Közösség

Született hercegnők

3918

Gondolkodtatok már azon, hogy milyen lehet hercegnőként élni? Persze nem kispolgári játszadozásra gondolok, mikor a pasi ágyba hozza a kávét, vagy mikor az anyukánk körbeujjong minket, hogy mit főzzön, hanem a született kékvérűek életvitelére, akik már kislánykoruktól a monarchia szabályrendszere és a királyi család szigorú elvárásai szerint élnek. Európában még ma is több monarchia működik, bár az eredeti funkciójuktól megfosztva, hiszen a királyok és királynők ma már csak az országimázs részei, korántsem bírnak akkora hatalommal, mint néhány száz évvel ezelőtt. A látens királyság - az uralkodóházak szerencséjére- nem csorbítja az arisztokraták fényűző életmódját, sőt! Nézzük, manapság kik azok a szerencsés lányok, akik szépek is, gazdagok is, szóval kik azok, akik hercegnőnek születtek?

Victoria svéd királyi hercegnő

A harminckét éves Victoria a svéd trón első számú várományosa, hiszen a az 1980-ban deklarált trónörökösödési rend alapján lány leszármazott is trónra léphet. A svéd trónon felül, Victoria akár angol királynő is lehetne, feltéve ha valami isteni csoda folytán, az örökösödési sorrendben előtte álló százkilencvenegy várományos meghalna, vagy önként lemondana a trónról. Ez minden bizonnyal nem fog bekövetkezni, a svéd trón viszont mindenképp Victoriára vár, aki már a trónra lépése előtt feszegeti a monarchia határait, hiszen a hagyományokkal ellentétben, polgári származású párt választott. A kezdeti nehézségek ellenére, manapság egyre több nyilvános rendezvényen mutatkozik együtt a pár és talán a mese is valóra válik: az fitnessterem tulajdonosból a végére király lett.

Madeleine hercegnő

Maradunk a svéd királyi családnál, hiszen Madeleine a már említett Viktória hercegnő húga. A huszonhét éves, tipikusan szőke lány könnyebb szerencsésebb helyzetben van, mint a nővére, hiszen rá nem nehezedik a trónvárományosokat sújtó teher, így talán marad ideje kiélvezni a nemesi címmel járó prémium életet. Vad bulikra és messze földön híressé vált duhajkodásokról szó sincs, hiszen Madeleine tipikus jól nevelt elegáns hölgy, aki sosem tévesztheti szem elől, hogy a monarchiát képviseli, bármerre is jár. A legendás szépségű lány még nem házasodott meg, így évek óta folytonos találgatások folynak arról, hogy vajon ki lesz a szerencsés választott. Nővére példájából okulva, talán ő sem egy arisztokrata pasit választ majd, hiszen az európai királyi családokban egyre több az olyan vegyesházasság, ami királyi fenségek és egyszerű polgári születésű választottjaik között köttetik.

Eugenie hercegnő

A tizenkilenc éves Eugenie pontos titulusa York hercegnője, ami nem meglepő, tekintve, hogy apukája, András, York hercege. Szó sincs egyszerű adományozott címről, hiszen a herceg nem más, mint II. Erzsébet angol királynő legkisebb fia. Ó igen, a következtetés helytálló: Eugenie az angol királynő unokája, Vilmos és Harry hercegek unokatestvére. Édesanyja, a rebellis Sarah Ferguson, a néhai Diana hercegnőhöz hasonlóan oly sokszor ment neki a monarchiának. A hőzöngő virtust Eugenie is örökölte, aki imád meghökkentő kalapkölteményekben mutatkozni a nyilvánosság előtt. A kifogástalan stílusérzékkel megáldott csajszinak mi más szenvedélye lenne, mint a divat? Bár a sajtó igen hangos volt András és Fergie (ez édesanyja beceneve) válásától, Eugeine egy interjúban a legtökéletesebb elvált párnak titulálta a szüleit, nem mellesleg nagymamáját a legcsodálatosabb asszonynak. Családi kötelékek ide vagy oda, merne mást mondani az angol királynőre?

Charlotte hercegnő

Az európai hercegnők közül talán kimondhatjuk, hogy Charlotte Casiraghi a legek, legje: Monacóban él, egy mesés királyi vagyon örököse, két jóképű srác húga és nem más, mint a legendás színésznő, Grace Kelly unokája. Édesanyja, a botrányokról mentes Charlotte hercegnő, papája pedig az olasz iparmágnás, Andrea Casiraghi. A remek génekkel megáldott Charlotte világszerte híres szépségéről, sőt, mint ahogy már megszokhattuk, a divathoz is igen szoros szálak fűzik. Karl Lagerfeld, a Chanel ház vezetője, 2006-ban javasolta a Vanity Fairnek, hogy vegyék fel az akkor tizenkilenc éves lányt, a legjobban öltözött nők listájára. Persze nem nehéz divatosnak lenni, ha valaki a monacói miniállam királyi családjának a leszármazottja. Charlotte kislánykorától lovagol, díjugrató versenyeken is többször szerepel, plusz szabadidejében olyan srácokkal lóg, mint Felix Winckler, aki híres-neves ügyvéd család leszármazottja. A lógás enyhe kifejezés a kapcsolatukra, hiszen a két fiatal több mint három évig járt együtt, két évvel ezelőtti szakításuk óta folynak a találgatások, hogy vajon ki lesz a nagyi szépségét bőséggel örökölt Charlotte párja.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások