Közösség

Weekend!

3887

Minimalista módon, csak annyit, hogy hol mi és, hogy miért: Etyek Pincefesztivál május 23-24-én, hivatalosan azért, mert aki a Pincefesztivál alatt végiglátogatja Etyek hűs pincéit, Tokajon kívül a többi borvidéket is "felkereshet" és a hagyományokhoz híven az ország legjobb borászaival koccinthat. A borkóstolás mellett a család minden tagja találhat magának valamilyen izgalmas programot. A kicsiket gyerekkoncertekkel, játszóházzal, a hölgyeket kézműves kiállítással várják, az urak pedig a BorÁszok és a Parlament SE hetedik összecsapásán szurkolhatnak. A nagy színpadon a legjobb dzsessz-zenészek játszanak majd egész hétvégén. Egyébként meg azért, mert nagyon szép idő van, mondhatni kánikula és ilyenkor szuper hűsölni pincékben, borozni, majd kimenni a napra és irtózatosan becsípni.

Ha a hétvégén véletlenül Budán jártok, a Petőfi-hídnál, akkor tessék bemenni az A38 éttermébe, ugyanis Bodó Márton kedves barátunk fotókiállítása van ott, nem is akármiről leginkább kedvenc városunkról New Yorkról (Zsófinak nem barátja Marci, és nem kedvenc városa New York, majd mindjárt kommentál!), meg persze San Fransisco-ról, fekete-fehérben, színesben, analóg és digitális kivitelben. Gyönyörűek! mondjuk június 2-ig, megnézhetitek, van még idő. 

Ha valakinek a szíve túl nagy, akkor kötelező jelleggel meg kell néznie a Vad Fruttikat, a ZP-ben pénteken este fél kilenctől, utána lehet menekülni a tinik elől, de ez a koncert jónak ígérkezik. Át lehet eztán kerekezni a Gödörhöz, ami a város szagos gyűjtőpontja lett, ahol Mantra Porno, ColorStar és onoff muzsikál majd, ja meg minden előtt Tumba y Quema Kolumbiából. Tömeg lesz, jó zene, fülledtség. Ja és, mivel a nyár pikk-pakk ideért már a Balatonhoz is lehet menni bulizni. Tehát a Balaton partik partyk ideje kezdődik, mi pénteken a keszthelyi strandra megyünk, ahol kezdetét veszi a Breakbeat Massive Summer sorozat, kedvenc minimál dídzsénkkel, Methaval.

Ha maradtok Pesten, vagy idejöttök, akkor a Trafó rejt némi izgalmat, eddigi talán legnagyobb bulijukra készülnek a RobotRock srácok május 22-én. Prezentálják We Love Electro sorozatuk első felvonását olyan vendégekkel, mint a Tits & Clits, akiknek egyik remixét nemrég a holland trance-mágus, DJ Tiësto játszotta le rádióműsorában. A hangulatot fokozza még Tolo, a LavaLava képviseletében és a speciális lézeres, füstös látvány is.

És, hogy legyen valami messzi város is: Debrecenben a kedvenc zsurnaliszta műfajomról elnevezett, Európa szerte méltán híres zenekar ügyködik majd, a Gonzo, a Perényiben.

A szombat ugye mindekinek délután kezdődik a Corvintetőn, ahol szerényen Cotcot bazárt tartunk, valamint megnyílik a BOLT! Este egy kis ska a Dürer-kertben, Ritka kedvéért, ahol a PASO ünnepli hatodik születésnapját. Ha még esetleg Etyeken részegeskednétek, akkor négykor nézzétek meg Váczi Eszter Quartett a Búcsú téren. Imádom a hangját. Ha már a héten felemlegettük Ákost, és vannak elvetemült rajongói, akkor irány Tatabánya, mert ott a városi sportcsarnokban Ákos 40+1 koncert lesz. Ha már nem Pest, akkor Pécs, ahol tudatos program lesz az IH-ban, NatúrMed 2009: Természetes gyógymódok és szépségápolás kiállítás és vásár. Jógától a kineziológián át a pisikúráig mindent megismerhettek.

Kicsit fáradtak vagyunk, úgyhogy nem éjszakázunk a hétvégén, de a rokonok és a barátok gyerekeit elvisszük még erre a két helyre: Tűzraktér és Merlin. Gyermek Majális a Tűzraktérben Tűzhegyeken, tűztengeren is túl… Játszóház, agyagozás, fakanál bábkészítés, festés, retextil, akrobatika és zsonglőrködés, gyerekszínház. Jó lesz. A Merlinben pedig Gyerekszem Filmfesztivál lesz, május 22-24. között másodszor is megrendezi a Gyerekszem Filmfesztivált a Merlinben, melyre idén is 6-19 év közötti gyerekek jelentkezhettek. A pályázatra kis híján 160 film érkezett. A fesztiválon az információs vetítéseken valamennyi beküldött film látható lesz, a különböző társfesztiválok programjából is láthatnak nyertes alkotásokat az érdeklődők és néhány klasszikus magyar gyerekfilmet is levetítenek.

És, hogy kicsit előremutassunk, hétfőn, azaz május 25-én Goldie teszi tiszteletét a ZP színpadán, reméljük nem lesz tömeg, de eszement tánc igen!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások