Divat

Mangák Louis Vuittonnál

4028

A Marc Jacobs által vezetett Louis Vuitton divatház számtalan tervezővel működött már együtt, és dobott piacra limitált szériás különleges táskákat.Olyan művészek alkottak a háznak, mint Richard Price, Stephen Sprouse.

A japán anime és manga rajzoló művésszel, Takashi Murakamival már korábban is összedugták a fejüket, ő volt az, aki megújította a hagyományos LV logót, ami multicolor változatban került a táskákra, és ő kreálta a military stílusú mintát is. A két gyümölcsöző együttműködés után most a japán rajzfilmek stílusában készített mintákat a klasszikus Louis Vuitton táskákhoz. A retikülök mellé egy kis animációs film is dukál, ami jó reklámfogásnak bizonyul. 


szólj hozzá: Superflat First Love

Egy kocka a rajzfilmből.

A Louis Vuitton nemcsak a japán művésszel hanem legutóbb az amerikai festő és fotóssal, Richard Price-szal alkotott közösen, aki a nyomott mintás táskákat álmodta meg a Big City After Dark nevű kollekcióhoz.

A 2004-ben elhunyt művész, Stephen Sprouse két szériához is szolgáltatott grafikákat a márkának. A nyolcvanas évek nagy tervezőjével még 2001-ben garázdálkodott a LV, aztán 2009-ben felhasználták korábban tervezett rózsáit és graffiti stílusú feliratait, így jött létre egy kapszulakollekció, ami a táskákon kívül sok már ruhadarabot is tartalmaz. A galériában megnézhetitek a különböző limitált szériák egy-egy darabjait!

Néhány darab a kollekciókból itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások