Lélek

Minek nevezzelek te férfi?

3842

Bevallom gyakran olvasgatom a kommentjeiteket és feltűnt, hogy a legkülönfélébb módon nevezitek a pasijaitokat: párom, szerelmem, kedvesem, barátom... Az még szembeötlőbb, hogy olyan témákba is belefűzitek a kiválasztott férfit, aminek eredetileg semmi köze a párkapcsolatokhoz. Mint ahogy a hozzászólásokból is kiderült, embere válogatja, hogy ki hogyan beszél a partneréről: van aki csak fennhangon hirdeti a szerelmét és van akit ez borzasztóan idegesít.

Bemutatom a páromat

Na igen, a "párom". Egyesek, akik párkapcsolatban élnek, lépten-nyomon a párjukként titulálják az aktuális hímet, ami alapvetően rendben van, feltéve ha szerelmesen nem tizen-huszonévesek és nem épp a második közös hónapjukat élik. Mikor kimondod, hogy a párom, akkor vajon belegondolsz, hogy mit is jelent ez a szó? A pár két felet feltételez, amik akkor lesznek egésszé, ha egyesülnek. Ez így már önmagában ellent mond a mai modern individualista hozzáállásnak, ami az egyén önálló kiteljesedését szimbolizálja, de a szingli-kultusz helyett boncolgassuk inkább, honnan ered a "párom" megjelölés.

Aki már olvasta Platón Lakoma című művét, annak ismerősek lesznek a következő sorok, aki még nem, az mindenképp fussa át Arisztophanész beszédét, mert ez az eszmefuttatás nagyon is témába vág. Platón arról ír, hogy kezdetekkor három nem volt: férfi, nő és androgün. Ez utóbbi olyan lény volt, ami a férfiasságot és a nőiességet is magában hordozta, és egyesítette a két nem minden sajátosságát. Nyolc végtagja volt, egy koponyán két arca, amikhez négy fül párosult, továbbá férfi és női nemi szervei is voltak a lénynek. Képes volt felegyenesedve járni, de olykor cigánykerekeket vetett, négy lába és négy keze segítségével. Így éldegéltek boldogan az androgünök mindaddig, amíg törtető nagyravágyásukkal magukra haragították az isteneket. Végül Zeusz megelégelte az androgünök fenyegetéseit és a megsemmisítés helyett folytonos szenvedésre ítélte őket.

"Azt hiszem, találtam olyan módot, amely meghagyja ugyan az embereket, mégis véget vet féktelenségüknek, mert gyengébbé teszi őket. Kettévágom őket – mondta –, mindegyiket kétfelé. Ezzel gyengébbek lesznek, egyben pedig nekünk hasznosabbak, mert a számuk megnövekedik; s kiegyenesedve fognak járni, két lábon. Ha pedig azt látjuk, hogy még mindig elbízzák magukat és nem akarnak nyugton maradni, újból kettéhasítom őket, akkor aztán fél lábon ugrándozhatnak." Zeusz döntése által az addig egy testben élő lény kettészakadt, az istenek átformálták a széttépett testet egy egészséges emberi alakká, sebeit begyógyították és útjukra bocsátották az új szerzeményeket. Igen ám, de a különélés nehezebbnek bizonyult, mint ahogy azt az istenek gondolták, hiszen a kettétépett lények képtelenek voltak elengedni egymást, az ölelkezésen kívül mást nem csináltak, így belepusztultak a semmittevésbe. Az istenek látták, hogy muszáj kiküszöbölni ballépésüket, így az addig hátul levő nemi szerveket előre helyezték, ezzel megadva a már emberi formájú lényeknek a szexualitás örömöt. Ezek után az emberek a nemiségben élték ki magukat, de továbbra is eszeveszetten keresték a másik felüket, azt, akitől egykor elszakították őket.

Ugye, hogy szép és romantikus történet? Tekintve, hogy a földi lét egyik célja, hogy megtalálja azt az embert, akit majd joggal nevez a párjának. A történet itt bonyolódik, mert arról nem szól a fáma, hogy minden embernek több párja is lehetne, hiszen két fél tesz ki egy egészet. Ezzel ellentétben hajlamosak vagyunk párként definiálni szinte mindenkit, akinek épp a kezét fogjuk, akivel megosztjuk az ágyunkat és úgy összességében az életünket. Ha a kapcsolat mégis elvérzik, a gyászidőszak után mindig jön egy újabb pasi, egy újabb másik fél, vagyis egy újabb pár. Platón történetéből kiindulva mennyivel okosabb lenne, ha a párom kifejezést bizonyos kitételekhez kötnénk, mert hát férjként is csak azt tituláljuk, akihez hozzámentünk, nemde?

Szerelmem? Nem szerelmem?

Ha valaki csak verbális kereteken belül képes kifejezni a rajongását, az már önmagában elég vészjósló. Ha ehhez még párosul az amúgy atomszerelmesnek hitt pár távolságtartása, na akkor végképp kilóg a lóláb. Bizonyára ti is találkoztatok már olyanokkal, akik fennhangon hirdették, hogy ők bizony szerelmesek és imádják egymást és tugedörforevör. Első ízben ez kit érdekel? Második körben pedig miért kell a külvilágra zúdítani azt, ami privát és csak két emberre tartozik? Ha a mesébe illő story ne adj' isten szakítással végződik, akkor a könnyeken túl nem marad más, mint állni a sajnálkozó tekinteteket: "Hogy lehet ez, hiszen olyan boldogok voltatok?". Mielőtt világgá kürtöljük a boldogságunkat érdemes mérlegelni, vajon tényleg az a cél, hogy a lehető legtöbb ember irigykedjen ránk?

A pasim, na és akkor mi van?

Sokszor szembesültem már azzal, hogy a pasim kifejezés többeknek zavaró, mert degradálónak, esetleg közönyösnek tartják, pedig szó sincs erről. Benne van minden, aminek benne kell lennie: kötődés, vonzalom, na meg az a kacér játékosság, ami a legtöbb párkapcsolati titulusból hiányzik. Kifejezi, hogy az adott férfi hozzánk tartozik, mégsincs mögötte az a képzet, hogy épp életünk legnagyobb szerelmével vagyunk együtt. Ha a kapcsolat mégis tovább fejlődik, és már kevésnek tűnik csak annyit mondani, hogy a pasim, akkor jöhet "a barátom" formula. Ez viszont félreérthető, így kénytelenek vagyunk nyomatékosítani, hogy "párom barátom" vagy "pasim barátom", ezeket megkerülve elég csak a határozott névelőre koncentrálni és senki nem érti félre, hogy kiről is van szó.

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan nevezi az aktuális partnerét, de tényleg ajánlott figyelembe venni, hogy egyes kifejezéseknek lehet, hogy durvább a mögöttes tartalmuk, mint ahogy azt gondolnánk. A hétköznapokban annyit adunk a külcsínyre: öltözködés, smink, mindennemű kommunikáció... mennyire jó lenne, hogy az ami csak két emberre tartozik, valóban csak a két érintett fél között maradna, így mindenki eldönthetné - ha akarja -, hogy az adott pár mennyire van odáig egymásért. Lehet dobálózni a nagy szavakkal, csak akkor vállaljuk, hogy ha véget ér a románc, nemcsak a külvilág felé kell elszámolnunk, hanem magunkban is: ő sem volt a párom, nem az a másik fél, akitől anno dühödten elszakítottak az istenek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
May
18
szederke írta:
mi mindig kis hülye beceneveket találunk ki, de csak egymás között vannak ezek, szóval társaságban vagy mások előtt marad a keresztnév. ^^ nem a mások előtt való agyonbecézgetés fogja meghatározni azt hogy mennyire szeretjük egymást. :)

http://dragcave.net/view/n/Alienor%20Yaime
10:37
2
May
18
whitetulip írta:
ez érdekes dolog...tényleg sok kommentben ott vannak a pasik, amiben nem is kellene ottlenniük!:D valószínű én is csinálom..
ha beszélek valakivel, akit nem ihazán ismerek azt mondom a barátom, írásban inkább párom mert azt nem lehet félreérteni..de a barátaimnak, közeli ismerősöknek a nevét mondom(Bálint, msn-en és néha már beszédben is Bé)
a pasim/csajom megnevezés nekem azért nem tetszik, mert nem az enyém az illető, de és mondjuk a párom vagy barátom elnevezésben jobban kijön, hogy egyenrangúak vagyunk..legalábbis nekem..
10:41
3
May
18
whitetulip írta:
ja, és ha mondjuk társaságban vagyunk, attól még ki merem mondani neki, hogy Picim, és ő is nekem..:D ja és és nem szeretem azokat akik fennhangon hírdetik a kapcsolatukat, mert az bizony bármikor véget érhet, ez pláne iwiwen menő...nekem ott van egy közös kép, meg hogy kapcsolatban vagyok aztán kész...mi értelme kíírni hogy "annyira boldog vagyok vele, már több mint két napja, úgy érzem örökre együtt maradunk, minket senki nem választhat szét.."ez már szánalom..viszont ha előjön valami téma akkor szerintem nem baj ha valaki elmondja milyen jól elvan a barátjával..nem muszáj mindig panaszkodni...bár azt is lehetne bőven..:D
10:46
4
May
18
nancsi írta:
Azt hittem becenevek lesznek a cikkben, mint malackám, vagy bocikám stb. :D

Mi 3 éve vagyunk együtt, és itt, cotcot-on mindig azt mondom h párom. Joggal mondhatom neki h párom. sztm. Egyébként a pasim, csávóm, fiúm megnevezéseket gyűlölöm. és elvárom h ha másnak beszél rólam, akk ne csajom, nőm kifejezéseket használja rám. én sértőnek találom és nem is mondanám sose. mint ahogy az anyut sem:D de ezen már ki vitáztuk magunkat:D

Az viszont tényleg durva, h járna két napja és életem nagy szerelme meg egy hét után szakítanak és öngyilkosság következik beXD
11:23
5
May
18
nancsi válaszawhitetulip írására:
Nekem iwiw-en vannak képek, több is:$ Bár én nem akarom reklámozni. Csak ott vannak:)
11:24
6
May
18
Ramiii írta:
hm...
utálom azt hogy párom, nagyon nem tetszik, mint a hogy a pasim,fiúm,stb se.
a szerelmem még oké, de csak neki, és mi is idióta beceneveket találunk ki egymásnak, ami nagyon vicces, de nem másopk előtt.
Ha társaságban vagyunk, és mondjuk szólok neki, a a nevét mondom. Nem azért mert szégyellem, hanem mert nem tartozik másra.
11:27
7
May
18
Welmi írta:
a zember
11:29
8
May
18
nancsi írta:
Engem valamelyik nap a nevemen szólított. Olyan fura volt hallani hogy Anita.Néztem is h mibaja:D nem igazán szokott becézgetni, de sosem szólt még a nevemen:D bár én sem mondom neki h Tibi:D de fura volt nah.
11:30
9
May
18
whitetulip válaszanancsi írására:
azzal nincs baj hogy valaki felteszi a barátját, tök normális dolog!:) amin igazán szoktam neveti, azok a fenyegetések..:D "a barátomat ugysem tudod tőlem elszedni, ne is próbálkozz, örökre velem marad!!.." jesszus..:D
11:31
10
May
18
whitetulip válaszanancsi írására:
először én is meglepődtem, amikor egyszer csak azt mondta nekem, hogy Ági..kérdeztem is hogy miért mondta? erre a válasz? "olyan szép neved van, néha jó kimondani"..huh..:D
11:32
11
May
18
miju írta:
Én sem szeretem ha csajomat mnodanak épp ezért folyton így hív már csak azért is, de persze csak viccből. mások előtt is drágám vagy drága vagyok neki de minden nyálazás nélkül. én néha azt írom,h a párom,mert a pasim szó annyira nem a kedvencem,a barátomat meg nem szeretem,de mondjuk ha itt írom az más.a mi kapcsoaltunk most amúgyis bonyolult.
nekem otthon legtöbbször mackó.
nem csípem ha ömlengenek egymásnak elöttem.engem idegesít. nem a szavaktól vagy a különféle becenevektől leszünk fontosak egymásnak.akik meg iwiwen meg itt-ott ilyen nevetségesen szánalmasan hírdetik,h így meg úgy szeretik egymást.. hát, csinálják,saját profiljukkal aztt esznek amit akarnak.de amikor ennyire hírdetünk vmit, nekem az nem stimmel.biztos azért,mert nem ilyen vagyok.
amúgy meg:
"Mi nem hirdetjük fennen hangos szóval,
Csak Te, csak én örökké holtomiglan.
Mi megpróbálunk csendesen boldogok lenni,
Szívünk mélyén őszintén, igazán szeretni."
(Stendhal)
11:37
12
May
18
miju írta:
egyszer tőlem is kérdezett vmit és Melindát mnodott,én meg oda sem figyeltem,nem vettem észre,h nekem szól:) fura hallani.
11:39
13
May
18
nancsi válaszawhitetulip írására:
Jaja azok már nagyon durvák:) dehát a kis 15-16éves csitrik mit mondjanak?? azt hiszik h miújság van pedig nem is:D
11:39
14
May
18
Szossszke írta:
Én sem szeretem a párom szót...helyette egymás között jó kis beceneveket használunk...és tudom, ha egyszer vége lesz, ezekről a szavakról vagy nevekről, mindig-mindig Ő fog eszembe jutni:(:(...sajnos nem pesszimista vagyok, hanem reális...amúgy múltkor a keresztnevemen szólított, nem a becézett változatán, hanem a teljes keresztnevemen...na, akkor tudtam, hogy akkor itt most valami nagyon-nagyon fontos következik, mert csak mások előtt hívjuk egymást a keresztnevünkön, egymás között sosem...
Ja, s még valami, kicsit viccesebb: a volt barátom (csaknem 6 évig) szinte a kapcsolatunk elejétől kezdve Manónak hívott...aztán az idióta szomszédaink-mivel jóvilágukban nem tudták, hogy mit csináljanak-vettek egy vietnámi, csüngőhasú MALACOT (ami azóta akkora, mint egy orrszarvú)...és Manónak nevezték el...szerintetek mit szóltam? Persze az ex kb. 3 hétig ezen vigyorgott, ha átjött...:):):)
11:44
15
May
18
satine írta:
Becenevek: maci és cicó. Társaságban engem le páromoz. Én meg le pasimozom. Fifti-fifti. ez van.
11:47
16
May
18
ismeretlen írta:
Az elnevezésekkel tényleg nagyszerűen lehet arra utalni, hogy éppen milyen szakaszában van egy adott kapcsolat. A magam részéről a "párom" kifejezést kultiváltam, amíg nem lett a "férjem". :)
Azt viszont nagyon gáznak tartom, mikor valaki úgy beszél, hogy "a volt párom ilyen meg olyan volt, a jelenlegi párom viszont másmilyen". Egy embernek egy párja van, ahogy az ókori tanmese is szól. Lehet, hogy borzasztó konzervatívnak tűnök ezzel a véleménnyel, de szerintem az ember csak akkor nevezze "párjának" azt aktuálist, ha tényleg megbizonyosodott felőle, hogy ők tényleg egy lélek két testben.
A "barátom" formula nekem soha nem tetszett, így nem is használtam, a "pasim" meg olyan alpári szerintem, hogy ki nem ejteném a számon. A "pasi" számomra egy olyan ember, akitől nem akarok semmi komolyat, egyszerűen csak jól érzem magam vele, aztán a kapcsolat tart, ameddig tart... Na, erre én sosem voltam képes. Én mindig komoly kapcsolatot építettem, és hosszú távra terveztem az összes hímnemű egyeddel, akivel eddig együtt voltam. Szóval nekem "párom" volt, most már "férjem" van, nekem ez így oké, így teljes a kép. A nevén egyébként sosem szólítom, társaságban viszont a nevén utalok rá, nem mondok ilyen "szerelmem", meg hasonló nyálságokat. Ő régebben még próbálkozott azzal, hogy társaságban a keresztnevemen szólítson, aztán miután szóltam, hogy ez nekem nem esik jól, abbahagyta. Azóta mindenki előtt Cica vagyok, és ez nekem így oké. :)
11:56
17
May
18
Solange írta:
Régebben annyira gáznak tartottam, ha vki a "párjáról" beszélt, én sosem emlegettem így azt, akivel akkor együtt voltam. Leggyakrabban "a barátom"-ként emlegettem és eszembe sem jutott ennél bensőségesebb kifejezést használni.
De ahogy Egymásra találtunk a legjobb barátommal, annyira természetes volt h Ő a Párom. Sosem mutattuk be Egymást úgy h a barátom / barátnőm. Aztán pár hónap múlva Menyasszonyom / Vőlegényem lettünk... A jegyességünk utsó fél évében kb. már egyre gyakrabban neveztem viccesen-kedvesem "az Uramnak", szombat óta pedig már senki sem meresztgetheti a szemét, ha azt mondom, "a Férjem". És ez szuper érzés! Természetesen nekünk is vannak még mindenféle őrült beceneveink, de azok tényleg Kettőnkre tartoznak. Barátok, Család előtt általában a "Drága" megy, nehéz kimondani Egymás keresztnevét. Részemről úgy alakult, ha mélyült a kapcsolat, már mindenféle volt, csak a valódi keresztnév nem.
12:17
18
May
18
cef írta:
fujfujfuj engem a fizikai rosszullét kerülget, ha azt hallom: párom. legyen az illető akármilyen korú és akármilyen hosszú kapcsolatban, annyira lúzerül hangzik.

az meg másoknak tűnhet bunkónak, hogy én faszizom, de hát ez van. meg néha a vezetéknevét haszálom. mert mindenki úgy hívja. meg az is név. márminthogy jakab. szerintem az poén. jakab. szeressük.

de a "párom".. blöehh.. a párom a pornószakmában van. a párom és én élvezzük a paneléletet.
12:25
19
May
18
bettiepage írta:
én úgy hívom, hogy a fiúm. pedig lány.
12:25
20
May
18
cef válaszaSolange írására:
grat a szombathoz :]

ja azt meg ki is hagytam, hogy én meg "csajom" (néha "nőm") vagyok. (és néha ő is nekem..) és imádom. mert 2 év alatt valahogy megszereti az ember ezt. egy viccesebb bemutatás így hangzik:
- ő meg a csajom.
- ja, én vagyok a csaja.
és igazán büszke vagyok rá, hogy én vagyok a csaja.
a jakab csaja.
12:31
21
May
18
hanyag írta:
Banya. Örül neki, de nem mutatja ki...
12:34
22
May
18
hannababy85 írta:
Nekem a Párom, és soha senkire nem mondtam még, hogy a párom lenne. Rá azért, mert bár csak 8hónapja vagyunk együtt, 11 éves korom óta végre tényleg rájöttem, hogy ő a Párom, ahogyan azt sokan előre megmondták. :)
12:46
23
May
18
Victory04 írta:
Ha vkinek be kell mutatnom, akkor a Párom.
Otthon marad a becenév,apája, a teljes nevén akor szólítom, ha mérges vagyok, és vannak a becézgetések, amit egyszer valaki félrehallott, így ezek után megmaradtunk priviben:) Pöcöknek szólítottam, a vendég pedig köcsögnek értette:D Mondanom sem kell, nézett nagyot és azt mondta:"milyen kedves"
13:03
24
May
18
tavirose írta:
nekem az emberem. de az unokatesómnak kampó, a bátyám meg mindenkitől úgy kérdzei, hogy és a bakod hogy van? :D
13:08
25
May
18
Zituka írta:
Nekem pasim, vagy faszim :) van - ha van - és én vagyok a csaja, nője :) Konkrétan hányingert kapok a párom, kedvesem, szerelmem és társaik kifejezésektől. Az exex-pasimat olyankor hívtam kedvesemnek (nem mások előtt, csak ketten voltunk), amikor nagyon kis hülye volt, és nem értette meg, mit akarok és kínomban nem tudtam, mintek nevezzem :)
13:11
26
May
18
szekelyada válaszanancsi írására:
Már egy pár cikket elolvastam, de csak azért, hogy válaszoljak, beléptem. Ugyanez volt velem szombatom. Épp takarítottam és szólt, hogy: " Adrienn...Csinálsz egy kávét??" Csak lestem, hogy miért szólított így, mikor csak akkor mondja ki becézés nélkül a nevem, ha felidegesítem és rámszól. Amúgy én a barátom, vagy a keresztneve kimondása mellett voksolok.
13:37
27
May
18
trillarom írta:
A párom megszólítás nekem is idegenül hangzik. Esetleg egy idősebb nő vagy férfi szájából tudom elképzelni, aki együtt él, de nem házasságban valakivel. Fura lenne 60 évesen barátot,barátnőt mondani, akkor a párom jobb szerintem. Én a barátaimnak a keresztnevét mondom, ismerősöknek/ismeretleneknek barátomnak hívom. De olykor játszópajtinak. Persze egymást mi is a legkülönbözőbb, legfantáziadúsabb neveken szólítjuk, mindig van egy aktuális kedvenc:) De a "drágám", "kedves" megszólítások azért mindig megmaradnak.
13:38
28
May
18
Solange írta:
Köszönjük mindenkinek ;-) A pasim, csajom kifejezések számomra nem annyira mély érzelmeket fejeznek ki, viszont szexik :-) Nekem az nem tetszik, ha vki elvesz feleségül egy nőt, és utána konzekvensen csak a "csajom"-nak szólítja. Sztem egy nő, aki szült egy gyereket x-nek, már megérdemli, h ne csak a csaja legyen apunak... Na mindegy, nem pazarolnék több szót erre a bizonyos ismerősre :-P
13:39
29
May
18
cotcotgirl83 írta:
Minden van repertoáron. Én legtöbbször Cicó vagyok:)
13:41
30
May
18
pupakzsemle válaszaSolange írására:
Gratula!!!!!!!:)
13:44
31
May
18
szekelyada válaszacotcotgirl83 írására:
A cicó nálunk is van, de a legjobb ami a zúzmarából jött (?!:O) a zuza...Elég gyökérül hangzik..Én találtam ki :D
13:44
32
May
18
pupakzsemle írta:
Nekünk
13:44
33
May
18
pupakzsemle írta:
Nekünk sem
13:44
34
May
18
pupakzsemle írta:
Bocs,
13:44
35
May
18
pupakzsemle írta:
Nem tudom, miért ment el két szó, megkattant pöppet a rendszer.
Szóval nálunk sem megy a keresztnevezés, vőlegényem konkrétan sosem nevez a nevemen, legtöbbször Maci vagyok, és mások előtt is, újabban Pötyi. Én mások előtt a rendes nevén hívom, de magunk közt sosem. Ja, és mióta eljegyezkedtünk, mindenkinek a mennyasszonyaként emleget, ami külön jólesik.
13:46
36
May
18
Rancid írta:
Barátom.

Ezt szoktam mondani az esetek 90%ában.
A páromat utálom,a szerelmem meg olyan izé.
14:01
37
May
18
eriana írta:
Ha másnak beszélek róla, akkor vőlegényem, neki meg a menyasszonya :). Társaságban egyébként a keresztnevén szólítjuk a másikat, de sokszor kedvesem lesz belőle, mert az csak úgy jön...De soha nem becézzük egymást mások előtt, utálom ha valaki, nyuszikámnak, cuncimuncimnak szólítja a másikat, az maradjon meg otthonra...Mi is csak kettesben becézgetjük a másikat.

Jah, és alig várom az augusztust, hogy a Férjemnek szólíthassam!:)
14:05
38
May
18
boszi5 írta:
vagy a nevét mondom, vagy pedig h az uram.
ilyen eshetőség még nem volt ^^
14:06
39
May
18
eriana válaszaSolange írására:
Én is gratulálok Neketek!

Jah, a "párom" kifejezésről meg annyit, hogy egy idős bácsi mondta egyszer nemes egyszerűséggel, hogy párja a cipőnek van...Na, én előtte sem használtam ezt, de azóta még véletlenül sem csúszot ki...
14:07
40
May
18
curlie írta:
Minek nevezzelek... :)
Tényleg, ahogy így jobban belegondolok, elég furcsák ezek az elnevezések.
Párom? Nem, akkor a másik felem volna.
Barátom? Nem, akkor más kapcsolat volna kettőnk között.
Pasim? Nem, azon már túlléptünk.
Így marad legtöbbször "a ember" megszólítás, persze csak viccesen. Vagy a keresztnevén szólítom...
14:37
41
May
18
Rita, jó cikk volt, köszi! itt talán még van is helye. (értem ezt úgy, hogy 1-2 hónapnál tovább semmilyen fórumon nem tudtam megmaradni az emberek hülyesége miatt. nem mondom itt is kezdenek szaporodni...)
a párom kifejezést leggyakrabban írásban használom, azt hiszem. meg ha idősebbekkel beszélek:) szeretem több mint két napja:D egyébként azért van ez, mert talán tényleg azt akarom szimbolizálni, hogy ez tényleg egy hosszabb, mély kapcsolat (tovább nem fejtegetem:))
általában barátom, ha haragszom, akkor mondom hogy a pasim. nem tudom, nálam ez a pasim dolog olyan jelentéssel bír, hogy egy pasi, akivel több-kevesebb ideje együtt vagyok, de nem veszem igazán komolyan. fiú barátokra nagyon ritkán mondom, hogy a barátom. amúgy ez akkora baromság:D régen volt ugye a barát meg a szerető. most a barátot kétféle képpen használjuk, és ki sem derül azonnal, hogy melyik jelentését szándékozunk éppen kifejezni, a szerető pedig egy "negatív" figura ugyebár...
14:39
42
May
18
Kattus írta:
A Páromat a köztünk lévő korkülönbség és a "kora" miatt hívom Páromnak.
Ha hasonló korú lenne mint én- vagy ha csak pár évvel lenne idősebb, akkor a barátom "hangzana" számomra a legjobban.
A becenevek jelszava társaságban: "privát"!!!
De itt elárulok párat: /szekelyada: zuzája után, hasonlóan beszédes/ a polipom- ebből következően csápocskám...vagy nyusziFiúm, vagy hiúzfiúm :D
14:42
43
May
18
LittlePrincess válaszaSolange írására:
én is gratulálok ám, és rengetegsok boldogságot kívánok, bár volt az nektek eddig is:)

14:42
44
May
18
Gingerke írta:
Én pasimnak,vagy barátomnak hívom,ha olyannal beszélek,aki nem ismeri...Vagy esetleg páromnak...De ez ritka.
Amúgy sosem szoktam a nevén szólítani,mindig amit kitaláltam neki becenevet úgy hívom...:DSzóval a barátaim előtt is. :D
Ő csak "kicsim"-nek szokott hívni,vagy esetleg "szerelmem"-nek. :D
De mások előtt "csajom" vagy "barátnőm". :P
Engem nem zavar egyik kifejezés sem.
A lényeg,hogy szeret...:D
És én sem hirdetem,hogy húúú,nekem van pasim,de mondjuk iwiwen vannak fent képeink.Sztem nincs abba semmi!
15:02
45
May
18
Jucc írta:
párom. emberem. kedvesem. ez a 3 állandó. a pasim-csajom nekem furi...
15:18
46
May
18
DonG válaszaeriana írására:
Szia,
Jöttem begyűjteni és megköszönni én is a gratulációkat, folytatjuk tovább az eddig is élt őrült és szenvedélyes kapcsolatunkat! ;-)

Párom, értsd úgy, másik felem! Persze ez a cipőnél is áll, de mégsem úgy, hanem a lelked másik fele... az egy egész Pár, akik vagytok, annak a két fele, a kettő az egész, egy pár, akik alkotják.
Szerintem..., de nem vagyok cipész. :-D
15:21
47
May
18
gotida írta:
nekem ő "a fiú", én meg neki "a lány" :)
15:29
48
May
18
Franci írta:
Off: Na attól hányok, amikor wiwen 100 fotóból 99 a "párocskáról" van , ugyanabban a szemből fotózott pozícióban a fürdőszobában, alattuk meg mindenféle idétlen becenevek tömkelege, és nem csak tizenéveseknél láttam, ez a szörnyű...
On: társaságban keresztnevén :) becenevem meg csak nekem van, én egy pasit nem fogok hivni állatkák, meg izék nevén sosem, még kettesben sem, ő sem szeretné. Ahogy kispál is mondja... :)
15:35
49
May
18
Solange írta:
Én is köszi megint mindenkinek ;-)
Ezt meg csak akkor, ha nagyon nevetni szeretnétek és elviseltek egy kádnyi butaságot és nyálat :)
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=13597105
(Aki nem wiw-es, sztem már a "név" is sokat mondó: Akik Örökkön Örökké Együtt)
15:56
50
May
18
Franci válaszaSolange írására:
Tejóisten ezen nem lehet nevetni, hanem sírni basszus...
16:08
51
May
18
Rancid írta:
Nekem a megnevezés csak megnevezés.Ennyi az egész.Szavak.
16:27
52
May
18
Ramiii válaszaSolange írására:
én is gratulálok:)
16:27
53
May
18
Ramiii válaszaSolange írására:
ehh, hát én ezen haltam be:
♥¤♥Szijja♥¤♥
2007.május.28.-án jöttünk össze.Azota joban rosszban kitartunk egymás mellett.Imádjuk egymást és nem birunk egymás nélkü egy napot sem.Ha veszekszünk mindenki tudja hogy mi ugyis kibékülünk.Sokmindent átéltünk és mindent együtt csinálunk.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Pusszy: (^˛^)
Szandus és Norby....

nem tudom, mitéreznek:D
16:29
54
May
18
Ramiii válaszaSolange írására:
ehh, hát én ezen haltam be:
♥¤♥Szijja♥¤♥
2007.május.28.-án jöttünk össze.Azota joban rosszban kitartunk egymás mellett.Imádjuk egymást és nem birunk egymás nélkü egy napot sem.Ha veszekszünk mindenki tudja hogy mi ugyis kibékülünk.Sokmindent átéltünk és mindent együtt csinálunk.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Pusszy: (^˛^)
Szandus és Norby....

nem tudom, mitéreznek:D
16:29
55
May
18
Ramiii válaszaSolange írására:
ehh, hát én ezen haltam be:
♥¤♥Szijja♥¤♥
2007.május.28.-án jöttünk össze.Azota joban rosszban kitartunk egymás mellett.Imádjuk egymást és nem birunk egymás nélkü egy napot sem.Ha veszekszünk mindenki tudja hogy mi ugyis kibékülünk.Sokmindent átéltünk és mindent együtt csinálunk.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Pusszy: (^˛^)
Szandus és Norby....

nem tudom, mitéreznek:D
16:30
56
May
18
Ramiii válaszaSolange írására:
ehh, hát én ezen haltam be:
♥¤♥Szijja♥¤♥
2007.május.28.-án jöttünk össze.Azota joban rosszban kitartunk egymás mellett.Imádjuk egymást és nem birunk egymás nélkü egy napot sem.Ha veszekszünk mindenki tudja hogy mi ugyis kibékülünk.Sokmindent átéltünk és mindent együtt csinálunk.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Pusszy: (^˛^)
Szandus és Norby....

nem tudom, mitéreznek:D
16:30
57
May
18
sunyulka írta:
én a szerelmemet legtöbbször csak fiúkának hívom. szerintem ez tök mókás, és már annyira elterjedt a barátnőim körében, hogy az aktuális partnerét mindenki csak fiúkának becézi:D
16:30
58
May
18
Ramiii írta:
hoppá,bocsi.
16:30
59
May
18
miju válaszaSolange írására:
Atyaég. kb 17évesek? mondjuk ez még betudható annak:D én tudok durvábbat is...
17:31
60
May
18
ismeretlen válaszaSolange írására:
Gratu!:)
17:52
61
May
18
mesztic írta:
Ez azért nem olyan nehéz! Minden kapcsolat más és más, nem lehet semmi még egyszer ugyanolyan. Engem sem hívtak még ugyanúgy, és sosem láttam el a soron következő pasit ugyanazzal a becenévvel, mint az elődjét. Az idő is sokat számít. De a sok kisállattól elkezdve mindenféle pirinyó szöszmöszig minden voltam már. Jelenlegi befutó, amiben Számunkra minden benne van: "Élet"! De első a kreativitás, és hogy megtaláljuk, mi passzol a másikhoz legjobban! Ehhez pedig idő kell...
17:53
62
May
18
ismeretlen válaszaRamiii írására:
Azt még értem,hogy a lányok szeretik a nyálazást (mondjuk ez már nekem sok),de hogy a srác is?Tud egyáltalán róla?:D

Amúgy szerintem keresztnév,pasim,barátom ok!
17:55
63
May
18
192 írta:
Én sem bírom elviselni a párom, kedvesem megnevezést... A másik nagy kedvencem az "élettársam" . Rémes! Sőt, ha már itt tartunk, a cicám, bogaram, malackám és egyéb kreatív megnyilvánulásoktól is a falnak rohanok.
Szóval keresztnév párti vagyok! :)
18:01
64
May
18
menta írta:
keresztnév, semmi nyáladzás : )
barátom, kisbarátom : D még oké, de az ilyen megnevezésekre, mint életem, kedvesem, kicsim satöbbi nagyon nem áll rá a szám.
18:09
65
May
18
menta írta:
kijelölöd aztán ctrl + c
aztán meg ahova be akarod írni oda ctrl + v
18:10
66
May
18
szamocalany válaszanancsi írására:
Személy szerint 16 éves vagyok, és nem hinném, hogy kortól függ, hogy minek hívom a barátomat. Ha bemutatom, akkor azt mondom, hogy a barátom, de pl. nagypapám előtt mindig is a párom volt.
Egyébként, másoknak barátnő, és barát, egymás között, pedig ő néha édesem, én Csöppmanó vagyok. Amúgy én általában őt a a családjától kapott becenevén, vagy a keresztnevén szólítom.
Elhiszem, hogy vannak túlkapások az iwiwen, myvipen, a szerelmem kifejezést mások szeme láttára nem szeretem sem használni, sem hallani... A pasim/csajom kifejezést nem igazán kedvelem... Ami szerintem egy kedves gesztus, pl. amikor elkezdtem spanyolt tanulni, akkor egy ideig volt mu hombre, és mi mujer...
Szóval, amint azt az elején is írtam, nem a kortól függ, hogy hogy hívom a mellettem lévő hímnemű egyedet. Inkább attól, hogy milyennek érzem a kapcsolatot.
18:20
67
May
18
nancsi válaszaszamocalany írására:
Ne haragudj, ha megbántottalak a "15-16 éves csitri" kifejezéssel!! nem akartam:$ láttam már nem egyet nem kettőt, kis viháncoló cicamicákat, akiken láccik, h már a kést döfi beléd, mikor ránézel a "pasijára"(direkt írtam) meg h részegen sír, h jajj megverem azt a ku..vát, stb. Ezekre gondoltam:)
Mégegyszer ne haragudj!!
18:32
68
May
18
nancsi írta:
Na, végre megfogalmazódott bennem hogy mit akarok írni XDXDXD szóval, azoknak, akik nem ismerik Tibit(XD) azoknak mondom azt, h párom, mint pl. nektek^^, mert ti nem ismeritek, és ha mondom nektek h Tibi, lehet h a bátyámra gondoltok(nincs bátyám:) ) éééééértitek már??:D
18:34
69
May
18
petraacska válaszanancsi írására:
Ez de ismerős:) Csak nálunk pont forditva volt: én mondtam ki a nevét és rám nézett furcsán és megjegyezte h "Husom, te nem szoktál Tomizni":P
18:35
70
May
18
petraacska válaszaSolange írására:
Tetszik:P:P:P
18:37
71
May
18
rAMONa írta:
Ezeket egyesek figyelmébe ajánlanám:
http://modoros.blog.hu/2009/03/30/modoros_helyesiras_irjunk_nagybetuvel
http://matula.hu/index.php?section=article&rel=35&id=418
akinek nem inge, ne vegye magára...
19:13
72
May
18
Nesh írta:
Régen utáltam az "asszony" meg az "uram"kifejezéseket.Négy év után már sokszor hívjuk egymást így poénból,nem zavar. Én meg leggyakrabban kispasimnak szólítom.:)
Jaaaa!
Gyertek nekem szurkolni a Siletto Runra!

19:20
73
May
18
whitetulip írta:
óóó nem ismerőseim között olvastam, nekem abból csak 28 van, azok akikkel szívesen dumálok, szóval jó ismerősök, vagy kifejezetten jóbarátok!:)
19:33
74
May
18
whitetulip válaszaSolange írására:
én is szeretnék gratulálni nektek, sok boldogságot a közös életetekhez!:)
19:34
75
May
18
Ekka írta:
A barátom szó olyan, mint a "járunk"...30 évesen már nem járok...inkább azt mondom, kapcsolatban élek...ezért nincs barátom kifejezés, van helyette babám, legtöbbször Puppe és úgy egyébként Attila.
19:45
76
May
18
Ramiii válasza írására:
fogalmam sincs:D
lehet, szegény srácnak fogalma sincs az egészről:)
20:06
77
May
18
Ramiii írta:
hát fogalmam sincs.
de kipróbáltam és sima másolás beillsztéssel is megy.
bár én nem nagyon tennék ilyeneket pl a nevembe:D
20:07
78
May
18
Adriana írta:
Nekem a párom, immár 7 éve. Ha hivatalosabban akarom, akkor a férjem. Ha kolléganők előtt, akkor csak Ati. Én meg cica vagyok mindenki előtt, más már nem jön a szájára...
20:07
79
May
18
Adriana írta:
Alt+3= ♥
20:09
80
May
18
Liliomka írta:
Én a navén szólítom, meg sokszor Cicának, néha Édesnek; de ha mérges vagyok , akkor gúnyosan Drágámnak... ;)
20:15
81
May
18
Liliomka válaszapupakzsemle írására:
Jaj, de aranyos! Elképzelem, h mindenkinek úgy mutat be a "pasid" (vőlegényed), hogy büszkén kihúzza magát, és mosolyogva azt mondja: "A menyasszonyom."
20:21
82
May
18
balikoma írta:
Nekem megvoltak ezek a szakaszok, sokáig barátomnak mondtam a párom :) de mióta a vőlegényem, azóta inkább páromnak mondom, eddig tényleg furcsán hangzott volna ez a szó. Magunk között megint máshogy...
20:25
83
May
18
szamocalany válaszanancsi írására:
Ne haragudj, ha stílusom azt érzékeltette, hogy megbántottál, nem ezt akartam mondani, csak kifejtettem a véleményemet. Azokat a lányokat én sem kedvelem kifejezetten... :D
20:26
84
May
18
balikoma válaszanancsi írására:
Erről eszembe jutott az, h "Mondom az uramnak, TIBI"! Valamelyik kabaréban volt régen...
20:28
85
May
18
nancsi válaszabalikoma írására:
Jaja :D én is szoktam neki mondani:D
20:31
86
May
18
nancsi válaszaszamocalany írására:
Akkor nincs harag??:$ ^^,
20:32
87
May
18
kricica írta:
Sziasztok! Szerintem ha nagyon hivatalosak akarunk lenni (például gimis töritanár, vagy munkahelyi főnök előtt), akkor: udvarlóm, vőlegényem, vagy férjem lehet az a bizonyos férfi. Lazább helyzetben, például baráti társaságban, ami jólesik, ez már tényleg vérmérséklet kérdése, hogy szerelmem, vagy faszim. Kíváncsi lennék, mit mond erre egy etikett tanár :-) Én helyzettől függően udvarlómnak, barátomnak, pasimnak hívom, esetleg leendő vőlegényemnek (kolléganőm szokta mondani a férjére, hogy volt vőlegényem...)
21:01
88
May
18
Kacu írta:
Ő: másoknak:párom, Andris, otthon meg mazsó, manófejű, Onri... a többi nem publikus :D
Én: kacu, kacman, szerelmem(olyan szépen mondja), Szancsi, Szancsikakancsika, Szanó, mankó, gazsika... csak akkor mondja, hogy Szandi, ha nagyon fontos dolgot akar mondani vagy ha mérges
21:13
89
May
18
Liacalifornia válaszamiju írására:
azaz idézet nagy szép. én is ezzel az elvvel élnék :)
21:25
90
May
18
Ő álltalában drágának hiv vagy nyuszikának ha mérges ami ritka akkor mondja h Szandi :)
Én hát vagy drágának hivom vagy ahogy anyukája szokta mókuskám vagy épp a nevén :)
21:31
91
May
18
oott írta:
Kedves.
Kedvesem.
21:32
92
May
18
bubzi írta:
társaságban, ismerősöknek keresztnév. egyszerű is és szép neve van, meg nem kell annyit cifrázni.
ha itt írok, vagy olyannak beszélek vmit róla, aki nem ismeri, akkor kedvesem. bár, ha a csempés pasi, vagy a vizesJenő kérdezett ezt-azt, amikor tataroztunk, akkor a férjem. de áltatlában vadidegeneknek is (bolti eladó, stb.) férjem. nem vagyunk összeházasodva, de évek óta együtt élünk, egyszerűbb így.
egymás között elképesztő hülyeségeket találunk ki egymásra, de aranyosakat. :)
22:35
93
May
18
bubzi írta:
ja, és a páromtól hideglelést, meg lábrázást, meg ilyeneket kapok.
22:37
94
May
18
szamocalany válaszanancsi írására:
Sajnos mostanában nem tudom eldönteni, hogy az emberek iylenkor már gúnyolódnak velem, vagy komolyan gondolják. Ezzel most nem akarlak megbántani, nem feltételezem, rólad, hogy gúnyolódsz. Részemről nincs harag, ne haragudj, hogy úgy fejeztem ki magam, hogy morcosnak tűntem. Jelenleg az egyetlen ember, akire morcos vagyok, az a szomszédnéni, aki az udvaron bagózik, és a mivel nyitva van az ablakom, az egész szobám bagószagú.

Visszatérve az eredeti témára, ha valami "fontos" dolgot végzünk, akkor azzal kapcsolatban is elnevezzük magát... Mivel neki a történelem a szíve egyik csücske, ezért ő néha történész, én a 13 év tánc után néha művésznő vagyok...
22:46
95
May
18
Briggie írta:
Ez enyém jelenleg Puszó. Ne kérdezzétek, hogy jött:) Mindig kitalálok vmit neki, de ez vhogy megmaradt. Eddig nem voltak ilyen fura nevei a pasijaimnak, csak a szokásos: drága, bébi... A keresztnevét csak akkor használom (pedig szép, férfias neve van, meg az előzőeknek is), ha nyilvános helyen vagyunk. Néha akkor se:P A párom, kedvesem, szerelmem, uram... na ezek vhogy sosem jönnének a számra.
22:48
96
May
18
eleve írta:
Nekem ő a kedvesem, de egyikőjük előtte nem volt az, mert náluk nem érztem ezt, mint amit vele. Amúgy akik ismerik azoknak Tomi vagy néha hülyéskedünk a kisbarátnőkkel és akkor Tomicica.:D Remélem ezt soha nenm tudja meg.:) Egyébként én is mindig vicceskedek a becenevekkel. pl. a legújabb a tündérmorzsa :) Ő engem cicának szokott legújabban, de ne olyan cicára gondoljatok, h hű de nőcis meg kihívó, hanem aranyos kiscica.:) Egyébként pedig szívemnek vagy édesemnek, de legtöbbször kicsimnek szólít és olyan édin tudja csinálni, h csak na.:)
A párom szó tőlem idegen, ha elvenne feleségül akkor sem hívnám így, mert nem tetszik a szó.
Ha olyannak beszélek róla aki nem ismeri vagy esetleg nem is tudja, h van barátom annak mondom, h a barátom és sztem ez nem félre érthető, de mégcsak nem is helytelen.
22:48
97
May
18
eleve írta:
Oda az első mondatba sem-et akartam írni a nem helyére, de gondolom érti mindenki ahogy kell:D
22:49
98
May
18
Briggie írta:
Ja, meg a fiúm... Pff, attól hányni tudnék. Arról mindig az jut az eszembe, hogy egy 50 éves nő felszedett egy 20 évest, és az a fiúja :D
Én ha olyanoknak beszélek róla, akik nem ismerik, akkor pasim vagy barátom, ha rokonoknak vagy nyilvános helyen, akkor a keresztnevét használom (de ez ritka, inkább akkor is Puszó), ha ismerősökkel vagyunk, vagy kettesben, akkor a kitalált becézések vmelyikét. Ő a keresztnevemen szólít, vagy Bébinek. Néha Doktornő vagyok (ha beteg és ápolom), vagy Főnök, ha épp olyan a helyzet;) De voltam már Drága, Cica, és Kisasszony is - exeknek :)
Vki írta, h nem szeret nyáladzani, és utálja a becézéseket, h cica, stb... Hát én se nyáladzok (nem is tudom, hogy jött ez a Puszó), de sztem ez aranyos. Mármint az, ha kitalálnak egymásnak ilyen "neveket" a párok. Viszont, amikor olyanokat hallok, h egy csaj a pasiját/urát/akármijét nyuszikázza, cicamicázza, vagy nagyon szerizi, meg cejeti, pff. BLÖÖÖ =>Ezt a szót itt tanultam, thx:)
Egy ismerősömet nyuszikázza a barátnője (fordítva még hagyján). Tenyésznyúl :D
23:26
99
May
18
Briggie válaszaeleve írására:
Tényleg, a kicsim... Ezt el is felejtettem. Nálam ez határeset, aranyos, de olyan gyámoltalan érzést kelt bennem. Meg azt sem szeretem, ha birtokos jelzőt tesznek hozzá, h drágám, cicám... Én nem az Ő cicája/bébije, ... (na jó, de, de nem kell hangoztatni) vagyok, hanem A BÉBI :D
23:32
100
May
18
Briggie írta:
bocs, birtokos személyjel, nem birtokos jelző:)
23:35
101
May
19
Indzso írta:
Mindig nagy problémában vagyok, hogy az aktuális partneremet hogy is mutassam be... de maradok a keresztnévnél... aztán mindenki döntse el, hogy mi is van köztünk, bár a non'verbális kommunikáció mindent elárul :D
Társaságban ált.ban marad a keresztnév, otthon meg a sok kis lüke becézés...
Én azt se tudom eldöteni, hogy mikor használhatom azt a kifejezést, h "kapcsolat"... mikor dől el, h ez kapcsolat?? ohh... nah ez az a téma amiben nem vok top'on :D
10:13
102
May
19
ismeretlen írta:
Ha beszélgetek valakivel, akkor Párom vagy ha ismeri az illető, akkor a keresztneve. Ő újabban Asszonynak hív a haverok előtt, de engem nem zavar :) A vicces és szerelmes becézgetést egymást közt intézzük, amúgy ha társaságban vagyunk, akkor Szívemnek szólítom, ő meg általában Babának, vagy ami épp eszébe jut.
10:18
103
May
19
Anisha írta:
"kedves" ex a mai napig nyuszkának szólít, pedig már 8 hónapja nem vagyunk együtt. Én már nem tudom őt a becenevén szólítani, maradt a családi beceneve, ahogy mindenki hívja. Szakítás után próbálta a keresztnevem használni, de nagyon fura volt tőle hallani, 6 évig sztem nem is mondta...Maradtam nyuszka, meg a magyarázkodás, ha bárki meghallja. Solangéhoz hasonlóan most én is összegabalyodtam a legjobb barátommal, nem tudom mi lesz a vége, de becézni még nem becéztem, mert a baráti becenevét (Gyagyás) már nem használhatom ebben a helyzetben :)
Fogalmam sincs mit mondjak neki, mert a keresztnevén szólítani fura, ő is csak egyszer mondta, azóta mindenféle neveken emleget... de előzőekben voltam már csirkeaprólék, libatöpörtyű, dagadtka, liba....a pasik találékonyak....csak cica ne legyek sose!
10:27
104
May
19
Solange írta:
Újból és megint Köszönjük Mindketten a jókívánságokat! :-)
Még az jutott eszembe, h régen mennyire irritált, mikor anyukám gúnyosan beszélt ismerős-ismeretlen nőkről, h ilyen-olyan "bikájuk" van. Utáltam a kifejezést. De most nagyon szívesen szólítom a Férjemet kedveskedően Bikámnak, hisz le sem tagadhatná h a LegFérfiasabb jegy szülötte ;-) És olyankor én természetesen az Ő Tehénkéje vagyok :-) De asszem az első becézgetés tőle a HaluciHaluciHaluci (a'la Tökalsó:-) volt.
10:32
105
May
19
Anisha válaszaIndzso írására:
Mikortól kapcsolat....ez a jó kérdés....mert az ember lánya nem kérdezi meg a pasit: Figyu, mi most járunk? Én épp itt tartok...a jelek azok, meg ő úgy is viselkedik, meg minden megvan, mint egy párkapcsolatban, de azért jó lenne ha ki is mondaná....És bemutatásnál azt mondani a barátom X.Y. ez nekem nem jön a számra....
10:35
106
May
19
Zeldah írta:
én simán barátomnak hívom, mármint ha nincs a közelemben, vagy aki ismeri, annak azt mondom h (a keresztnevét), láttam valaki azt írta nagybetűvel hogy párom :d pff
10:39
107
May
19
Indzso válaszaAnisha írására:
Volt már oan amikor azt hittem, h kapcsolatban vok, majd fél év után már nem bírtam tovább és kiborultam... mire ő közölte, h barátként kezel engem.. a "barátság" teljesen új fogalmát mutatta meg nekem :) azt hittem nyelvújítás történt és lemaradtam vmiről!
11:08
108
May
19
hellomoncsi írta:
Végre-végre valaki, aki ezt is megfogalmazta. Szerintem a "pár" szó alapból 2 dolgot jelent, nem két felet, amiből lesz egy. Két egészet, ami egy párt alkot :)
11:24
109
May
19
cunigirl írta:
Párom, szerelmem...nem, az olyan véresen komoly. Társaságban a keresztnevén szólíttom(amugy Bébi), ő Neki meg Mindörökké Cuni lettem. Kapcsolatunk viharos hol zivatarral, hol napsütéssel, hol pedig szivárvánnyal szembesülök, no de sebaj...A múltkorába, amikor épp viharos időt éltünk egy busszal jöttünk hazafelé, és egy ismerős kérdezte együtt vagytok? Nem-nem válaszoltuk. Majd a buszon 1 óra beszélgetés után és állandó Cuni és Bébi becézgetés után, furcsán nézett ránk az illető...na gondolta ezek nem komplettek, effelől nincs is kétségem, 1napjára rá ismét kisütött a nap:)
12:44
110
May
19
bagoj válaszahanyag írására:
Hihihi, ezt nekem is mondja a férjem. És én is örülök neki, de nem mutatom. Sőt, úgy teszek, mintha tiltakoznék.
13:57
111
May
19
cicalany írta:
mi társaságban mások előtt keresztnevünkön hívjuk egymást, csak akkor becézgetünk ha kettesben vagyunk :)
amit ki nem állhatok, az az uram/emberem/asszony, csávóm, faszim [ezt csak akkor szoktam, mikor egy olyan ismerősöm barátjáról van szó, akit nem szeretek :D akkor lesz ő az xy faszija] blö :S
15:39
112
May
19
pupakzsemle válaszaLiliomka írására:
ettől nekem is mindig megnövekszik az egom egy kicsit:)
de nem olyan nagy dolog, mint előtte gondoltam, mindenesetre jó érzés
furcsa lesz, ha meg majd azt mondja, hogy a feleségem:)
17:06
113
May
19
boszi5 írta:
am úgy értem hogy ott fönn a kérdőjelben nem volt ilyen eshetőség x)
amúgy meg nem vagyok férjezett :P csak szimplán úgy hívom az illetőt (ha van...:S)

de egyébként jó neked hogy megtaláltad életed igaziját, mondjuk az is igaz hogy az én 19 évemmel még nem sok esély volt rá.
18:18
114
May
20
eleve válaszaBriggie írására:
Én birtokos személyragnak tanultam anno.:)
00:00
115
May
21
EveDuncan írta:
A pasi szótól feláll a hátamon a szőr, szleng szó, és azokat utálom! Sosem használnám. Évekig volt a "barátom" elnevezés, ez volt a kedvencem, de mivel azóta férj és feleség vagyunk már nem hívhatom így...amikor meg benyögöm, hogy a férjem, akkor húsz kérdés. ilyen fiatalon? Jaj és milyen? Stb, így ezt nem szeretem használni, ráadásul mindenféle szerepkört és tevékenységet tulajdonítanak így nekem - feleségként -, ami egyáltalán nem jellemző rám. Így marad a párom kifejezés, ami nem a megfelelő, de elmegy. Ő neki én a felesége vagyok.
11:43
116
May
21
Devalyn írta:
Mi nem szoktunk nyálaskodni, őt mások előtt simán a vezetéknevén hívom, otthon meg magázni is szoktam. Az érdekesen hangzik legalább. Cserébe én meg épp a bolhazsák vagyok, de ez minden héten változik.
Csak ilyen személytelen fórumokon és vadidegenek előtt a "párom", mert hogy hívnám másképp?
Nem a pasim, mert az az én fülemnek alpári és inkább egy kéthetes dugóvihart jelez, de nem is a barátom, az meg valahogy kevés. A kedvesem - szerelmem édeskettes túl intim. Az uram? Nem az uram és parancsolóm, viccből lehet használni, de idegenek előtt ez se jó. Nem a férjem, sőt nem is a vőlegényem, bár együtt élünk pár éve. Ilyen szövegkörnyezetben ő marad "a párom" néven továbbra is.
12:22
117
May
21
pipitanc írta:
a párom elnevezéstől rosszul vagyok. főleg amikor az a kolléganőm használta aki egy olyan hapsival kavart akinek felesége gyereke volt.

a történet viszont tényleg szép.

a pasi elnevezés meg szerintem nem sértő. dögös.
21:27
118
May
21
bluemoon írta:
Ha Róla beszélek: Kedvesem...
Ha Vele beszélek, mi a keresztnevünkön szólítjuk Egymást. Van ebben valami bizsergető, szívet dobogtató érzés... Ezzel is kifejezem Iránta a tiszteletemet, nagyrabecsülésemet, hogy a nevén szólítom Őt...
23:20
119
May
22
bellissima írta:
Amíg nem voltam férjnél, én is pasimnak hívtam mások előtt. Amikor hozzámentem, utána Ő lett "Az Uram", ami azért vicces, mert nem tűröm, ha parancsolgatnak, de ennyiben kifejezem "alázatomat".
Egymást vagy a keresztnevünkön szólítjuk, vagy Cicának hívom (két méteres, egy mázsás, kézilabdás), ő meg kis k..vának. Ami engem nem zavar, mert tudom, hogy ő mire gondol....:)
10:02
120
May
22
amarie írta:
Mennyire igazad van. A "MI" kizárólag két "ÉN" szövetsége lehet, különben kampó az egésznek. Legalábbis egészséges embereknél, akik elvárják, hogy ne függjön tőlük a társuk.

Szerintem bármiféle megszólításnak létjogosultsága van, én csak attól kapok hányingert, ha egy bővített mondatba is képes valaki minimum tízszer bezsúfolni a válogatottnál válogatottabb rózsaszínmasnis becézgetéseit.
10:58
121
May
22
eperke80 írta:
A becézgetés nálunk is magánügy, azaz mások előtt a keresztnevünkön szólítjuk egymást. Nekem feláll a szőr a hátamon a "utyuluputyulu pici cica maci " gügyögésektől. Ennél már csak az rettenetesebb, amikor egy pár állandóan egymást nyalja-falja mások előtt, mutatva mindenkinek mennyire, de mennyire imádják egymást hangos cuppogós, nyálas csókokat adnak minden mondatuk után egymásnak...MIÉRT KELL EZT?! Valaki ezt magyarázza már el nekem! A trolin, villamoson, buszon a barátnőimmel régen mindig elkezdtünk csámcsogva cuppogni és idegesítő hangokat kiadni, ha az orrunk előtt cuppogott egy lány meg egy fiú :) Valahogy mindig mindenki abbahagyta a dolgot, amikor észlelték, hogy őket utánozzuk. Szerintem két ember boldogsága apró gesztusokból és pillantásokból kapható el, nem abból fog kitűnni, hogyan prüntyögünk egymásnak. Nem beszélve arról, hogy az én kedvesem (na, ezt pl. szerintem aranyos megszólítás) egy igazi szép szál növésű férfi, kisportolt, majdnem 2 méter, 45-ös lábbal, úgyhogy rettentő rosszul hangzana, ha mások előtt becezgetném. Otthon persze szoktam, de nem fogom legyalázni mások előtt :) (u.i.: Amúgy otthon én: Angyalka vagyok, ő pedig Édesem.)
13:19
122
May
22
eperke80 válaszaeleve írására:
valóban úgy hívták, igazad van, de már személyjel a helyes. legalábbi nekünk az egyetemen így tanították - nekem is furcsa volt eleinte az új elnevezése. amúgy meg rag, vagy jel... nos nem is ez a fontos :) (egy bölcsész)
13:26
123
May
22
gwendolin22 írta:
Én sosem tudtam párom-nak hívni, pedig már 4 éve együtt vagyunk (az exeimet se). Akik nem ismernek minket, azok előtt a barátom. Egymás közt néha kicsim, vagy szivem, de legtöbbször a keresztnevünkön szólítjuk egymást. Ja, és ha beteg, akkor szokott viccesen nővérkézni (egyébként tényleg az vagyok).
14:27
124
May
25
vigyorgosas írta:
Nagyon elveztem a lelek cimu rovatot ugyan is sok ismeros jellemzoben magamra ismertem.
En eddig ugy gondoltam h csak en vagyok ilyen nem normalis aki igy velekedik sajat magarol de latom h ez sokak baja.Koszonom a tukor tippet kiprobalom hatha ez hasznal majd.
03:19
125
May
25
vigyorgosas írta:
ja es soha nem hivnam paromnak a Dragamat -nekem tul rideg, mint egy szerzodes.
03:22
126
Jun
01
eleve válaszaeperke80 írására:
Én is bölcsész vagyok, csak nem magyar szakos.:)
16:37
127
Jun
24
ismeretlen írta:
neke vagy A barátom,vagy csak szimplán a keresztneve,általában akik hosszabb ideje ismernek,azoknak ez is elég,hogy tudják kiről van szó
12:57
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés