Lélek

Korán kelsz aranyat lelsz?

4127

Már korán reggel teljes erőbedobással intézed a teendőidet? Vagy általában nehezen indul a nap? Vajon mi lehet az oka az irodai dolgozók eltérő munkaritmusának? A Canon kutatása kapcsán született pszichológiai jelentés választ kínál a fenti kérdésekre. Az amerikai pszichológusnő, Donna Dawson által meghatározott személyiségtípusok érzékletesen írják le az irodai alkalmazottak jellegzetes viselkedésformáit. A jelentés rávilágít, hogy az irodai munkacsoportok hatékonyságának titka a vegyes csapat összetétel. Én valamiféle kevert típus vagyok, mert előfordul, hogy már reggel hétkor teljes lendülettel püfölöm a klaviatúrát, de sajnos vannak olyan napok is, amikor délután háromkor veszem észre, hogy még egy értelmes mondatot nem írtam le. Azt hiszem kategorikusan nem lehet kijelenteni, hogy ebbe vagy abba a csoportba tartoznék... Melyikekbe is?

A reggel leginkább hatékony munkatársak a Hajnalkák csoportját népesítik. Egy kiadós éjszakai alvás után természetes számukra a lendületes kezdés, teljesítményük azonban ebéd után jelentősen csökken. Szervezettek, fegyelmezettek és hatékonyak: saját teendő listát vezetnek, ahol nyomon követik a napi tevékenységeket. Kollégáik gyakran fordulnak hozzájuk tanácsért és iránymutatásért. A Hajnalkák mindig szívesen segítenek, ám nem tűrik az ostobákat, és elvárják a tájékozottságot. A 45 éves vagy ennél idősebb korosztály képviselői tartoznak ebbe a csoportba, akik büszkék rá, hogy egészségesek és dolgoznak. Nehezen viselik a fiatal munkatársak nyavalygását, és nem tolerálják az ebédidős henyélőket. Lázadoznak a vállalat bizonyos munkamódszerei ellen – hiszen ők tudják a legjobban, hogyan kell intézni az ügyeket!

A Déltáji mesterek a reggel folyamán legkevésbé termelékenyek, időbe telik számukra a korai ébredés, amelynek oka általában a késő esti kimaradás vagy nagyobb alvásigény. A déltáji mesterek többnyire 18 és 24 év közötti, intenzív társasági életet élő és barátkozó fiatalok, akik számára létfontosságú a kommunikáció. Kezükben egy csésze teával vagy kávéval járják körbe az irodát, miközben kollégákkal beszélgetnek. Újraélik az esti kalandokat és várják a koffein hatását. Ha éppen nincs kedvük a társalogni, akkor úgy tesznek, mintha e-mailekre
válaszolnának. A délutáni órák közepére jönnek igazán lendületbe. Élvezik munkájukat, ám az irodán túli élet legalább olyan fontos számukra.

Ha szeretsz jól élni, élvezni a jó ételeket, italokat, valamint szeretsz a saját ütemedben dolgozni, és igyekszel munkád és a magánéleted között harmonikus egyensúlyt teremteni, akkor Öten minden bizonnyal egy tipikus Ebédidős henyélő vagy. Nem hajszolod túl magadat, és nem engeded befurakodni a munkahelyi elvárásokat személyes életedbe. Nagyon rossz néven veszed, ha jól megérdemelt ebédidődben irodai ügyekkel zaklatnak: hosszú ebédszünetet tartasz, amelyet a legjobb esetben még egy kiadós szieszta is kísér. A kimaradt munkaidőt délután kiemelkedő hatékonysággal pótolod, ám néha kicsit rosszkedvű vagy. Ebédidős henyélőként szigorúan ragaszkodsz munkavállalói jogaidhoz, és ha a munkáltatód elnézi késlekedéseidet, akkor példás teljesítményt nyújtasz.

A Késő délutáni süppedők közvetlenül ebéd után töltődnek fel jelentős energiával. Ismertetőjelük, hogy ügyelnek egészségükre, így ebédre nem fogyasztanak hizlaló, nehéz ételeket. Az ebédidő alatt aktívan mozognak, legyen az akár egy séta a helyi parkban vagy a boltokban. Szeretik mindig kézben tartani az irányítást, teljesen éberek, és keresik a lehetőségeket. Törekvőek és keményen dolgoznak, hogy életükből és munkájukból egyaránt a legtöbbet hozzák ki. A Késő délutáni süppedők mentális ösztönzésre és munkahelyi kihívásokra vágynak: ezek nélkül tehetetlennek, unottnak érzi magukat. Energiakészleteik azonban jellemzően késő délutánra ki is merülnek, így minél távolabb kerülnek az ebédtől, annál fáradtabbnak érzik magukat.

Te mikor vagy a legaktívabb?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások