Divat

Lagerfeld bemutatott

3875

Május közepén mutatták be a Chanel 2009/2010-es Cruise kollekcióját, ezúttal Velencében a homokos tengerparton, a lemenő nap fényében. A helyszínválasztás egyértelmű volt, hiszen Velence hangulata, művészete inspirálta Lagerfeldet az alkotás során. Már a divatház alapítóját, Coco Chanelt is elbűvölte a lagúnák városa, mikor is 1920-ban először járt ott. Lenyűgözték a csodás múzeumok, a gyönyörű épületek, villák és lakóházak, ami nem csoda, hiszen a történelem, a kultúra, a semmihez sem hasonlítható hangulat átjárják a város utolsó vízcseppjét is.

Egy adag kép a bemutatóról itt!

Még egy adag kép a bemutatóról itt!

A 2009/2010-es Cruise kollekciót tehát Velence ihlette, pontosabban a harmincas évek Velencéje, ami egyértelműen felfedezhető a ruhákon és a modellek frizuráján. Karl Lagerfeld ugyanakkor a kárpitokból és a reneszánsz gazdagságból is merített a szettek megalkotás során, de hatottak rá a reneszánsz festők által előszeretettel alkalmazott erőteljes fény-árnyék hatások is, ez utóbbi a kampányképeken érzékelhető a leginkább.

A ruhákat a szolid elegancia és nőiesség jellemzi, de a reneszánsz motívumok is felfedezhető egy-egy motívumban mint például a maszkszerűen az arc elé tartható napszemüvegek. Hogy mindez még különlegesebb legyen, Lagerfeld megfűszerezte mindezt egy  kis régies tengerpari életérzéssel is, amit a csíkos felsők, szandik és táskák, valamint a hatalmas kalapok kölcsönöznek a kollekciónak. A szigorú fehéren és a feketén kívül vörös, piros és kék tónusok kaptak helyet az öltözékek színeiben.

A fény-árnyék hatású kampányképek itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások