Divat

Ezt nem kéne engedni

4109

Milyen cipőt húzzon nyáron egy srác? Számtalan variáció van, de mindenkinek más tetszik, ahány ember, annyi vélemény. Valakinek flip-flopban dögös egy hím, míg másoknak a tornacsukás szett jön be...

A divat uniszex irányba tolódásának köszönhetően a fiúk számára is mind megengedőbbek vagyunk, ma már a lábbelik terén is egyre több lehetőség közül választhatnak. Igyekeztünk összeszedni a lehetséges variációkat, döntsétek el, nektek mi tetszik egy srácon? És ti, fiúk, mit szerettek hordani egy meleg nyári napon?

A galéria szerint az első alternatíva a tornacsuka. A Convers által forgalmazott cipőt évről évre egyre többen választják. Előnye, hogy kényelmes és laza, hátránya, hogy magas szárú, így meleg, ráadásul inkább sportos stílust követel meg. A Vans Slip-onját is rengetegen kedvelik, mert kényelmes, ráadásul fazonja félcipő, így szellősebb.

Variációk pasi cipőkre itt!

Magas szárú cipőt találhatunk a legtöbb sportmárkánál, és nemcsak vászonból, hanem bőrből is, bár ezek még kevésbé szellőznek. A sportos stílushoz kiváló választás lehet egy sportos szabású félcipő is, mint a galéria tizedik és tizenegyedik darabjai.

A bőr félcipő is felfedezhető a betonon mostanában, a legtrendibb a hajós változat, azaz a vitorlás cipő. Az előbbit zoknival, ahogyan Jean-Paul Gaultier kollekciójában, az utóbbit viszont zokni nélkül kötelező viselni.

Aztán ott van a flip-flop, amit jó pár szezon óta már a srácok is viselnek. Kényelmes, bár egyesek nem szeretik az ujj közötti változatot. A flip-flop mellett hagyományosabb formájú papucsok is vannak a férfiüzletek polcain, például a Vagabondban kínálatában. Persze papucsban nem mehetnek mindenhova a srácok, de azért a legtöbb esetben működőképes megoldás.

Ha valaki nem szereti a laza papucsokat, de nem akar zárt cipőt venni, akkor hordhat szandált vagy sarut is. Utóbbira a Vagabondnál találhatunk példát, de láthattunk a Belgian 2009 tavasz-nyári szettjei között is. Bernhard Willhelm pedig odáig merészkedett a saru témával, hogy 2009-ben gladiátor szandált adna a férfiakra. Ez azért kissé merész.

A zokni kérdése bajos, alap esetben tiszta ciki, viszont a megfelelő tálalásban nagyon is trendi lehet, minden csak a párosításon múlik. Ha belepillantotok a második galériába, ami a 2010-es tavasz-nyári férfi divatot mutatja be, akkor láthatjátok, hogy a legtöbb divatháznál fontos szerepet kaptak a zoknik.

Az első gyűjteményben a harmadik képen egy hagyományos edzőcipő látható. Sok fiú visel ilyet nyáron, de az edzőtermen kívül hordani nem túl trendkövető dolog.Vagy nektek bejön? És egyáltalán: nem meleg ez egy picit?

Mivel a legnagyobb divatházak a hetekben mutatták be a 2010-es tavasz-nyári férfi divatot, ezért tekintsünk kicsit előre, hogy jövőre milyen cipőket húznak a fiúk. A zoknik terén a végletek uralkodnak: vagy térdzoknit vesznek, vagy semmit. A flip-flop és a saru a következő nyári szezonban is hódít majd, Vivienne Westwood pedig a tőle megszokott merész módon még veszkócsizma szerű lábbeliket is adna a srácokra. Akkor most döntsünk, mi jön be nekünk?

Előrejelzés 2010 tavasz-nyárra!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások