik egy egész hétig nem ejakulálhattak, s a hét végére kiderült, tízből nyolc alanynál tizenkét százalékkal csökkent a sperma minősége. Akik naponta szexeltek, bár az átlag száznyolcvanmillió spermium helyett "csak" hetvenmilliót produkáltak alkalmanként (még ez is a normál értéken belül van), sokkal jobb minőségű hímivarsejtekkel büszkélkedhettek, a kis srácok sokkal egészségesebbek, sokkal aktívabbak voltak.

A kor előrehaladtával persze a férfiak egyre kevesebbet, egyre ritkábban szeretkeznek, így a spermiumok minősége romlik, és nehezebbé válik a megtermékenyítés. A férfi korából fakadó késői családalapítás nehézségeiben tehát ez is közrejátszik. Sok párnak tanácsolják, akiknél nem fogan meg a gyerek, hogy pár napig ne éljenek házas életet, ezzel fokozva a spermiumok számát, hogy nagyobb legyen az esély a megtermékenyítésre, ám eza trükk csak azoknál a férfiaknál használ, akik az alasony hímivarsejtszám miatt sikertelenek, a többi esetben inkább az együttlétek számának a növelése járhat sikerrel.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások