Divat

Suliban voltam

4170

Pirner Alma magas sarkú sulijáról már korábban írtam, most végre ki is próbáltam. Kíváncsian vártam, hogy mit tartogat a workshop-szerűen működő magas sarkú suli. Nem csalódtam, hasznosnak bizonyult.

Pink pompa

Az újságírók közül elsőként érkeztem a Blaha és a Wesselényi között (1073 Bp. Erzsébet krt.10.-12.) található Dollhouse táncstúdióba, s a táskám mellett egy vászonszatyorban ott volt az edzéscuccom is, ami most viccesen egy leggingsből, egy fekete hosszú, természetesen cotcotos pólóruhából és magas sarkúból állt. Az egyik kedvenc tűsarkúmat tettem be, ami tíz centit növel a magasságomon. Gondoltam, ha már tesztelünk, akkor teszteljünk rendesen, ha valóban jó a tanfolyam, akkor ebben is kényelmesen és szexin járok majd ezt követően.

Belépve a táncstúdióvá alakított lakásba, egyből töményen rám zúdult a kissé doktor Szöszis, rózsaszínes, csajos stílus, mindez megfejelve pár irtó cuki Hello Kittyvel. A falak, a bútorok, a függönyök és egyéb kiegészítők mind-mind pinkben pompáztak. Ez a design nagyon távol áll tőlem, talán még egy motorosbanda stílusát is jobban magaménak éreztem volna ennél, de persze megértem, hogy a Dollhouse-hoz, a férficsábító szexi táncokhoz és egyéb mozgások oktatásához, mint például az öltánc (lapdance) - mert igen van ilyen is, és ezt is workshopszerűen oktatják a tánciskolában, mint az egyik falra ragasztott hirdetésből megtudtam - az ilyen imidzs illik.

A lányok már az előtérben gyülekeztek, mikor megérkeztem. Gyorsan átöltöztem, és már készen is álltam arra, hogy rendesen megtanuljak magas sarkakon járni. Kissé feszélyezve éreztem magam, mikor megláttam a többi lány szerelését, akik fekete nejlon leggingset, aztán arra fekete francia bugyit húztak. Hiába, ez is hozzátartozik a már korábban említett "stílushoz". Szóval térdig érő nejlon leggings, rá bugyi (vajon volt alatta is?), köldökvillantós póló és a kötelező lábszárvédő, mindez persze magas sarkúval. Tiszta Flashdance vagy Dirty dancing feeling.

Az óra

Az óra éppen úgy indult, mint bármilyen edzés: bemelegítéssel, leginkább az aerobik edzések első pár mozdulataira hasonlított a gyakorlatsor. Mély levegő, majd a láb átmozgatása, hiszen azzal dolgozunk végig. A bemelegítést követően különböző mozgássorokat ismételgettünk, előbb az egyik, majd a másik lábbal. Vadlidurrantó volt, de a végén szerencsére jól lenyújtottuk jógából vett gyakorlatokkal. Később Alma vezetésével a talajon végeztünk láberősítést, amelyek könnyen megjegyezhetőek voltak, így hetente otthon is végezhetjük. A vádlit, a belső- és külső combot, valamint a feneket sem kíméltük.

A kurzus következő részében az egyensúlyunkat fejlesztettük. Gondolom minden lány tudja, hogy tíz centi magasan nem éppen egyszerű stabilan állni, éppen ezért van erre szükség. Egy lapos egyensúlyfejlesztő labda kellett az óra ezen részéhez. Az első gyakorlat során az egyik lábbal kellett a labdára állni, a másikkal pedig hátul kitámasztani, majd felfele megemelkedni oly módon, hogy a hátsó lábunkkal pipiskedtünk. Nem egyszerű feladat, de ahogy ismételgettük, úgy ment egyre jobban. Az egyensúlyozó képesség fejlesztése mellett a tartást is javítja, hiszen tökéletes testtartással kell végezni a gyakorlatokat. 

A labdán volt még egy gyakorlat, először mikor láttam, hogy mit is kell csinálni, azt gondoltam, hogy nekem ez nem fog menni, aztán csak sikerült. Két lábbal kellett a labdára állni - már ez is komolya koncentrációt igényelt -, aztán spiccelve az egyik lábunkat szépen felhúzni a másik mellett egészen a térdig, majd leguggolni. Egyedül az oldaltartásban lévő kezekkel tudtunk egy kicsit korrigálni, amikor éppen le akartunk esni. Ebben az esetben is beigazolódott, hogy gyakorlat teszi a mestert.

Egészen ennek a résznek a végéig mezítláb voltunk az órán, magas sarkú cipőink csak ekkor jutottak szerephez. Alma megtanított minket helyesen és kecsesen járni, majd egy enyhén szexi csípőmozdulattal lezárni a mozgást. Számos olyan, naponta előforduló mozdulatsort is végigvettünk, amit egy magas sarkút viselő nő hasznosítani tud. Egyedül a zárt lábbal leguggol, majd lábakat szétnyit és vissza dolgot nem értettem. Nem tudtam elképzelni olyan szituációt, amikor az utcán vagy az irodában ezt kell csinálnom, de ez sem volt felesleges, hiszen a hálószobában kitűnően kamatoztatható az ilyen jellegű tudás.

A workshop részvétel díja 4800-Ft, jegyek pedig Pirner Alma táncstúdiójának websiteján rendelhetőek. Az oktatás kis csoportokban folyik, szerintünk a legjobb, ha néhány barátnőddel együtt látogatsz el a kurzusra, és akkor biztosan oldott hangulatban telik majd az egyébként nagyon hasznos oktatás.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások