Közösség

Ha te lennél a teljhatalmú....

3888

Fikcióztunk a minap, hogy milyen intézkedéseket hoznánk, ha mi lennénk a világ urai.

Ritka

A politics kills elvén betiltanám a politizálást. Nem, nem anarchiára gondolok, de annyira idegesítő, hogy barátok ugranak egymás nyakának hülye ideológiák alapján. a közúti táblákhoz hasonlóan csináltatnék olyan táblákat, amik arra figyelmeztetik a gyalogosokat, hogy figyeljenek a bringásokra, mert hát nem figyelnek. A munkaidő kezdetét 11 órára írnám ki, a végét pedig nem határoznám meg: ha valaki este tízkor produktív, dolgozzon akkor, nópara. Még csírájában elfojtanám az előítéletességet, minden gyerekbe beleverném, hogy tilos előítételeteskedni, csak úgy mint, hogy a késhez nyúlni. Ja és betiltanám, hogy mindenki baromállat módjára dobálózhasson azzal, hogy szeretlek. Nem! Az amerikai filmekből sokan megtanulták, hogy minden telefonbeszélgetés végre oda kell bökni, hogy szeretlek, pedig ez akkora hülyeség. Alanyi jogon járna mindenkinek egy hetes tengerparti nyaralás, rekreáció címen. Ja és le a hülye picsákkal, akik ész nélkül rájátszanak a nőiességükre. És végül: szakadjunk már le a melegekről!

Zsófi

Egyértelmű. Azonnali hatállyal intelligenciahányadoshoz kötném a gyerekvállalást, az állattartást, a jogosítvány megszerzését, a szavazati jogot és még biztos lenne pár ilyen. Betiltanám a reklámokat, mert semmi értelmük, fölösleges fogyasztásra ösztönöznek és minden drágább tőlük. Autókat ki a belvárosból, és mindenkinek minden évben kötelező lenne egy napot eltölteni gyalogosként, bringásként, autósként, robogósként, stb. - csak hogy átérezzük. Nem lenne semmi hiper és semmi szuper, csak piac és kisboltok. Kötelező jelleggel utazás idegen vallások, idegen kultúrák megismerése céljából - minden földrészre. Nem lenne politikai és gazdasági elit, a hegyek csokiból vónának, és fán nőne a zsömle. Ja, és feltámasztanám a dinoszauruszokat.

Rubens festményén szereplő V. Károly kicsit más terveket valósított meg, mint amire mi vágyunk...

Lilla

Előírnám, hogy adjanak sebtapaszt magassarkú mellé a boltban, és legyen éjjel nappali hajfestékbolt. 

Henci

Alanyi jogon mindenkinek tetőt a feje fölé! Évente egy hónapig kötelező jelleggel mást kellene dolgozniuk az embereknek, teljesen más szakterületeken, mint ahol épp vannak. Alapjáraton három nyelvet lehetne használni, kellene tanulni egy világnyelvet és egy szabadon választottat az anyanyelv mellett. A városok belvárosába nem engednék be olyan járműveket, amelyeknek robbanómotorja van, a peremkerületek tele lennének parkolókkal, bevásárlóközpontokkal, hogy bent csak a kiskereskedők kedvezzenek a városlakóknak. Integrálnék minden iskolát. Igen, így általánosságban, cigányok, zsidók, autisták, rokkók, vakok, siketek, némák, feketék, fehérek, gazdagok és szegények, mi így mind együtt. Mi baj lehet? Ja... és mindenféle kemikália használatát megtiltanám az élelmiszer termesztésben, gyártásban, előállításban. Valahogy megoldanám, hogy egy nap negyvennyolc órából álljon.

Troll

Kötelezővé tenném a tájszólást. Az ország tarisznyájára lakatot tetetnék. Este 8-kor mindenkinek féllábra kellene állnia, és azt mondania, hogy "Mú!". Az oroszlánok és a bárányok békében élnének egymás mellett, mindkét faj gabonával táplálkozna, de nem vesznének össze rajta. A Tadzs Mahalt 9882 helikopterrel emeltetném fel, aztán Budapest határában tetetném le. Végül megszervezném az ellenállást, és elűzném magamat.

A veszély senkit nem fenyeget, így marad ami van, de jó volt játszani a gondolattal. Neked mik lennének az első intézkedéseid?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások