Divat

Lődd be magad M.I.A-val!

4005

Ezúttal egy egzotikus énekesnő formabontó és színekkel teli stílusát elemezzük, de nézzük is a rá igaz öt állítást! Vajon te őt követed?

1. Neonszínek meghökkentő párosításokban minden mennyiségben.

2. Mintából jöhet kockás, pöttyös, csíkos, szóval mindenféle.

3. Ruhatáradat minden értelemben az extrémitás jellemzi.

4. Szereted a nőcis pólóruhákat tornacsukával párosítani.

5. Általában sportos a stílusod, de néha nőies darabokat is felkapsz.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai stílusikonunk egy Sri Lanka-i származású énekesnő, akit itthon a legtöbben a Gettó Milliomos című film zenéje miatt ismernek. Az énekesnő, dalszerző, producer és divattervező M.I.A. stílusát érdemes jól megfigyelni, merészséget és játékosságot tőle is tanulhatunk. Szívesen bújik neonszínekbe, amik jó kontrasztot alkotnak sötét tónusú bőrével. Általában laza és bohókás, de ha kell csajos és dögös is tud lenni. Meghökkentő szettekben ugrál a színpadon és parádézik a vörös szőnyegen, de sosem válik nevetségessé.

Képek M.I.A-ról itt!

Ki is M.I.A.?

M.I.A. 1975-ben született Londonban Mathangi "Maya" Arulpragasam néven. Még csak hat hónapos volt, amikor a Tamil Sri Lanka-i származású családja visszatért hazájába, hogy segítse a Tamil harcokat. A nyolcvanas években aztán a család visszamenekült Londonba, M.I.A. ekkor kezdte elsajátítani az angol nyelvet. Később a londoni Saint Martins Collage of Art and Designban szerzett filmes-videós diplomát.

2003-ban ötszáz példányban jelent meg a Galang című száma, ami olyan sikereket ért el, hogy az XL Recordings egyből leszerződtette. A szám mellé 2004-ben készült klip, 2005-ben pedig jött az Arular című album, amit 2007-ben a Kala nevet viselő korong követett. Zenéjében keveri a világzenét, a dancehallt és az electrot is.

Dolgozott együtt Missy Elliottal és Gwen Stefanival. Népszerűsége egyre csak nő, 2008-ban megalapította saját divatmárkáját a N.E.E.T.-et. 2009-ben a Time magazin beválogatta a világ száz legbefolyásosabb embere közé. M.I.A. híres markáns politikai nézeteiről, most az EU parlamenti választások kapcsán például ingyen letöltést ígért azoknak a rajongóinak, akik az általa favorizált jelöltre szavaznak. A jelölt köztudottan Sri Lanka érdekeiben szeretne közben járni az angoloknál, ezért fontos az ügy az énekesnőnek.

M.I.A 2009. elején adott életet első gyermekének. Jelenleg New Yorkban él párjával, az énekes, gitáros Benjamin Brewerrel.

Hallgassátok meg néhány számát a myspace oldalán, és nézzétek meg az egyik klipjét!


szólj hozzá: Paper Planes-MIA

Sorozatunk előző részei:

Lődd be magad Varga Zsuzsával!

Lődd be magad Alison Goldfrappel!

Lődd be magad Roisin Murphy-vel!

Lődd be magad Sarah Jessica Parkerrel!

Lődd be magad Scarlett Johanssonnal!

Lődd be magad Katie Holmes-szal!

Lődd be magad Gwen Stefanival!

Lődd be magad Rihanna-val!

Lődd be magad Juliett-tel!

Lődd be magad Agyness-szel!

Lődd be magad Mischa Bartonnal!

Lődd be magad Shirley Mansonnal!

Lődd be magad Katy Perry-vel!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások