Közösség

Fitymával fiatalodunk

3919

Rendben, azt eddig sem gondoltuk, hogy a kozmetikumok nem rejtenek sötét titkokat, már kitárgyaltuk mi is többször, hogy milyen mesterséges cuccok vannak bennük. De kimondani azt, hogy a ránctalanító, feltöltő, kozmetikailag korrigáló injekciókban használt kollagént emberi fitymából növesztik, s hogy az öregedésgátló készítményekben akár szarvasmarha méhlepény is lehet, az egy kicsit meredek, nem?

Az. Közben meg persze logikus. Mi babapopsi simaságú pofikát szeretnénk, ehhez pedig kollagén kell, a kollagén pedig természetes anyag, a bőr kötőszövetének hetven százalékát ez alkotja. Miből másból is nyerhetnék tehát, mint emberi bőrből? És mi lenne kézenfekvőbb erre a célra, mint a feleslegessé vált emberi bőrdarab, ami az Egyesült Államokban, ahol a körülmetélés alap, egyértelműen a kisfiúk eltávolított fitymája. Ez a szövet ugyanis még egészséges, fiatal, így egy darab fitymácskából elképesztő mennyiségű kollagén állítható elő laboratóriumi körülmények mellett, tehát kifizetődő vállalkozás ez. (A fitymából kivonják a fibroblastot, ami növekedésnek indul, s kollagént és hyaluron savat termel.)

Persze ahogy napvilágot látott mindez, az emberek elkezdték húzni a szájukat (amit megelőzően fitymán nevelkedett kollagénnel töltettek fel), hogy mégis micsoda dolog ez. No persze, hisz a mocskos részleteket nem szeretjük tudni. Az ily módon előállított csodaszer azonban tényleg látványos eredményeket hoz, s nem csak az Egyesült Államokban, hanem például Nagy Britanniában is alkalmazzák már. Persze számos kérdést kell még megválaszolni ezzel kapcsolatban, például hogy hosszú távon hogyan viselkednek ezek a kollagének szervezetünkben, s hogy társadalmlag elfogadható-e az alapanyag.

Ha alaposan végiggondoljuk, és az első pfúj érzást leküzdöttük, a válasz lehet egyértelmű igen. Ha valaki ilyen beavatkozásra adja a fejét, többnyire csak a végeredmény érdekli, mint ahogy az átlagembert is az érdekli, hogy a borjúhús finom omlós legyen, az már nem, hogy gyerekállatot eszik. A fityma ráadásul a szemétben végezné.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások