Lélek

Rendeld meg az Univerzumtól!

4144

Tudunk-e anélkül kívánni, hogy aggódnánk miatta?

Biztosan sokunkkal megesett már, hogy az utcán sétálva átvillant az agyunkon, hogy milyen jó lenne valakivel találkozni, aztán az illető hirtelen ott termett. Vagy rádióállomásokat váltogatva egy dalt dúdoltunk és egyszer csak megszólalt az egyiken. Vagy kocsival a mélygarázsban cikázva semmi mást nem kívántunk abban a pillanatban csak végre egy szabad parkolóhelyet és pont akkor állt ki egy ember. 

Persze gondolhatnánk, hogy mindez csupán a véletlen műve. De ha egy kicsit is hajlamosak vagyunk összeesküvés-elméletek gyártására vagy hiszünk az ilyesmikben (mint például én), sejthetjük, hogy itt bizony többről van szó. Tudatosan vagy tudtunkon kívül egy kívánságunk teljesült. Ezek a kívánságok azért teljesülhettek, mert nem aggódtunk miatta, nem kértük nyomatékosan. A legtöbb kérésünk azért nem teljesül, mert túlbonyolítjuk és ha kérjük, akkor nem hagyjuk annyiban legtöbbször, mint az elején említett példáknál, hanem agyalunk rajta, többször is kérjük és nagyon akarjuk. És tudjuk, hogy nagy akarásnak mi a vége. "Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket – a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot."

Mit szeretnél?

Bärbel Mohr megmutatja, hogyan kell tudatosan megrendelni kívánságainkat, és megtudhatjuk hogyan is működik a "csomagküldő-szolgálat" és hogyan kell a belső hangra hallgatni. A Rendeld meg az Univerzumtól című sikerkönyvében megtanít arra, hogyan rendeljük meg álmaink párját, lakását vagy éppen munkahelyét vagy bármit amit csak szeretnénk. Számos rövid anekdota és történet szövi át e sok humorral fűszerezett könyvecskét, amely mindennapjainkat segítő jó tanácsokkal zárul. "Tudatalattid nem válogat: kérdezés nélkül teljesít minden parancsot." Írja a napi hasznos idézetek között a szerző, aki arra biztatja az olvasót, hogy utánozza őt bátran. Ő ugyanis azt szeretné, ha a dolgai könnyen mennének, szórakoztatóak lennének és több energiát adnának, mint amennyit beléjük fektetett. Ki ne szeretné ezt? 

http://farm4.static.flickr.com/3419/3201905163_533b12908b.jpg

"Béke legyen veled - te köcsög!"

Egy mindenható csodaszer: a belső béke. - Ez az egyik kedvenc fejezetem a könyvből. Nem kevés emberke akad, aki fel ne bosszantaná magát, ha hétfő reggel a mozgólépcsőn előtte álló csöves miután a szemetesből kihalászott egy cigis dobozt majd látja, hogy nincs benne semmi eldobja a mozgólépcsőn. Legtöbbünk ilyenkor magában mondja a véleményét, vagy elküldi valahova azt az embert, a hevesebb vérmérsékletűek pedig nem igen nem tartják magukban amit éppen akkor gondolnak. Bärbel Mohr ilyen helyzetekben ezt tanácsolja: "Csak gondold: A béke legyen veled, testvér!" Bármilyen nehezünkre is esik, próbáljunk ilyenkor is pozitívan gondolkodni. Tapasztalata a következő: Pont abban a pillanatban, a béke hullámait érezve az előtte álló hajléktalan elfordította a fejét, meglátta a dobozt, felvette és bedobta a kukába. Az író több hasonló történetet oszt meg velünk a könyvben, és mennyi, de mennyi apró bosszantó dologgal szembesülünk nap mint nap, amik akár az egész napunkat is elronthatják, elég csak a vezetésre vagy a tömegközlekedésre gondolnunk, és még be se értünk a suliba vagy munkahelyre. Ne engedjük ezt, tennivalónk minden esetben ugyanaz. Nyugodtnak maradni, hiszen azok vagyunk amit egész nap gondolunk, és gondolataink visszahatnak ránk. Ha nem is teljesül egy csapásra minden kívánságunk, érdemes kipróbálni, nálam már nem egyszer bevált, ártani biztos nem fog. Egyesek tiszta hülyeségnek gondolhatják, vannak akik azért néhány dologgal vitatkoznának, mások most hallanak erről először és akadnak olyanok is, akik ezeket a technikákat használva élik világukat. Te hova tartozol? 

Néhány jótanács Bärbel Mohr-tól:

- "Ha nem vagy ura tudatalattidnak, más lesz úrrá felette."
- "A béke ezen a Földön a jó szándékúaknak adatik meg."
- "A világegyetemnek nincs szüksége időre, sosincs túl késő."
- "Minden amit szavakkal vagy tettekkel kibocsátunk magunkból,visszatér hozzánk. Azt kapjuk, amit adunk."
- "Mindig van velünk egy hallgatag hallgató: a tudatalattink."
- "Jobb egy icipici fényt gyújtani, mint az általános sötétség miatt keseregni."


Az írás kedves gyakornokunk tollából fakad. Fogadjátok szeretettel, kedvességgel.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások