Lélek

Költözzünk!

3813

És igen! A döntés megszületetett. Elköltözünk! Mint a villám úgy hasít belém, hogy úristen most akkor mi lesz? Kétes érzés… a mérleg két oldala csak úgy libikókázik. Nap mint nap a másik oldal az erősebb. „Akarom, jó lesz, végre kettesben. Csak mi ketten.” „De akkor honnan lesz kaja a hűtőben? Ki rakja be a vasalt blúzt a szekrényembe?” És a válasz minden nap az, hogy én. Vajon ez lesz kapcsolatunk igazi próbája? Vagy csak aggodalmaskodom és nem kéne ennyit feszengeni, mert majd lesz valahogy? Vegyük sorra a jótanácsokat:

1. Addig tanuld meg, amíg van rá lehetőséged „védett környezetben”!

Ki az, aki nem a saját hibájából tanul? Tuuudom… az okos! Még nem nagyon találkoztam ilyen emberrel. Ez nekem nem megy. Persze hogy jó úgy kinyitni a hűtőt, hogy nem én vettem a belevalót. Ok, hogy adtam rá pénzt, de nem én keltem fel fél órával előbb, hogy friss zsemlébe tudjam belerakni azt, amit szintén nem én vettem. Így leírva még szörnyűbben hangzik mint, amikor átgondoltam…

2.  Most még itt laksz! Majd a saját lakásodban azt csinálsz, amit akarsz!

Jesszus! Már szinte töredezik lefelé a körmöm, ahogy kaparom a falat. Azt hiszem sok épp elköltözni készülő fiatal (vagy nem fiatal) találkozik ezzel a mondattal. Ilyenkor a mérleg nekem kedvez. Erősödik az érzés…..igen….meg kell tennem…jó lesz…meg ne hátrálj!!!!

3. Na majd kíváncsi leszek, hogy boldogulsz egyedül!

Én is. Vajon tényleg csak aggodalmaskodom? Vagy ezek alapvetően jogos félelmek? Ha már más is kíváncsi, hogy én hogyan fogok boldogulni, annak azért nyilván lehet valami alapja. De sebaj…..tanuljon csak más kárából az okos! Majd Én megmutatom!

A kérdés viszont jogos! Mindenki Így kezdte? Mindenki „jól megmutatta a világnak” ? Mindenki félelmekkel vágott neki egy ilyen nagy útnak? vagy csak több önbizalom kellene? Ezek számomra még nyitott kérdések…..


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások