Lélek

Nyílt kapcsolat

3844

Rájöttem valamire. Egy nő, ha függetlenséget akar, azt ne egy nyílt kapcsolatba élje ki. Egy nőnek szüksége lehet a másikra, ha találkozik vele, egy reggeli melengető csókra, édes szavakra - még akkor is, ha ennek szükségét először nem is érzi. Miért? Ez a genetikában rejlik. Vagy valami olyasmi.

Egy kapcsolat vagy van vagy nincs. A köztes út nehezen létezik vagy eléggé ribancos a maga módján. Ha egy jó barátról is legyen szó, kívülálló számára úgy tűnhet, a nő csak a könnyelműségét és függeni vágyását mutatja, ha belemegy a „csak szex és más semmi” megoldásba… Amikor a két fél a mindennapokban és mindenki előtt, az utcán vagy köztereken haveroknak vagy csak ismerősnek, majd a hálószobában egy film mellett már egymás szeretőinek bizonyulnak. Egyáltalán - és felteszem magamnak is a kérdést: mikor dönt úgy egy nő, neki erre van szüksége?

A válasz lehet egyszerű, s erre már ki is tértem egyszer: talán a függeni vágyás. Mikor a nő azt gondolja, máshogy nem szerezheti meg a magának valót, hogy egy ilyen kapcsolatnak nincsenek hátulütői, hogy „szabadsága” van, s közben minduntalan a telefonját nézegeti, hogy a hajnali órákban kapott-e egy üzenetet vagy egy nem fogadott hívást a „párjától”, mehet-e már a karjaiba. Vagy a függeni vágyás mellett lehet, belátja, s azt gondolja jónak, ha egy ilyen magas szintű bizalmat ajándékoz az illetőnek, azzal láncolja magához. Szerintem, s egyéb elmondások alapján ez hazugságnak bizonyult. Nem mondom, hogy nem lehet, de nagyon ritkán lehet ilyen helyzetben megőrizni a méltóságot. A férfi lehet, ilyenkor csak a skalpokat gyűjti, nem is sejtve azt a hátrányát a dolognak, hogy ezzel a magatartásával tönkreteszi a gyengébbik nemet. Azt hiszi, ha egyszerre hat emberrel van ilyen kapcsolata, s egyvalakinek elmondja ezt, az a valaki, akit erre kipécézett (mondjuk az egyik nő a kapcsolataiból), megérti majd, s folytatja vele halálos játékát. Ha Te lennél ez a bizalmas, érdemes kétszer is megfontolni a folytatást. Egy „igennel” nagy valószínűséggel a nő alábecsülésének is hangot ad, s ilyen fajta viselkedésével azt a tényt is belátja, hogy nem tud a skalpvadász nélkül, egymaga sarkára állni. Az ilyen férfi annál is inkább élvezheti a helyzetet, mert elragadó magatartásával és szüntelen EGOjával bárkit megszerezhet magának, ahogy eddig tapasztalta, s a hátulütők nélküli játékának egyedül Ő lesz a győztese. Miért? Mert érzelmi nyomot ez benne legtöbbször nem hagy.

Megkérdeztem egy hasonlóan működő ismerősömtől, mert fúrt a kíváncsiság. Öntudatra ébredt gondolataimnak, s egyszeri felismerésemnek először egy csúfos megjegyzéssel adtam hangot vízparti és kettes találkozónk alkalmával:

„Te már életedben több nőt fogtál, mint kilincset”

S erre mi a válasz? Ilyenkor gondolnánk azt, hogy egy mosollyal helyesel, elfogadja ezt a kritikát pozitívnak, s ezzel a napja már gyönyörök között folytatódik, hisz megdicsérték életművét. Nos, ez bizonyos helyzetekben igaz is. Ám esetenként teljes beismerésével felfedné gonosz viselkedését és terveit, ezért a mosoly mellett csak ennyit válaszol:

„Ez nem igaz. – s győzködésemre válasza ugyanígy folytatódott engem próbálva meggyőzni: - Egyáltalán nem igaz. Tudod, a legjobb kilincsek vannak a legmagasabban, az elérhetetlenek, amelyekre viszont vágyom.”

Elemezzük ki ezt a mondatot és magát a személyt. A hirtelen áttérésével bebizonyította, hogy mindamellett, hogy bárkit megkap, ő is érzi a hiányosságokat. Tudatában van rossz döntéseivel, sikertelen próbálkozásaival, s így akarja ezt ellensúlyozni: ha valakit nem kap meg, a csalódását az egyéjszakás, baráti szexbe folytja. Ám ezzel nem segít magán, csupán mindannyiszor szerez magának tizenegy perc gyönyört, de rájön, ez mégsem az igazi. De a kihívástól magától fél. Ezt akkor tapasztaltam, mikor ezt meghallva elővettem flegma modorom, s megjegyzéseimmel közöltem vele, elvetette a sulykot, ez sok. Ettől megriad. Legtöbben megriadnak. Kerüli aztán a nő társaságát, főleg mikor látja, hogy felkel ellene, nem várja meg a város felé vezető úton, s segítségnyújtásakor ellentmondást nem tűrő hangon közli vele, nem szükséges erőfeszítése, meg tudja ezt ő magának is tenni.

Este nem jön telefon, nem keresi az illető, nincs semmi életjel a vadász felől. Miért? Mert ő maga sem érti a helyzetet, mi történhetett, miért nem tudta visszavenni uralkodó és lehengerlő szerepét. Mi történhetett mindeközben a nő agyában, míg ő bevallott mindent, felfedte gyenge pontját?

A férfi azt a nőt keresi, aki: ambiciózus, ismeri a saját korlátait, megáll a lábán, független, nőies, küzdeni kell érte, de fenntartja a „nem elérhetetlen” státuszt, nem függ senkitől (beleértve őt is), s tisztába van a céljaival, elért helyzetével, s kimagasló teljesítményével.

Nos, ebben a helyzetben nehéz kezelni egy olyan férfit, ki meghagyta a teljesen sosem elérhető és kisajátítható érzetet. Ami minden nő vágya az pedig, hogy teljesen ura lehessen párjának anélkül persze, hogy ő ezt tudná. De a férfi akkor válik a legjobbá, ha úgy érezteti, esély sincs az ő teljes megnyeréséhez.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások