Közösség

Született hercegnők

3918

Gondolkodtatok már azon, hogy milyen lehet hercegnőként élni? Persze nem kispolgári játszadozásra gondolok, mikor a pasi ágyba hozza a kávét, vagy mikor az anyukánk körbeujjong minket, hogy mit főzzön, hanem a született kékvérűek életvitelére, akik már kislánykoruktól a monarchia szabályrendszere és a királyi család szigorú elvárásai szerint élnek. Európában még ma is több monarchia működik, bár az eredeti funkciójuktól megfosztva, hiszen a királyok és királynők ma már csak az országimázs részei, korántsem bírnak akkora hatalommal, mint néhány száz évvel ezelőtt. A látens királyság - az uralkodóházak szerencséjére- nem csorbítja az arisztokraták fényűző életmódját, sőt! Nézzük, manapság kik azok a szerencsés lányok, akik szépek is, gazdagok is, szóval kik azok, akik hercegnőnek születtek?

Victoria svéd királyi hercegnő

A harminckét éves Victoria a svéd trón első számú várományosa, hiszen a az 1980-ban deklarált trónörökösödési rend alapján lány leszármazott is trónra léphet. A svéd trónon felül, Victoria akár angol királynő is lehetne, feltéve ha valami isteni csoda folytán, az örökösödési sorrendben előtte álló százkilencvenegy várományos meghalna, vagy önként lemondana a trónról. Ez minden bizonnyal nem fog bekövetkezni, a svéd trón viszont mindenképp Victoriára vár, aki már a trónra lépése előtt feszegeti a monarchia határait, hiszen a hagyományokkal ellentétben, polgári származású párt választott. A kezdeti nehézségek ellenére, manapság egyre több nyilvános rendezvényen mutatkozik együtt a pár és talán a mese is valóra válik: az fitnessterem tulajdonosból a végére király lett.

Madeleine hercegnő

Maradunk a svéd királyi családnál, hiszen Madeleine a már említett Viktória hercegnő húga. A huszonhét éves, tipikusan szőke lány könnyebb szerencsésebb helyzetben van, mint a nővére, hiszen rá nem nehezedik a trónvárományosokat sújtó teher, így talán marad ideje kiélvezni a nemesi címmel járó prémium életet. Vad bulikra és messze földön híressé vált duhajkodásokról szó sincs, hiszen Madeleine tipikus jól nevelt elegáns hölgy, aki sosem tévesztheti szem elől, hogy a monarchiát képviseli, bármerre is jár. A legendás szépségű lány még nem házasodott meg, így évek óta folytonos találgatások folynak arról, hogy vajon ki lesz a szerencsés választott. Nővére példájából okulva, talán ő sem egy arisztokrata pasit választ majd, hiszen az európai királyi családokban egyre több az olyan vegyesházasság, ami királyi fenségek és egyszerű polgári születésű választottjaik között köttetik.

Eugenie hercegnő

A tizenkilenc éves Eugenie pontos titulusa York hercegnője, ami nem meglepő, tekintve, hogy apukája, András, York hercege. Szó sincs egyszerű adományozott címről, hiszen a herceg nem más, mint II. Erzsébet angol királynő legkisebb fia. Ó igen, a következtetés helytálló: Eugenie az angol királynő unokája, Vilmos és Harry hercegek unokatestvére. Édesanyja, a rebellis Sarah Ferguson, a néhai Diana hercegnőhöz hasonlóan oly sokszor ment neki a monarchiának. A hőzöngő virtust Eugenie is örökölte, aki imád meghökkentő kalapkölteményekben mutatkozni a nyilvánosság előtt. A kifogástalan stílusérzékkel megáldott csajszinak mi más szenvedélye lenne, mint a divat? Bár a sajtó igen hangos volt András és Fergie (ez édesanyja beceneve) válásától, Eugeine egy interjúban a legtökéletesebb elvált párnak titulálta a szüleit, nem mellesleg nagymamáját a legcsodálatosabb asszonynak. Családi kötelékek ide vagy oda, merne mást mondani az angol királynőre?

Charlotte hercegnő

Az európai hercegnők közül talán kimondhatjuk, hogy Charlotte Casiraghi a legek, legje: Monacóban él, egy mesés királyi vagyon örököse, két jóképű srác húga és nem más, mint a legendás színésznő, Grace Kelly unokája. Édesanyja, a botrányokról mentes Charlotte hercegnő, papája pedig az olasz iparmágnás, Andrea Casiraghi. A remek génekkel megáldott Charlotte világszerte híres szépségéről, sőt, mint ahogy már megszokhattuk, a divathoz is igen szoros szálak fűzik. Karl Lagerfeld, a Chanel ház vezetője, 2006-ban javasolta a Vanity Fairnek, hogy vegyék fel az akkor tizenkilenc éves lányt, a legjobban öltözött nők listájára. Persze nem nehéz divatosnak lenni, ha valaki a monacói miniállam királyi családjának a leszármazottja. Charlotte kislánykorától lovagol, díjugrató versenyeken is többször szerepel, plusz szabadidejében olyan srácokkal lóg, mint Felix Winckler, aki híres-neves ügyvéd család leszármazottja. A lógás enyhe kifejezés a kapcsolatukra, hiszen a két fiatal több mint három évig járt együtt, két évvel ezelőtti szakításuk óta folynak a találgatások, hogy vajon ki lesz a nagyi szépségét bőséggel örökölt Charlotte párja.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
máj
27
ismeretlen írta:
Szépek. Irigy vagyok :(
11:48
2
máj
27
BoborekPanna írta:
Buta fényűzés szerintem. És nemis lehet semmi magánéletük. Szegények.
11:51
3
máj
27
Betuka írta:
Victoria helyes, úgy néz ki, mint egy jóságos tanítónéni :) Madeleine viszont akár egy amerikai tinifilmben is szerepelhetne az arca alapján.. :D
11:52
4
máj
27
miju írta:
Szerintem nem buta fényűzés. inkább csak nincs jelentősége. de azért jó:) nekem tetszene!
12:05
5
máj
27
miju írta:
és sokkal jobb,h a képek így vannak és nem külön galériában,mert sokszor 100év mire megnyitom.
12:05
6
máj
27
pyllango írta:
Madeleine hercegnő "tipikusan szőke lány"? Háth ... a képenelég barnának tűnik. xD Vagy agyilag? Nem értem. Egyébként én is lennék hercegnő, azt hiszem élvezném nemcsak azt a sok pluszt ami a zsebemben van, hanem a kötelesség része is teccene a dolognak. Persze nem minden, de be tudom magam képzelni a helyzetbe ... =)
12:29
7
máj
27
pyllango írta:
Madeleine hercegnő "tipikusan szőke lány"? Háth ... a képenelég barnának tűnik. xD Vagy agyilag? Nem értem. Egyébként én is lennék hercegnő, azt hiszem élvezném nemcsak azt a sok pluszt ami a zsebemben van, hanem a kötelesség része is teccene a dolognak. Persze nem minden, de bele tudom magam képzelni a helyzetbe ... =)
12:29
8
máj
27
ismeretlen írta:
Csak egy apró javítás: édesanyja nem a "botrányokról híres Charlotte hercegnő..." hanem a botrányoktól mentes Caroline. A botrányhős a testvére, Stephanie.
12:31
9
máj
27
miujsag írta:
szépek :o)
13:23
10
máj
27
milady írta:
Elég érdekes az, hogy milyen életet élnek. Olyan fura, hogy manapság is van ilyen: királyi sajr. Régen ez teljesen mást jelentett...
13:25
11
máj
27
tiborka írta:
kis kiegézsítés: a grimaldik nem királyi család és a fitnes-menagerböl se lesz király svédorszában, csak "herceg", a kiráynö férje...mint angliában.
13:59
12
máj
27
Sziporkaa írta:
én régen "szerelmes"' voltam harry hercegbe, reménykedtem, hogy majd kimegyek tanulni angliába és összefutunk és belémszeret és a brit sajtó hangos lesz attól hogy mennyire rangon aluli barátnője van :DDD
aztán persze olvastam, hogy ahhoz hogy valaki összeházasodjon harryvel, a következőkkel kell bírnia:
fehér bőr (pipa)
angol származás (hm, ha angol állampolgárság lenne, végülis megoldható)
protestáns vallás (ezt is felvehetném)
nemesi származás (na itt buktam el :( )

:D
14:00
13
máj
27
tiborka írta:
jah! biztos forrásból tudom, hogy madelaine barna. hogy ne keverhessék össze a növérével, ezért kell világosítania a haját...a másodszülöttek pechje....
14:04
14
máj
27
tiborka írta:
jah! biztos forrásból tudom, hogy madelaine barna. hogy ne keverhessék össze a növérével, ezért kell világosítania a haját...a másodszülöttek pechje....
14:05
15
máj
27
pupakzsemle írta:
Szépek, pénzük is van, azzal foglalkozhatnak, amivel szeretnének....hát tényleg nagyon gáz lehet....:)
14:07
16
máj
27
Timelord írta:
Megértem és sajnálom őket nagyon. Nekem sem volt könnyű gyerekkorom, pedig nálunk arisztokratának, nemesnek születni igazából szinte semmit nem jelent.
Ettől függetlenül azt mondom, a második és az utolsó kifejezetten tetszik nekem... Telszámuk nem jár véletlenül a cikkhez? :):)
14:17
17
máj
27
Timelord írta:
Megértem és sajnálom őket nagyon. Nekem sem volt könnyű gyerekkorom, pedig nálunk arisztokratának, nemesnek születni igazából szinte semmit nem jelent.
Ettől függetlenül azt mondom, a második és az utolsó kifejezetten tetszik nekem... Telszámuk nem jár véletlenül a cikkhez? :):)
14:17
18
máj
27
Timelord írta:
Ó! Bocs a duplázásért, csak gáz és lassú a netem... Sorry :(
14:18
19
máj
27
Devalyn írta:
Dehogy cserélnék velük, a pénz oké, de a "jólnevelt, elegáns hölgység" nem kell. brrr.
14:53
20
máj
27
flo írta:
azért azt ne felejtsük el, hogy az a plusz pénzt a zsebükbe az adófizető állampolgárok teszik be...
szívesen kipróbálnám, de nekik ez nem kívánságműsor, mindig ott kell lenniük, ha nem maguk vannak, mindig figyelniük kell, hogy hogy viselkednek, mit mondanak, kivel beszélgetnek stbstbstb.
elég nehéz élet lehet, bár nyilvánvalóan megvannak az előnyei is, de ha az egyik leszármazott kicsit is renitensebb, neki borzasztó lehet ezeknek a szabályoknak 0-24 megfelelni.
14:56
21
máj
27
donci írta:
szép,gazdag fiatal nök, de mégsem irigylem öket. àllandoan figyelve vannak, hatalmas a nyomàs és az elvàràs! pedig hàt ök is csak emberek...
15:05
22
máj
27
ismeretlen válaszaflo írására:
Ugyan,ugyan...nekem is állandóan figyelnem kell ezekre,és még csak hercegnő sem vagyok!Egy idő után hozzá lehet szokni,a zseton meg kifejezetten jól jönne!:D
16:10
23
máj
27
ismeretlen válaszaSziporkaa írására:
Nekem Harry jobban adja,és a családi legendárium szerint van is valami nemesi származásom!:P
16:11
24
máj
27
ismeretlen válaszapyllango írására:
Madeleine tényleg szőke, és csodaszép, de ez a kép tényleg nem a legelőnyösebb arcát mutatja...
http://en.wikipedia.org/wiki/Madeleine_Bernadotte

Nekem Victoria a kedvencem: remélem, egyszer az ő alattvalója lehetek. :) Az angol lányok megint bebeizonyították, hogy irtó rondák. Eugenie még hagyján, de a nővére valami szörnyen néz ki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Beatrice
Egyáltalán nem hasonlít a nagymamájára, aki fiatalkorában nagyon szép nő volt...
16:54
25
máj
27
Neira írta:
Tetszik ez a cikk. Szeretek a kék vérűekről olvasni. :) Mindig kíváncsi az ember, hogy mi lett velük a háborúk, és az idő forgatagában.
17:27
26
máj
27
majtika32 írta:
Én kislánykoromban mindig hercegnő szerettem volna lenni, persze én a régebbi korokba mentem volna vissza, amikor olyan szép nagy, alsószoknyás ruhákat hordtak.
Ma már nem szeretnék se híres, se hercegnő lenni, inkább maradnék az én kis magánszférámban, persze egy napra azért kipróbálnám az életüket. ;)
17:32
27
máj
27
majtika32 válaszatiborka írására:
sebaj, attól még szép :)
17:35
28
máj
27
menta írta:
szegények, fárasztó lehet.
biztos rengeteg jó oldala is van, de nem irigylem őket.túl sok a kötelezettség áh...
én megelégednék egy tökéletes külsővel és a vagyonuk ezredrészével is nemesi cím, fényűzés satöbbi nélkül : )
17:47
29
máj
27
sinell írta:
szépek, de szerintem madeleine szebb, mint charlotte, sokkal de sokkal..
érdekes lehet, kipróbálnám egy hónap erejéig, aztán jönnék vissza apcihoz..
20:33
30
máj
27
bluemoon írta:
Nagyon szépek, le a kalappal... :)

Viszont máris megszólalt bennem a kisördög: ebben, látom, mindannyian egyetértetek, hogy nem lehet valami jó élmény állandóan a "kirakatban" lenni... Még csak egy hangosat se élvezhetnek, mert máris tele lenne velük a sajtó... (Miért épp A hangosan dugó lány című cikk jutott eszembeeeeee??????)

Ezennel mindenkitől elnézést kérek az asszociációért, de... Nem tehetek róla... :D
20:55
31
máj
27
tavirose írta:
én hercegnő vagyok így is. köszi a kérdést. :) háhá.
amúgy biztos jó lehet az életük, de azok előtt tényleg le a kalappal, akik nem parishilton mintára élnek, hanem saját vállalkozásuk van, egyetemet/egyetemeket végeztek, értelmesek, intelligensek.
22:55
32
máj
27
flo válasza írására:
szerintem Beatrice is szép...
23:16
33
máj
27
flo válasza írására:
ja, csak ha te rosszul lépsz, másnap ne közli le a sajtó. nekik meg még az sincs, mint a hollywoodi sztároknak, hogy "ő is tévedhet" vagy mittomén, mert mindig tökéletesnek kell mutatkozniuk, nehogy szégyenbe hozzák a családjukat. azért ezt a keresztet nehéz lehet cipelni...
23:18
34
máj
27
cattyee válaszamajtika32 írására:
Én még most is! :)
23:20
35
máj
28
tiatia írta:
A svédek miért olyan szépek?
09:14
36
máj
28
ismeretlen válaszaflo írására:
Ez igaz,én nem kerülök a Story magazin címlapjára...:D
Biztos nehéz mindig tökéletesnek lenni,meg a családhoz méltóan viselkedni,nem mondom,hogy nem. Viszont van egy csomó előnyük velünk szemben,például nekik van rá esélyük,hogy ha odaállnak egy ügy mellé,akkor arra valóban figyelnek majd az emberek (gondolok itt Diana hercegnőre).
Szóval ebből is az látszik,hogy érvényes a valamit valamiért elv...
13:07
37
máj
28
flo válasza írására:
nem mondtam, hogy nincs előnye. azt próbáltam kiemelni, hogy számukra az a szívás, hogy nem választhatnak. ez van, ezt kell szeretni, vagy lehet lázadni, csak akkor kitagad a család.
hát igen, Diana hercegnőnek is milyen jó élete volt. állandóan követték a kamerák mindenhová, ezért is kellett meghalnia végül...
szerintem ahhoz, hogy egy ügyre felfigyeljenek az emberek, nem feltétlenül kell az uralkodói család tagja lenni, arra konkrétan elég, ha bármiért is, de híres valaki. akkor már felfigyelnek.
most én nem a monarchizmus ellen beszélek, csak azért írom ezt, mert elég sokan nem látják, hogy ez nem a mesékben lévő hercegnőség a fehér lovas herceggel, ahol boldogan amíg, erre pont Diana volt a legjobb példa. meg a Római vakációt is érdemes megnézni :)
kíváncsi lennék 1-1 hercegnő igazi vallomására, nem arra, amit a szájába adnak, hogy hogy viseli ezt az egészet, nem vagyok biztos benne, hogy 1-től 1-ig mind lelkendezne, hogy milyen nagyszerű.
persze ettől még van sok pozitívuma biztos. csak nem minden arany, ami fénylik.
14:41
38
máj
29
ismeretlen válaszaflo írására:
Szerintem kb egyet értünk. :)
14:00
39
máj
30
Sziporkaa válasza írására:
na nézzétek mit találtam :D


http://www.origo.hu/nagyvilag/20090530-harry-herceg-elso-hivatalos-amerikai-utja-a-ground-zerohoz-vezetett.html
09:30