Divat

Pasik forrónaciban

3925

Nem a rövidnadrág viselése ellen akarunk kampányolni, hiszen a térd alá érő, laza oldalzsebes nacik már rég elfogadott öltözéknek számítanak a férfiaknál. Persze erről is lehet vitázni, hogy milyen szituációkban illendő a lazaság és hol nem, hogy suliba járhatnak ugyan rövidnadrágban, de a bankban már nem szeretnénk csupasz lábú férfiakat látni... De most nem erről akarunk vitát nyitni, hanem arról az egyre fokozódó trendről elmélkedünk, ami arra sarkallja a hímeket, hogy már-már forrónadrág rövidségű és minél feszesebb sortot húzzanak. Ez a téma több hete fel-feljött itt a szerkesztőségben, de csak akkor határoztuk el, hogy muszáj megírnunk, amikor a Csendesben sokkolt minket egy feszes, rövid farmeros pasi. Senkinek nem kívánjuk az élményt.

Bár már unalmas lehet, de a férfi forrónadrágok is az ebben a szezonban retróként berobbanó nyolcvanas évek hozadékai. Gondoljatok csak a Wham együttes tagjaira vagy éppen Magnumra. Azzal egyetértünk, hogy hordjanak a pasik is rövidnadrágot nyáron, de úgy gondoljuk, hogy a nadrág rövidségében és bőségében azért elég szigorú szabályok vonatkoznak a férfi nacikra, hogy abban a hímek megőrizzék férfiasságukat.

Rövidnacis srácok itt!

Mikor elkezdtem körbenézni a témával kapcsolatban, meglepődve tapasztaltam, hogy már korábban is, például tíz éve, 1999-ben egy Jean-Paul Gaultier kollekcióban is megjelentek igazán rövid nacik. De Marc Jacobs 2000-es, a Lanvin 2001-es és Helmut Lang 2003-as bemutatóján is láthattunk sortos srácokat, hol rövidebb, hol kicsit hosszabb változatban. A 2009-es tavasz-nyári szezonban viszont a legtöbb divatháznál minigatya került a férfi modellekre, irányvonalat mutatva ezzel az erősebbik nemnek.

Kényelem és esztétikum

Nem hisszük el, hogy a feszes és rövid nacik valóban kényelmesek a pasiknak. Míg azt aláírjuk, hogy egy bő, térdig érő sort könnyedebb viselet, mint a hosszú farmer, addig a forrónacival kapcsolatban kétségeink támadnak. Nem szorítja el a szerszámukat? Hogy lehet ez kényelmes? De ott van a szépség utáni igényünk is. Vonzó látvány egy szőrös combra tapadt rövidnadrág? Csak, ha szép az a comb? Vagy soha? És mi van a zacsivillantással, ami könnyen előfordul egy ilyen darabban? A zacsivillantás nem gáz?

Itthon még csak elvétve botlunk bele egy-egy forrónacis srácba, de a külföldi utcai divatban már általános, példák itt és itt. Persze ez a két variáció nem is olyan durva, de mikor megláttam ezt, komolyan elgondolkoztam, hogy veszélyességi pótlékot kellene kérnem, ez nagyon erős... Nektek mi a véleményetek? Hordhatnak a srácok forrónacit?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások