Közösség

Ciki celebek a vízben

3890

Vadon Jani és Sebestyén Balázs humora rendben. Mint az oviban, mikor huzigálják a lányok haját a játszótéren, de az oroszlán bajszát ráncigálni itt nem is igény, a Kalandra fal című újdonsült RTL-Klub vetélkedő célja más; hisz ez a direkt szemét műsorvezető páros, hogy tudna a saját poénjain szünet nélkül röhögni a hátukban egy nagymacska bűzös leheletével?

Balázs és Jani a honi szórakoztatóipar aktuális fenegyerekei. A pimaszság, a pofátlanság, az eleven irónia megtestesítői, a tizenkilenc órai műsorsávban nincsen náluk nagyobb menő…, de erre építeni egy csak a felkelő nap fényétől vaksi országban a nézőket tévé elé ültető vetélkedőt talán kevés.

A játék menete

Van két darab három fős csapat, és tagjai hol egyesével, hol kettesével, hol hármasával állnak oda a “veszélyzóna” nevezetű partszélre, egy másfél méter mélyen vízzel töltött medence mellé. Majd várnak. Hogy akár a Tetris potyogó elemei (Human Tetris) a távolból, elinduljon feléjük egy bitang nagy hungarocell fal, melybe extrém emberi pózokat formázó lukakat faragott egy kortárs művész. És akkor az jön. Megállíthatatlanul. És onnantól nincs más feladat, mint a csapattagoknak úgy helyezkedni, hogy átügyeskedjék testük a konfekció méretű lukakon, vagy nem. De akkor csobbannak.

A fal adja az elsőt, a víz a másodikat!

Persze az eredeti japán szabályokhoz képest a szerkesztők lényegében változtattak – a magyar nézők bulvárízlése szerint. Még csak az hiányozna, hogy atléta képességű civilek úgy oldják meg a rájuk mért feladatot, hogy közben őket a vízben alig látni, de még ha lehetne is látni, az is kevésbé vicces, mint egy ismerős, különösen, ha az az ismerős egy sztár. Jaj, mekkorákat is lehet az ő bénaságaikon hahotázni!

Elő hát a kézi celebhatározót, s hívjuk meg csúcsgázsiért azokat, akiket mindig. Az unalomig ismert neveket. A megélhetési jófejkedőket, akiket a média magának termel; és aki közülük vállalja (mindenki vállalja) a szereplést, hogy sikerének fokmérőjeként megint benne lehet a tévében! Idétlenül feszülős ezüst űrbalettruhában, fején egy műanyag bilivel, és már ott is áll teljes pompában a röhej ötcsillagos tárgya az összes háztartásban, annak minden izgága domborulatával. Ciki? Ja kérem! Tetszett volna nem elanyagiasulni (nagyon szépen fejeztük ki magunkat - a szerk.).

Mikor aztán minden kész a kabaréhoz – vízálló smink, fények, sztreccsruha alatt a mikroport, falmozgató automatika -, indulhat a celebcsapatok küzdelme a pontokért. Halkan jelzem, ez lenne hivatott azt mutatni, hogy ki milyen lyukérzékenységgel teljesíti a játékban vállalt feladatát. Ehhez képest, Balázs és Jani, a két szigorú, ámde igazságtalan zsűritag a következetesség legapróbb jele nélkül osztogatja egytől tízig a pontokat, csupán egyetlen dolgot szem előtt tartva, hogy a vége előtt az állás döntetlen legyen, mert akkor jöhet még egy pofon a szarnak! Egy kvízfal. Vagy egy álarcos meglepetés vendég. De most ki sem fejtem, ennek mi értelme, mert semmi.

A lényeg, hogy hulljon a férgese, bele a vízbe, és az visszajátszható legyen az ismétlésben. A Baywatch-stílusú szőke vízi mentő, Dávid meg ezt egy bárpultról addig nézze, míg úgy tűnik, hogy tényleg elkelne a segítsége, mert valamelyik celeb nem tud úszni, vagy csak úgy esett, hogy rosszul esett, és valamely végtagját megütötte.Bezzeg, mikor a szépségkirálynők falatnyi bikiniben játszottak! Dávid kopoltyút növesztett, és ki se jött a vízből. Akkor ha kellett, ha nem, a lányok fenekét taperolva apró tolómozgással alulról rásegített – nyilván ez volt szakmája csúcspontja -, hülye lett volna kihagyni a lehetőséget.

A lényegen túl, mert ez mégis csak egy játék, valakiknek nyerni kell. Bár megoldásnak a pénzfeldobás is tökéletes lenne, itt marad a szokásos szubjektív pontozás Balázséktól, melynek eredményeképp döntésjogot nyer az egyik csapat, hogy az utolsó, háromszemélyes fal kínálta lyukakat saját maguk, vagy a másik gárda próbálja betömni habtestével. Ám ha ez a csapat a falban nagyobb kárt tesz, vagy a csapat tagjai közül bárki vízbe hull… akkor ez a csapat lesz a vesztes.

A “Kalandra fal!” végső soron komolytalan. A “Celeb vagyok, ments ki innen” fapados verziója, melyben a dzsungelkörülmények adta lehetőségeknél sokkal szerényebb eszközökkel szivatják a játékot bevállaló sztárocskákat; de öt perc után, ha nincsenek kivillanó cicik, ez akkor is unalmas.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások