Közösség

Csirkék vagytok mind!

3899

 Szombaton, verőfényes napsütésben, lengedező szélben, a város tetején újra megrendeztük a ruha csereberét, és végre megnyitott az Ég-bolt, a Corvintető és a Cotcot közös kis boltja. Beszámolunk a tapasztalatainkról, mint mindig. Szokás szerint úgy érkeztünk meg másfél órával a nyitás előtt, hogy na most tényleg alig lesztek, és laza lesz, mint a könyves bazár. Persze mindenki tudta valahol mélyen, legbelül, hogy le fogjátok tarolni a tetőt, de azért bíztunk benne, hogy nem érezzük majd úgy magunkat este hétre, mintha átment volna rajtunk három úthenger és hetvenhárom útépítő munkás. De úgy éreztük, sőt még a Corvin mellett épülő irodaház óriási daruja is átment rajtunk, legalábbis érzetre.

Rengeteg olyan ruha érkezett újra, amelyek nem képeztek csere alapot, bár nagyon nehéz jótékony célra elszórni a sok-sok zsák ruhát, azért bevettük, de legközelebb - augusztus - nem fogjuk átvenni a minősíthetetlen ruhákat, bármennyire is megorroltok ezért. Most is voltak olyan bazárlátogatók, akik teljesen ki voltak kelve magukból, hogy a nagyszülei által széthordott dzsörzé szoknyát, meg a nejlon inget a karitatív zsákba tettem és nem kaptak három golyót csak kettőt. Tényleg nem érzitek, hogy hol a határ? Egyébként nagyon cukik voltatok, mint a kiscsirkék. Biztos láttatok már olyat, amikor a gazdasszony hátramegy a csirkék közé és szórja a magokat, majd ellepik a szárnyasok, hogy kapkodják az eledelt! Nos, pont így csináltatok, amikor jött egy-egy adag ruha és vittük a dobozzal a közösbe. Nagyon vicces volt, valahol pedig meglepő... És a pici dádá mellé egy dicséret: a kitett ruhákból szinte alig maradt valami, tehát ti is ügyesebbek vagytok és mi is jobban válogatunk. Csak így tovább!

Első adag bazáros kép itt!

Végre kinyitottuk a boltot is, ahol óriási dolgokat lehet vásárolni. Szombaton a turkáló rész ingyenesen működött, ez nem sokban változik majd hiszen, ha úgy döntötök egy este, hogy vásárolnátok a turiban, akkor befizettek ötszáz forintot, túrtok, majd az ötszázat lefogyaszthatjátok a Corvintető pultjában. Persze a legjobb, hogy nem csak secon hand a bolt, hanem egyedi tervezésű cuccokat is lehet kapni, ékszereket, táskákat, kiegészítőket, ruhákat. Később ruhaátalakító is lesz és, ha végre elkészülünk a cotcotos pólókkal, ott lehet majd megvásárolni azokat. Amennyiben ti is terveztek, varrtok, eszkábáltok, alkottok és szeretnétek eladni a cuccaitok, akkor irány az Ég-bolt!

Második adag bazáros kép itt!

Volt egy igazán bicskanyitogató élményünk is. Persze ez nem miattatok, ti imádnivaló kis csirkék vagytok! Biztosan sokan tapasztaltátok a sorban állás gyönyöreit, voltak "szerencsések" akik a Somogyi Béla utcában várhattak vagy fél órát, hogy feljussanak a tetőre. Nos, amíg várakoztak felkészített hoszteszek jártak csajról csajra, regisztráltatták őket egy megújuló női magazinhoz, közben pedig műanyag repiajándékot - soha le nem bomló szemetet - osztogattak. Semmi bajunk más magazinokkal, de azt mégiscsak felháborítónak tartjuk, hogy a mi farvizünkön akarnak felcsúszni, olvasókat toborozni, méghozzá úgy, hogy ezt nekünk meg sem említették, nem egyeztettek, sunyi módon kihasználtak minket és titeket. Az ő nevükben is elnézést ezért.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások