Közösség

A prostik oklevele

3953

Az olvasók közül bizonyára sokan hallották már a "bárcás kurva" kifejezést. Akinek eddig esetleg nem volt tiszta a szó eredete, azt most felvilágosítjuk: tulajdonképpen egy igazolványról van szó. Íme, ilyen volt egy igazi bárca:

Az irat az Osztrák-Magyar Monarchia boldog békeidejéből, a 19. és a 20. század fordulójáról származik, a prostitúció ugyanis 1950-ig nem volt tiltott dolog hazánkban. A hatóságok szükséges rossznak tekintették, és közegészségügyi okok miatt inkább az ellenőrzésük alatt szerették volna tartani a jelenséget (ahogy azt akkoriban a koldulással is tették). Gyakorlását életkorhoz és rendszeres egészségügyi vizsgálathoz kötötték (ahogy 1993 óta is ahhoz próbálják). Mellékesen felhívnám a figyelmet: a bordélyházi kéjnőknek és a vendégfogadó-beli szobalányoknak valamiért ugyanazt az igazolványt kellett kiváltaniuk, khm...

Büntetésre csak akkor került sor, ha a prostituált vagy a bordély tulajdonosa megszegte a szabályozást. Lehetett szó utcai magánbárcás vagy bordélyházi kéjnőről, a hivatalos személyek felszólítására köteles volt megmutatni az iratot, amelynek segítségével beazonosíthatták a személyét, illetve amivel bizonyíthatta, hogy rendszeres orvosi vizsgálaton vesz részt. További böngészendő iratok a kéjelgés megtagadásáról, kibontott hajról és kitakart mellről alant.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások